معاون شورای حل اختلاف مالیاتی استان تهران به تشریح ماده 134 مالیاتهای مستقیم کشور پرداخت و گفت: این قانون جهت اصلاح به مجلس رفته، ولی هنوز به تصویب نرسیده است.
به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، ماده 134 قانون مالیات های مستقیم کشور به موضوع معافیت مالیاتی فعالیت های ورزشی پرداخته است.
در این ماده آمده است: درآمد حاصل از تعلیم و تربیت مدارس غیر انتفاعی اعم از ابتدایی، راهنمایی، متوسطه، فنی و حرفه ای، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی غیر انتفاعی و درآمد موسسات نگهداری معلولان ذهنی و حرکتی بابت نگهداری اشخاص مذکور که حسب مورد دارای پروانه فعالیت از مراجع ذیربط هستند، همچنین درآمد باشگاه ها و موسسات ورزشی دارای مجوز از سازمان تربیت بدنی حاصل از فعالیت های منحصراً ورزشی از پرداخت مالیات معاف است.
برخی معتقدند که این قانون راهی برای فرار مالیاتی شرکت هایی است که بخشی از فعالیت های خود را در عرضه ورزش قرار داده اند. این افراد معتقدند که ورود برخی از بخش های صنعتی و تجاری به ورزش به منظور فرار از مالیات است.
غلامرضا رضایی، معاون شورای حل اختلاف مالیاتی استان تهران در این خصوص گفت: ماده 134 مالیاتی کشور در این سالها تغییراتی نداشته و اصلاحیه آن به مجلس فرستاده شده، اما مجلس هنوز آن را به تصویب نرسانده است.
وی در ادامه افزود: بخشی از فعالیتهای موسسات و شرکتهایی که در حوزه ورزشی سرمایهگذاری میکنند معاف از مالیات هستند که این معافیتها صرفاً مختص به فعالیتهای ورزشی است، ولی آنهایی که مربوط به درآمدزایی شرکت میشود، مشمول مالیات است.
معاون شورای حل اختلاف مالیاتی استان تهران در پاسخ به این سؤال که اگر شرکت ها فعالیت های اقتصادی خود را در راستای درآمدزایی برای ورزش عنوان کنند، آیا این بخش از درآمدها شامل مالیات می شود یا خیر گفت: ناظران بر هزینهها و درآمدزایی این شرکتها نظارت دارند و ممکن است این درآمدها از درآمد مشمول مالیات آنها کسر شود.
رضایی درباره اینکه آیا شرایطی وجود دارد که این شرکت ها بتوانند فعالیت های اقتصادی خود را در کنار فعالیت های ورزشی، معاف از مالیات کنند؟ گفت: این بستگی به رسیدگی ممیز مالیاتی دارد و اینکه آیا این موضع را بفهمد یا نه. ممکن است این شرکتها درآمد خود را کتمان کنند.