حسن رنگرز در گفتگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، درباره عملکرد تیم ملی کشتی فرنگی در رقابت های جام جهانی تهران اظهار داشت: خوشبختانه یکبار دیگر کشتی فرنگی به نتایج خوبی دسا یافت. با توجه به حواشی پیش آمده قبل از شروع جام جهانی و همچنین حضور تیم روسیه با تمام قوا در تهران، کسب قهرمانی کار سختی بود، اما مجموعه فدراسیون دست به دست هم دادند تا این موفقیت رقم بخورد.
وی با اشاره به حضور رئیس فیلا در تهران ادامه داد: یکی از اتفاقات بسیار خوب نه تنها برای کشتی، بلکه برای ورزش ایران بود که باید به خاطرش به فدراسیون تبریک گفت. در یک دهه گذشته کسی به یاد ندارد که رئیس فدراسیون جهانی به ایران بیاید. حضور لالوویچ در تهران و برگزاری جلسه نشان دهنده آن است که یک دیپلماسی فعال شکل گرفته تا کشتی ایران بتواند به کرسی های آسیایی و جهانی برسد. نباید به سادگی از کار این مساله عبور کنیم؛ چون رایزنی با رئیس فیفا نقش بسزایی در تصاحب کرسی های مختلف دارد.
نایب رئیس سابق فدراسیون کشتی درباره مباحث مالی که این روزها حرف اول را در ورزش ایران می زند، گفت: در زمان ما هم اسپانسرها به سختی وارد می شدند. اگر می خواهیم موفقیت ها بیشتر از قبل باشد، این مساله ورود جدی اسپانسرها را می طلبد. برگزاری جام جهانی با حضور 10 تیم از قاره های مختلف هزینه های سنگینی به دنبال دارد. می دانم فدراسیون با محدودیت های زیادی مواجه سات، بنابراین باید نگاهی ویژه ای به این بخش صورت بگیرد.
رنگرز درباره قهر کردن دوباره محمد بنا در آستانه برگزاری جام جهانی گفت: در قهرمانی تیم ایران سه عامل وجود داشت:1- محمد بنا 2- کادر فنی جدید 3- مجموعه مدیریتی فدراسیون و حوزه کشتی فرنگی. محمد بنا زحمت زیادی برای این تیم کشید و به دور از انصاف است که نقش او را در این قهرمانی کمرنگ نشان بدهیم. باید به کادر فنی جدید شامل نوربخش، قلاوند و .... نیز اشاره کنم که بدون هیچ ادعایی فقط برای موفقیت ایران تلاش کردند. در این میان نباید به سادگی از نقش حسن بابک گذشت. او تلاش زیادی کرد تا اعضای تیم را بعد از همه مشکلات در کنار هم جمع و جور کند. بازگرداندن نفرات المیپیک و آماده کردن ذهنی و روحی آنها برای جام جهانی کار سختی بود که بابک به خوبی از عهده آن برآمد.
قهرمان سابق جهان درباره بازگشت ملی پوشان المپیکی پس از قهری که داشتند، عنوان کرد: اعضای این تیم واقعاً قانع، غیرتمند و متعصب هستند. فشار زیادی در این مدت به آنها وارد شده که باید مواد مورد نظر برطرف شود. بازگشت المپیکی ها همدلی را به تیم ملی تزریق کرد و این مساله در کنار جبران ناکامی سال قبل مقابل روس ها، قهرمانی ایران را شیرین تر کرد.
او در عملکرد فدراسیون در ماه های اخیر به رغم فشردگی برنامه ها گفت: کار کردن در فدراسوینی مثل کشتی خیلی سخت است؛ چون حجم انتظارات با میزان حمایت ها همخوانی ندارد. با این وجود معتقدم کشتی ایران یکی از بهترین دوران تاریخ خود را سپری می کند. بزرگان آزاد و فرنگی دست به دست داده اند تا تیم ملی در رده های مختلف و در میادین معتدد موفق باشد. واقعاً در شرایطی که چنین مجموعه ای کنار هم جمع شده اند، حیف است که به خاطر کمبود منابع مالی برنامه ها عملی نشود.
رنگرز درباره نقش وزارت ورزش و سایر نهادهای ورزشی اظهار داشت: وقتی حرف از هزینه های میلیاردی برای تیم فوتبال می شود، به نظرم وزارت ورزش باید تیم های متمول را به تیم داری در کشتی ترغیب کرده و حتی وادار نماید. در این خصوص می توان الزامات قانونی تعریف کرد تا بیشتر باشگاه ها در رشته های المپیکی فعالیت کنند. امیررضا خادم و نصرالله سجادی چهره های شناخته شده ای در ورزش هستند. گودرزی نیز سابقه ای آکادمیک و دانشگاهی دارد، بنابراین اینها در کنار هم می توانند ورزش را به موفقیت اصلی برسانند. به نظرم باید نگاه خاصی به کشتی، تکواندو، ووشو و ... شود و حتی برای آنها بودجه جداگانه ای در نظر گرفته شود.
