به گزارش گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، نظر به تقریظ شفاهی رهبر فرزانه انقلاب در خصوص کتاب «خورشید درمشت»، کانون اندیشه جوان در نظر دارد مراسم پاسداشت و نقد و بررسی کتاب «خورشید در مشت» را عصر امروز در سالن همایش علامه جعفری(ره) پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار کند.
عبدالرحیم سعیدیراد، گردآورندة مجموعة خورشید در مشت، در سال 1346 در دزفول دیده به جهان گشود و گرچه تحصیلات دانشگاهی را در رشتة زراعت تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه داد، علاقة خود به شعر و ادبیات را فراموش نکرد و نه تنها مسئولیتهای متعددی در حوزة ادبی برعهده گرفت، بلکه به خلق آثاری در این حوزه نیز دست زد.
مجموعة «خورشید در مشت»، همانطور که از توضیح عنوانش برمیآید، تدوین شعرهایی است که با موضوع بیداری اسلامی سروده شدهاند و موضوع بیداری اسلامی نیز زیرمجموعة ادبیات پایداری قرار میگیرد. جرقة پیدایش این کتاب در خردادماه سال 1390 زده شد. در آن سال، پایگاه اینترنتی «شاعران پارسیزبان»، که مدیریت آن را شاعر متعهد کشورمان آقای علیرضا قزوه، برعهده دارد، در فراخوانی با عنوان «انتفاضة سوم» از شاعران سراسر کشور دعوت کرد تا اشعار خود دربارة نهضت بیداری اسلامی را برای این پایگاه ارسال کنند. پس از داوری دربارة اشعار ارسالشده، ده شعر برتر تشخیص داده شدند و خالقان آنها موفق گشتند جایزة این فراخوان را از آن خود کنند. بیشتر شعرهایی که در این مجموعه گردآوری شده است از بین شعرهای رسیده به فراخوان یادشده انتخاب شدهاند. البته هستة اولیة آن از اشعار برگزیدة این مسابقه است، اما سعیدیراد و همکارانشان باقی فضاهای موجود را نیز رصد کردند و در این رصد همة آثار سرودهشده با موضوع بیداری اسلامی را در کانون توجه و ارزیابی قرار دادند. خورشید در مشت حاصل این رصد و کوشش است.
کتاب «خورشید در مشت»، که به همت گروه «ادب و هنر» مرکز پژوهشهای جوان در سال 1391 گردآوری و به بازار کتاب عرضه شد، مجموعهای است از شعرهایی با موضوع بیداری اسلامی. مجموعه شعرهای این کتاب، که در دومین جشنوارة جایزة ادبی شهید آوینی اثر قابل تقدیر شناخته شد، به اهتمام شاعر گرانقدر جناب آقای عبدالرحیم سعیدیراد، از اعضای محترم حلقة شعر مرکز پژوهشهای جوان، گرد آمده است. آنچه در این کتاب 410 صفحهای به مخاطب عرضه شده است همة شعرهایی نیست که از گلوی چشمههای آواز و شعر تراویده باشد، بلکه فقط مشتی از خروارها ذوق و شور و شعور شاعران معاصر کشور است که به دلیل محدودیتهای ناگزیر عرصة چاپ و نشر، فرصت ظهور و بروز یافتهاند. انتشار و پخش این کتاب از سوی مقام معظم رهبری مورد توجه قرار گرفت. چنان که پژوهشگاه فرهنگ و اندیشة اسلامی با مشارکت بنیاد بعثت قصد دارد پیرو توجه مقام معظم رهبری به این اثر و رهنمود معظم له در خصوص ترجمة این کتاب، مجموعه شعر خورشید در مشت را به زبانهای دیگر ترجمه کند.
این مجموعه آثار به اهتمام عبدالرحیم سعیدی راد در سال 91 گردآوری شد. سعیدیراد، گردآورندة مجموعة خورشید در مشت، در سال 1346 در دزفول دیده به جهان گشود و گرچه تحصیلات دانشگاهی را در رشتة زراعت تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه داد، علاقة خود به شعر و ادبیات را فراموش نکرد و نه تنها مسئولیتهای متعددی در حوزة ادبی برعهده گرفت، بلکه به خلق آثاری در این حوزه نیز دست زد.
حال در مراسمی که روز دوشنبه 8 اردیبهشت سال جاری با حضور برخی از مسئولان فرهنگی، از جمله حجتالاسلام و المسلمین علیاکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشة اسلامی و حجه الاسلام والمسلمین عباسعلی اسلامی رئیس بنیاد بعثت و نیز جمعی از کارشناسان شعر و ادبیات انقلاب، از جمله علیرضا قزوه، محمدرضا سنگری، اسماعیل امینی و علی داوودی برگزار خواهد شد، کتاب «خورشید در مشت» و نیز تأثیر متقابل مقاومت اسلامی و هنر و ادبیات متعهد بر یکدیگر، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
گفتنی است ، رونمایی از این کتاب عصر امروز ساعت 16 ،خیابان شهید بهشتی- خیابان احمد قصیر- کوچه پژوهشگاه 2 (انتهای کوچه)- پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی- سالن همایشها برگزار می شود.