به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، دومین کنگره بین المللی علم و فوتبال 15 و 16 آبان ماه و همزمان با حضور ژوزف سپ بلاتر، رئیس فدراسیون بین المللی فوتبال در تهران برگزار شد و پایان نامه های برتر فوتبالی در آن ارائه شدند.
مهدی سادات الحسینی در پایان نامه ای که در همین کنگره ارائه کرده، به بررسی درک تماشاچیان فوتبال از مدیریت امنیت در ورزشگاه آزادی پرداخته است.
این پایان نامه جهت اخذ مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه پیام نور ارائه شده است.
در چکیده این پایان نامه امده است: این تحقیق با هدف تعیین درک تماشاچیان و مسئولان ورزشگاه آزادی از عوامل امنیتی دخیل در برگزاری مسابقات فوتبال در این ورزشگاه انجام شد. به این منظور با استفاده از تحقیق توصیفی – پیمایشی دیدگاه 390تماشاچی فوتبال ورزشگاه آزادی و 32 مسئول برگزاری مسابقات به وسیله پرسشنامههای محقق ساخته که روایی آنها توسط 9 نفر از اساتید و کارشناسان و پایایی آن به وسیله آلفای کرونباخ تعیین شده بود، مورد ارزیابی قرار گرفت.
برای تجزیه و تحلیل و توصیف دادهها آمار توصیفی و آزمون کولموگوروف – اسمیرنوف، آزمون دو جملهای و آزمون U من ویتنی استفاده شد. از میان عوامل موردمطالعه مسیر مراجعه تماشاچیان به ورزشگاه، کنترل موجود در پارکینگ و اطراف ورزشگاه و کنترل و بازرسیهای موجود در ورودی ورزشگاه را در سطح مطلوبی قرار داشت.
اطلاعرسانی و آگاهی از اشیا ممنوعه و نکات ایمنی و همچنین میزان مراقبتها و تجهیزات اورژانس موجود در ورزشگاه در سطح کم یا نامطلوب قرار داشت. کنترل جمعیت در رویداد نیز در سطح خیلی خوب قرار داشت. تفاوت معنیداری بین دیدگاه دو گروه تماشاچیان و مسئولان برگزاری مسابقات در ارتباط با اطلاعرسانی و آگاهی از اشیا ممنوعه و نکات ایمنی وجود داشت.
تماشاچیان معتقدند که اطلاعرسانی و آگاهی از اشیا ممنوعه و نکات ایمنی برای حضور در ورزشگاه نامطلوب بوده، در حالی که مدیران و مسئولان برگزاری معتقدند که اطلاعرسانی و آگاهی از اشیا ممنوعه و نکات ایمنی در سطح مطلوبی قرار دارد.
مهدی سادات الحسنی در خصوص این پایان نامه گفت: موضوع این است که من در حدود 11 سال قائم مقام حراست مجموعه ورزشی آزادی بودم و پست های مختلفی در این مجموعه داشته ام زمانی که در بخش دیگری فعالیت خود را آغاز کردم و همزمان با آن در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل خود را اغاز کردم، برای من اتفاقاتی که در رابطه با تماشاچیان اتفاق می افتد یک دغدغه بود و می خواستم بدانم که رضایت مندی آنها تا چه حد است و تا چه حد از محیط اطلاعات دارند.
وی در ادامه افزود: برای مهم بود که بدانم آیا تماشاگران می دانند که اگر اتفاقی در ورزشگاه بریا آنها رخ داد باید سراغ چه کسی بروند و چگونه باید آن را اطلاع دهد؟ در مجموع دغدغه تماشاگران باعث تا در این موضوع ورود کنم و با آنها صحبت کنم.
این پژوهشگر گفت: پرسش نامه ای در این رابطه آماده کردم و روایی و پایایی آن را نیز بررسی کردم و با کسانی که درگیر مسائل اجرایی و علمی بودند صحبت کردم؛ در مسابقات مختلف پرسش نامه ها را بین تماشاگران تقسیم کردم و یکسری بازخوردهای محیط را در نظر گرفتیم. به علاوه با مدیران حوزه امنیتی مانند انتظامات و نیروی انتظامی نیز صحبت کردم.
وی یادآور شد: در واقع پرسش نامه ها در دو بخش مدیریت امنیت و تماشاگران تنظیم شده بود. من اگر مسئولیت امنیتی در مجموعه آزادی نداشتم موضوعات متفاوتی را انتخاب می کردم چرا که مسئولان امنیتی اعتقادی به کارهای علمی ندارد و باید این درک را به آنها بدهیم که بحث های علمی ورود کنند.
سادات الحسینی افزود: در مجموعه آزادی هیچ گاه کار امنیتی صورت نگرفت. چند بار در مورد تماشاگران کارهایی انجام شد که بحث امنیتی در آن لحاظ نشد. بدنه مدیریتی سازمان تربیت بدنی پیش از حضور گودرزی که بدنه علمی را می شناسد، مقاومت داشتند.
وی تصریح کرد: نیروهای امنیتی نسبت به تکمیل پرسش نامه ها مقاومت داشتند و کمتر حاضر به همکاری بودند و مستندات خود را ارائه نمی کردند و من اگر که در حوزه امنیتی استادیوم آزادی کار نکرده بودم مطمئنا در تکمیل پایان نامه خود با مشکلات روبه رو می شدم. یکی از دلایلی که در این حوزه ورود کردم این بود که می دانستم به خاطر سابقه حضورم در استادیوم آزادی با چنین مشکلاتی مواجه نمی شوم اگر دانشجویی جز من وارد این موضوع می شد باید به صورت فورمالیته و به سختی فرم های خود را پرمی کرد.
این پژوهشگر افزود: متأسفانه در مجموعه آزادی تعدد حوزه های تصمیم وجود دارد. وقتی با مدیر مجموعه هماهنگ می کنیم نیروی انتظامی مانع می شود؛ با نیروی انتظامی نیز هماهنگ می کنیم، حراست مانع کار می شود و حتی باشگاه نیز در مسائل ورود می کند و معتقد است که مجموعه آزادی در اجاره آن است.
وی به تشریح مشکلات موجود در مسیر پایان نامه خود اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از مشکلات در این پایان نامه هزینه های بالای آن بود چرا که باید هزینه ورود تماشاگران را پرداخت می کردم. تماشاگر یک قشر خاص است و معمولا ضعیف ترین قشر جامعه آماری است و راضی نمی شود که چند صفحه پرسش نامه را پر کنند چرا که عجله دارند سریع تر وارد مجموعه شود تا صندلی خود را از دست ندهد؛ به علاوه باید برای آنها حق الزحمه و هزینه رفت وآمد نیز درنظر گرفته شود که این مسائل پس از حل مسائل امنیتی نیز از مشکلات است.
سادات الحسینی افزود: نهایتا در این پایان نامه به این نتیجه رسیدیم که تماشاگران نمی دانند که اگر برای آنها در استادیوم اتفاقی افتادبه کجا باید مراجعه کنند و چه چیزهای را نمی توانند همراه خود وارد استادیوم کنند و اینها مشکلات مسیر تماشاگران است و در واقع می توان گفت که اگر امروز شاهد حضور کمتر تماشاگران هستیم این دلایل در آن نقش دارد. متأسفانه رفاه و آرامشی که باید برای هواداران فراهم شود وجود ندارد و شرایط به گونه ای نیست که افراد علاقه مند بتوانند وارد استادیوم شوند.
وی به بیان مشکلات ورزشگاه ازادی پرداخت و گفت: متأسفانه سرویس بهداشتی طبقه دوم استادیوم آزادی نشتی دارد و سرریز می کند روی تماشاگران طبقه پایین و این در حالی است که تماشاگران از این موضوع اطلاعی ندارند. این مسائل باعث شده که استقبال مردم از استادیوم کمتر باشد و حتی فرزندان خود را نیز حاضر نباشند در این محیط بیاورند و از حضور خود در آنجا لذت نمی برند. متأسفانه افراد تحصیل کرده به استادیوم ها نمی روند و بیشتر کسانی می روند که از قشر پایین جامعه هستند و آنها هم به این باور رسیده اند که فحاشی و مسائلی که در استادیوم است بخشی از فوتبال است.