کد خبر:۲۸۹۴۲۶
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات تشریح کرد:

بودجه پژوهش در تنگنا/ تلاش اعضای کمیسیون آموزش برای بهبود شرایط

نماینده مردم بجنورد در خانه ملت گفت: به دلیل ساختار کلی بودجه و شرایط موجود متاسفانه پژوهش در شرایط خوبی به سر نمی‌برد.
بودجه پژوهش در تنگنا/ تلاش اعضای کمیسیون آموزش برای بهبود شرایط

قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» گفت: به طور کلی پژوهش در شرایط مورد قبولی ندارد.


وی افزود: برابر با قانون برنامه توسعه پنجم، هر ساله باید به میزان 0.5 درصد بودجه پژوهش رشد کند تا در نهایت به 2 درصد برسد، اما متاسفانه در حال حاضر این بودجه 0.4 درصد می‌باشد. به همین دلیل هم معمولا اختصاص نمی‌یابد.


 عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات ادامه داد: در سال‌های گذشته نیز شرایط آموزش و پژوهش به همین منوال بود. وی اضافه کرد: بودجه 93 یک بودجه انقباضی است که همین امر بر فعالیت پژوهشگاه‌ها، دانشگاه‌ها و بخش‌های پژوهشی تاثیرگذار خواهد بود.


جعفری در ادامه به تلاش نمایندگان کمیسیون آموزش برای اختصاص بودجه بیشتر به بخش پژوهش اشاره کرده و گفت: نمایندگان تمام تلاش خود را برای افزایش میزان بودجه انجام دادند، اما متاسفانه بخشی از پیشنهادات کمیسیون تنها رفع تکلیف است و نگاه به بحث‌های علمی، آموزشی و پرورشی، آموزش عالی، بخش آموزشی وزارت بهداشت بیسار کمرنگ می‌باشد.


وی تصریح کرد: نظر کمیسیون در مجموع مثبت است، اما به دلیل ساختار کلی بودجه و شرایط موجود پیشنهاداتی نیز به دلیل نبود اعتبار قابل قبول قرار نمی‌گیرد.


به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، اعتبار پژوهش و فناوری در بودجه 93 کشور نسبت به رشد ناخالص داخلی کاهش یافته و اهداف برنامه پنجم قابل تحقق نیست. اعتبارات برنامه‌ای تحقیق و توسعه با 20درصد افزایش از 30.956.305 میلیون ریال در سال 1392به 37.211.279 میلیون ریال در سال 1393 رسیده است.


همچنین نسبت کل اعتبارات تحقیق و توسعه دولتی (یعنی اعتبارات برنامه‌ای، اعتبارات پژوهشی مؤسسات، بانک‌ها و شرکت‌های دولت، اعتبارات ردیف‌های متفرقه) بودجه کل کشور از 0.6 درصد در سال1392 به 0.58 درصد در سال1393 کاهش یافته است. نسبت این اعتبارات به رشد ناخالص داخلی (GDP) نیز از 0.6 درصد در سال1392 به 0.42 درصد در سال1393 کاهش یافته است. بدین‌ترتیب، حکم برنامه پنجم توسعه مبنی بر افزایش سالانه 0.5 درصدی نسبت تحقیق و توسعه به GDP و رسیدن به 3 درصد تا پایان برنامه قابل‌تحقق نیست.


گفتنی است، براساس برنامه پنجم توسعه، هر سال باید نیم‌درصد به بودجه پژوهشی اضافه شود تا در پایان برنامه پنجم، بودجه پژوهشی به 3درصد افزایش یابد، اگر امسال را سال دوم برنامه پنجم توسعه درنظر بگیریم باید بودجه پژوهشی 1.5درصد باشد این در حالی است که در این 2سال تنها 0.4 درصد افزایش بودجه داشتیم.


سهم پژوهش در بودجه سال1393 کشور 2هزار و 689 میلیارد تومان است که از این رقم 80 میلیارد تومان به فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور اختصاص می‌یابد. 86 درصد بودجه ذکر شده به فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی اختصاص یافته و 14 درصد دیگر در اختیار امور تحقیق و پژوهش بخش خصوصی کشور قرار می‌گیرد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار