به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، روش های سنتی اندازه گیری تعداد ضربان قلب، دمای بدن و فشار خون بسیار پیچیده و نیازمند دستگاه ها و سیم های متعدد است.
پژوهشگران مرکز الکترونیک و میکروتکنولوژی سوییس، یک فناوری جدید را بسط داده اند که همه این اندازه گیری ها فقط توسط یک حسگر انجام شود.
این حسگر روند پیچیده عملکرد ورزشی را، هم هنگام انجام ورزش و هم پس از آن، در زمان استراحت نظارت میکند. همه اطلاعات توسط بلوتوث به مرکز کنترل فرستاده می شود. پژوهشگران بر این نکته تاکید می کنند که این فناوری ویژه ورزشکاران نیست و می تواند برای هر فردی مورد استفاده قرار گیرد.
این سیستم، شامل حسگر، یک باتری و یک رایانه است و قادر به اندازه گیری سیگنال های الکتریک بدن کاربر است. در واقع، کاربر، این دستگاه را بر روی پوست بدن خود قرار می دهد. این سیستم جریان الکتریکی به قلب و ریه های او می فرستد. به این ترتیب ما پارامترهایی مانند ریتم قلبی را بدست می آوریم و اینکه ریه ها در هر دقیقه چند لیتر هوا رد و بدل می کنند.
برای ساخت دستگاهی اینچنین کوچک، باید مدارها را به صورت سه بعدی و مجازی طراحی کرد تا آنها به بهترین نحو در کوچکترین جا کار کنند. این مرحله در روند ساخت این سیستم بسیار مهم است.
سوار کردن بخش های مختلف این دستگاه با دست غیر قابل امکان است. به همین دلیل باید از میکروسکپ برای بزرگ کردن مدارها استفاده کرد و با کمک یک دستگاه ویژه آنها را در حسگر قرار داد. سپس حسگرها در لباس ویژه جاسازی می شوند.
این لباس برای نظارت علائم حیاتی در ورزشکاران مورد استفاده قرار می گیرد. ورزشکار آنرا هنگامی که فعالیت ورزشی می کند، به تن می کند.
این لباس همچنین امکان ارزیابی خواب ورزشکار را ارائه می کند. فن آوری سنتی، فشار خون را در طول 24 ساعت اندازه گیری می کند و بیمار مجبور به بستن بازوبندی است که هر بیست دقیقه متورم می شود، حتی هنگام شب که از خواب راحت بیمار جلوگیری می کند.
بیمار با پوشیدن یک تی شرت ساده، می تواند در طول 24 ساعت آزمایش فشار خون، به زندگی عادی خود ادامه دهد.