نایب رئیس سابق فدراسیون در ادامه به موفقیت های کشتی فرنگی در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: به نظرم کشتی فرنگی در حاص حاضر ورزش اول کشور است. وقتی ملی پوشان این رشته می توانند سه طلا در المپیک بگیرند، بنابراین باید از آن به عنوان ورزش نخست ایران نام برد. درست است که برخی حواشی در اطراف تیم وجود دارد، اما کشتی فرنگی ایران الان در دنیا حرف اول را می زند. ما هیچ زمانی را به یاد نداریم که این همه ملی پوش پرافتخار همزمان در تیم کشتی فرنگی حضور داشته باشند. تیم کنونی کشتی فرنگی ایران یاد و خاطره تیم آزاد بین سال 1998 تا 2002 را در اذهان ترسیم می کند. البته میانگین تیم در حال افزایش است و باید تعامل خوبی با رده های پایین تر صورت بگیرد تا پشتوانه های خوبی برای نفرات فعلی در سال های آینده داشته باشیم. اگر این کار را نکنیم، در المپیک بعدی با مشکلات زیادی روبرو می شویم.
او افزود: فاصله میان نفرات زیاد است و این مساله با توجه به برگزاری اردوهای مختلف وزن های کردن های پیاپی و شرکت در ترونمنت های گوناگون، فشار زیادی به ملی پوشان وارد می کند. باید هرچه سریعتر بحث پشتوانه سازی تحقق یابد تا از این معضل نیز فاصله بگیریم.
قهرمان سابق جهان درباره موضوع برگزاری تا عدم برگزاری رقابت های انتخابی عنوان کرد: ما در این موضوع نباید به شیوه انتخا نفرات در کشورهای دیگر نگاه کنیم؛ چون ایران در حال حاضر خودش صاحب سبک است ضرورتی وجود ندارد که از بقیه تیم ها الگوبرداری کنیم. این بحث هم آنگونه که فدراسیون می گوید و هم آنگونه که محمد بنا مدنظر قرار دارد، دست است، اما باید تعامل مناسبی بین افراد مختلف صورت بگیرد. برگزاری رقابت های انتخابی در کشتی آزاد پدیرفته شده، اما در فرنگی به دلایلی خاص این مساله جا نیفتاده که باید راهکار مناسبی برایش اندیشید.
رنگرز درباره عملکرد حمید سوریان گفت: سوریان یک استثنا است. اگر روس ها به الکساندر کارلین افتخار می کنند، ما باید 10 برابر روس ها به سوریان افتخار کنیم. او در هر شرایطی و حتی با تغییر قوانین نیز مدال گرفت و بدون شک باز هم در المپیک به عملکرد او دلگرم خواهیم بود. سوریان می تواند بار روانی تیم را به دوش بکشد و ما را به آینده امیدوار نگه دارد، اما باید به این نکته مهم توجه کرد که نفرات بعد از سوریان فاصله زیادی با او دارند که این هشدار برای تیم ملی است.
رنگرز که مدتی نیز به عنوان مشاور وزیر ورزش در دولت قبل فعالیت می کرد، درباره انتظارات از ورزش و به خصوص کشتی در بازی های آسیایی گفت: چالش های بودجه ای چیزی است که فدراسیون ها با آن دست به گریبان هستند. ایران کار آسانی برای تکرار مقام چهارمی ندارد. هر چند زمان کمی تا بازی های آسیایی باقی مانده، اما باید شرایط برای ورود بخش خصوصی مهیا شود تا کمی از انتظارات مالی فدراسیون ها از کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش کاهش یابد. درباره کشتی نیز باید بگویم با توجه به فاصله کم میان رقابت های جهانی با بازی های آسیایی، باید برنامه ریزی مدونی صورت بگیرد تا متضرر نشویم. حج برنامه ها بالاست و بودجه کافی نیز وجود ندارد. این مسائل شرایط سختی را فراهم کرده است.
رنگرز در پایان با اشاره به دوری اش از دنیای کشتی عنوان کرد: این دوری و فاصله ناخواسته است. ما به کشتی مدیونی و از این ورزش به همه جا رسیده ایم. بنابرانی هر جا نیاز باشد و مسئولان بخواهند، حاضر به خدمت هستیم.