به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، اصغر رحیمی، رئیس مرکز نظارت بر تیم های ملی در نشست خبری امروز خود که در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: در اساس نامه کمیته ملی المپیک، کمیته تدارکاتی بازی های آسیایی و المپیک نیز که به ستاد تدارکاتی تبدیل شد در اساسنامه جدید نیز نام آن به مرکز تیم های ملی تبدیل شد و به لحاظ ارتباطی که با رئیس و دبیر کمیته ملی المپیک نیاز داشت در ساختمان کمیته مستقر شد اما به لحاظ ساختاری فرق زیادی نکرده است و رؤسا وکمیته های آن نیزدر حال انتخاب شدن هستند که اکثراً اساتید دانشگاهی، هیئت علمی، هستند.
وی در ادامه به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد و در خصوص بودجه این مرکز نیز گفت: به طور طبیعی کمیته بودجه کلانی دارد که بخشی از آن برای هزینه های جاری و بخشی نیز برای ورزش قهرمانی است که این بودجه را مرکز اعلام می کند و با توجه به رشته های پیشرو آنها را اولویت بندی می کند و بودجه ها تخصیص می دهیم.
رئیس مرکز نظارت بر تیم های ملی در ادامه به جلسات خود با رؤسای فدراسیون ها اشاره کرد و گفت: قبل از آغاز سال 1393 با مدیران فدراسیون ها جلسه داشتیم که رویکرد آن مدیریتی بود و چالش ها را بررسی کردیم و مشکلات مالی مورد بررسی قرار گرفت و به این جمع بندی رسیدیم که اکثراً مشکل مالی داشتند.
وی افزود: جلسه ای را نیز با سرمربی و مربیان تیم ها برگزار کردیم که در پایان آنها توافق می کنیم تا ببنیم در 140 روز باقیمانده تا آغاز بازی ها چه برنامه ریزی های صورت بگیرد.
رحیمی خاطرنشان کرد: تفاهم می کنیم که کمیته چه تعهداتی را انجام دهد و آن را در قالب تفاهم نامه می نویسیم و به این ترتیب مشخص می شود که کدام رویدادها را ما پوشش می دهیم.
وی فدراسیون ها را به لحاظ مدال آوری در بازی های آسیایی به سه گروه تقسیم کرد و گفت: اول گروه هایی هستند که شانس مدال طلا در بازی های آسیایی را دارند و دومین گروه نیز مربوط به فدراسیون هایی است که تنها شانس مدال آوری دارند گروه سوم نیز مربوط به فدراسیون هایی است که شانس مدال آوری ندارند که ما آنها را رشته های حمایتی می نامیم اما اولویت برای ما گروه اول است به همین دلیل ناظر مستقیم برای این رشته ها قرار دادیم تا عملکرد آنها مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس مرکز نظارت بر تیم های ملی تأکید کرد: ما بودجه را به یک باره دریافت نمی کنیم لذا کم کم و به تدریج آن را به فدراسیون ها تزریق می کنیم و اگر جای احساس کنیم در برنامه های خود نقصی داشته ایم آنها را اصلاح می کنیم البته در برنامه ریزی های گروه نخست با مشکلی روبه رو نیستیم.
رحیمی در خصوص انتخاب دبیر مرکز نظارت بر تیم های ملی نیز گفت: یک کاندیدا برای این بخش در نظر داریم ولی هنوز نهایی نشده البته ما کسی را احتیاج داریم که بتواند وقت خود را کامل در اختیار مرکز قراردهد اما کاندیدای مورد نظر ما از بخش های دیگر نیز پیشنهاد دارد و منتظر هستیم تا در این خصوص به جمع بندی نهایی برسیم.
وی در خصوص ناظران مرکز نظارت بر تیم های ملی در فدراسیون ها نیز گفت: این ناظران در واقع تحلیل گر هستند و این به این معنا نیست که ما برای فدراسیون ها یک مراقب می گذاریم آنها بازوی فدراسیون و مرکز نظارت بر تیم های ملی هستند و نقش دخالتی ندارند و ما نیز به آنها توصیه کرده ایم که وارد تنش و حاشیه نشوند.
رئیس مرکز نظارت بر تیم های ملی در خصوص حضور مربیان خارجی در رشته های که نیازمند این مربیان هستند، گفت: نظر ما در مورد مربی خارجی این است که اگر فدراسیون ها احساس می کنند به حضور آنها نیازمندند ما آنها را حمایت کنیم، ما در موضوع مربیان خارجی به لحاظ اداری خود را جدا کرده ایم ولی این به معنی عدم حمایت ما نیست، ما به فدراسیون ها اعلام می کنیم که ریز بودجه با چه سرفصلی هزینه شود و در این بخش نیز از آنها حمایت می کنیم.
وی تصریح کرد: رشته های گروه اول ما به لحاظ مربی مشکلی ندارند و با حضور مربیان داخلی نتایج خوبی کسب می کنند وحتی مربی نیز به سایر کشورها صادر می کنند ولی حضور مربی خارجی در برخی رشته های پایه نیز به خود فدراسیون ها واگذار کردیم و در مجموع نظر فدراسیون در مورد حضور مربیان خارجی مهم است و ما کمک ریالی به آنها می کنیم.
رحیمی در خصوص بیشترین معضلات تیم های ملی گفت: چند رشته که شانس مدال آوری آنها در بازی های آسیایی بالاست درگیر لیگ هستند ولی ما معتقدیم که لیگ نیز در راستای آماده سازی تیم ملی است البته در رشته های برخوردی از فدراسیون ها خواسته ایم که لیگ ها را یا با فاصله زیاد از بازی های آسیایی تمام کنند و یا اینکه از مهرماه و پس از پایان بازی های آسیایی آن را شروع کنند البته رشته های گروه اول ما در حال تمرین جدی هستند و اردوهای آنها برگزار می شود.
وی در خصوص همزمانی بازی های آسیایی با لیگ جهانی والیبال و مسابقات جهانی بسکتبال گفت: با فدراسیون بسکتبال جلسه داشتیم و نظر آنها این است که اولویت اصلی بازی های آسیایی است به علاوه من معتقدم که رشته ای در آسیا و جهان موفق می شود موفقیت به نام آن رشته ثبت می شود مثلاً می گویند بسکتبال قهرمان شد ولی در بازی های آسیایی هر موفقیتی کسب شود برای کشور است و نام ایران برده می شود.
وی خاطرنشان کرد: در مورد والیبال نیز یک اتفاق خوب افتاده است و آن این است که کمیته برگزاری مسابقات آسیایی اعلام کرده است که تیم های تاپ و قدرتمند از مرحله دوم وارد رقابت ها می شوند و از والیبال نیز لازم نیست که در مرحله اول رقابت ها شرکت کنند.
وی در پاسخ به خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو» مبنی بر پیش بینی تعداد مدال ها گفت: برای اعلام تعداد مدال زود است به دلیل اینکه هنوز چارچوب تیم ها مشخص نیست و بالاخره برای پیش بینی تعداد مدال یک سری تحلیل و بررسی محتوا نیاز داریم به علاوه یک رصدی هم باید از رقبا داشته باشیم که آنها نیز هنوز ترکیب نهایی خود را اعلام نکردند اما سعی می کنیم قبل از اعزام کاروان ایران به بازی های آسیایی کره جنوبی برآوردی از تعداد مدال ها داشته باشیم.
رئیس مرکز نظارت بر تیم های ملی در خصوص قرارداد ادواردو وینگادای پرتغالی به عنوان سرمربی تیم ملی امید نیز گفت: فدراسیون فوتبال برای ما مانند سایر فدراسیون هاست و متولی انتخاب، سرمربی خودش است و در خصوص نتایج نیز خودش باید پاسخگو باشد، فوتبال شرایط خاصی دارد اگر ما بخواهیم تمام هزینه سرمربی را پرداخت کنیم شاید مجبور باشیم چند رشته را حذف کنیم.
وی در پایان گفت: برای اعلام اسامی نهایی کاروان ایران تابع کمیته برگزاری بازی های آسیایی هستیم که یک ماه قبل لیست را از ماه می خواهند ما فعلاً به صورت رشته ای تصمیم گیری می کنیم و نمی خواهیم فدراسیون ها را برای اعلام اسامی تحت فشار قرار دهیم لذا اواخر تیر و یا اوایل مردادماه لیست نهایی خود را اعلام می کنیم.