متخصص قلب و عروق در علوم پزشکی یزد با اشاره به تغییر سبک زندگی اجتماعی گفت: سبک زندگی امروز ضربه بزرگ به سلامت انسانها زده که بیشترین هزینهها را برای جامعه دارد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، صدر روز گذشته در اولین همایش «ارتقای ورزش در مراکز آموزشی و نقش موثر آن در پیشرفت سلامت شهروندی» که با حضور کارشناسان تربیت بدنی آموزش و پرورش و دانشگاه ها در سالن همایش های باقرالعلوم دانشگاه علوم پزشکی یزد برگزار شد، با اشاره به هزینه های سنگین درمان بیماریهای قلبی و عروقی در سطح کشور گفت: ورزش مهمترین و بهترین راه پیشگری از این هزینه ها می باشد که متاسفانه امروز به دلیل سبک زندگی متفاوت از گذشته و صنعتی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی بیان کرد: ورزش و قوت بدنی رابطه چند هزار ساله با بشر دارد؛ زیرا که گذشته قوت بدنی رکن مهمی در راستای ادامه حیات و مبارزات در زندگی بوده است؛ اما با گذشت زمان و گسترش زندگی صنعتی و ماشینی تاثیرات منفی را بر این زندگی داشته است که کم شدن تحرکات بدنی مهمترین این نکات می باشد.
متخصص قلب و عروق تصریح کرد: کاهش فعالیت های بدنی معضلی بزرگ برای جهان شده است و در کشور ما نیز امروزه 40 درصد مرگ و میرها به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی بوده است که درصد بسیاری از این مرگ و میرها نیز به دلیل کاهش تحرکات بدنی بوده است.
صدر خاطرنشان کرد: مطالعات مراکز تحقیقاتی امروز نشان دهنده کاهش ترکات بدنی مردم کشورمان تا 25 درصد می باشد، بدین معنی که 75 درصد از مردم کشورمان کمبود تحرک بدنی را تجربه می کنند و این رکن اساسی در ایجاد بیماریها در تمامی حوزه های جسمانی و روانی آنها می باشد.
وی افزود: در دهه گذشته چاقی و قند زمینه ساز بسیاری از بیماریهای دراز مدت در جامعه شده که این هزینه سنگینی را بر بهداشت و درمان کشور گذاشته است و روز به روز در حال افزایش است که باید با برنامه ریزی از این هزینه ها را بکاهیم.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ادامه داد: حتی باید ساعت های ورزشی را در مدارس و دانشگاه ها افزایش دهیم و در این راستا نیز معتقدیم که این کاهش تحرک، آدم های جدید و متفاوت از گذشته بوجود آورده است که این جنبه منفی و غلطی در زندگی ما می باشد که بدان گرفتار شده ایم.
صدر همچنین با اشاره به فشار خون و بیماریهای مربوط به آن در زندگی جامعه گفت: مهمترین عوامل آن افزایش مصرف نمک و چربی ها و مصرف برخی داروها می باشد، اما واقعیت اصلی در این راستا کاهش فعالیت های بدنی و مصرف نمک می باشد.
وی بیان کرد: سبک زندگی امروز در جامعه مشکلات زیادی را برای اقشار مختلف جامعه بخصوص جوانان و نوجوانان ما بوجود آورده است که رده سنی 30 ساله هم روز به روز به آن بیشتر دچار می شود و ما نیز باید برای مقابله با آن سبک زندگی را تغییر داده و تحرکات خود را افزایش دهیم تا بتوانیم بر این مشکلات غلبه کنیم.
متخصص قلب و عروق تصریح کرد: امروز این کاهش ها و تغییر سبک ها در زندگی ما زنگ خطری برای بهداشت ماست و در این جهت باید همه جانبه عمل کرد تا کمبود فعالیت های فیزیکی را کاهش داده و سلامت را به جامعه برگرداند.
صدر خاطرنشان کرد: جوانان ما بیشتر وقت خود را پشت کامپیوتر و تلویزیون سپری می کنند و برای هر چیزی جز ورزش وقت خود را سپری می کنند؛ اما مسئولین و دست اندرکاران فعالیت های ورزشی ما باید برنامه ریزی کنند تا این سبک را تغییر داده و از عوارض آن که در آینده مشکلات بزرگی را برای کشور ما بوجود می آورد جلوگیری کنند.
وی با اشاره به اهمیت تغذیه در کنار تحرک بدنی گفت: یکی از بهترین راهکارهای ما در جهت بهبود وضعیت سلامت جامعه برنامه ریزی از دوران جوانی می باشد که آغاز آن بایستی در مدارس باشد که یک واحد و کلاس درسی در مدت کوتاه چگونگی تغذیه سالم را به فرزندان ما آموزش دهند.