رئیس اتحادیه فوتبال گفت: چون فوتبالمان خصوصی نیست، میبینیم که مدیران برای حفظ بازیکنان هر کاری میکنند، حتی موقع بازداشت، برای آزادی آنها پیشقدم میشوند.
عزیزالله محمدی در گفتگو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص تعیین سقف بودجه 15 میلیاردی برای تیم های لیگ برتری گفت: تعیین سقف بودجه راهکاری برای کنترل هزینههاست که سقف آن 15 میلیارد اعلام شده و امیدوارم باشگاهها این مبلغ را کف بودجه در نظر نگیرند.
وی در ادامه افزود: بسیاری از باشگاهها مانند فجر سپاسی، ملوان، استقلال خوزستان و داماش در فصل گذشته کمتر از این مبلغ هزینه کرده است و امسال هم زیر 15 میلیارد تومان برای بودجه خود در نظر میگیرند و باشگاهها این سقف بودجه را رعایت میکنند.
رئیس سابق اتحادیه فوتبال تاکید کرد: من به رعایت این سقف بودجه توسط باشگاهها اشکال دارم؛ چرا که باید تعیین بودجه براساس درآمدهای فوتبالی باشد، در حالی که اکنون مشخص نیست بودجه باشگاهها براساس کدام درآمد تنظیم شده است.
محمدی افزود: 62 میلیارد تومان درآمد محیطی سازمان لیگ است که شاید از این مقدار به برخی باشگاهها بین یک و نیم تا چهار و نیم برسد. به علاوه درآمد حاصل از پخش تلویزیونی باشگاهها نیز مشخص نیست و لازم است تا باشگاهها این مبلغ را نیز در تعیین بودجه خود در نظر داشته باشند؛ همچنین درآمد حاصل از اسپانسرها و فروش بازیکنان به عنوان بخشی از درآمد فوتبالی باید مشخص باشد.
وی با تاکید بر مشخص شدن حق پخش تلویزیونی گفت: کفاشیان اعلام کرده که صدا و سیما هنوز مذاکرهای با آنها انجام نداده، در صورتی که تکلیف این موضوع باید اکنون مشخص شود و باشگاهها بدانند که بر چه اساسی بودجه بندی کنند.
رئیس سابق اتحادیه فوتبال یادآور شد: استقلال و پرسپولیس علاوه بر مبالغی که از اسپانسر میگیرند مبلغی را از سازمان لیگ و تبلیغات روی پیراهن خود دریافت میکنند، در حالی که برخی از تیمها برای تبلیغات روی پیراهن 500 هزار تومان تا یک میلیون تومان دریافت میکنند.
محمدی خاطرنشان کرد: من معتقدم از 16 تیم حاضر در لیگ برتر حداقل 12 تیم با این سقف قرارداد مشکلی ندارند و آن را رعایت میکنند و فقط ممکن است استقلال، پرسپولیس، سپاهان و فولاد بیش از این مبلغ هزینه کنند.
وی با تاکید بر اعلام وزارت ورزش بر کاهش هزینههای تیمهای لیگ برتری گفت: بودجه استقلال و پرسپولیس از وزارت ورزش تأمین میشود و باید این دو باشگاه نیز در بخش کاهش هزینه کارهای مثبتی انجام دهند.
رئیس سابق اتحادیه فوتبال در بخش دوم صحبتهای خود بر تأکید مدیران باشگاه ها بر موضوعات اخلاقی بازیکنان در طول فصل تاکید کرد و گفت: در فرم قرارداد بازیکنان مسائل اخلاقی مورد توجه قرار گرفته، ولی دلیل رعایت نکردن آن این است که مدیران باشگاهها نظارت و کنترلی بر آن ندارند و لازم است کمیته نظارت و ارزشیابی سازمان لیگ در این قضیه ورود کند.
محمدی افزود: فوتبال ما دولتی است و باشگاهها و مدیران آن برای یک یا دو سال منصوب میشوند، لذا برای برخی از این مدیران برد و باخت مهم است، به همین دلیل برای حفظ بازیکنان هر کاری انجام داده و حتی به آنها باج میدهند، برای همین میبینیم که وقتی بازیکنی تخلفی انجام داده و بازداشت میشود مدیران برای آزادی آنها پیشقدم میشوند.
وی در پایان گفت: تا زمانی که فوتبال ما خصوصی نشود و مدیران برای یک ریال از هزینههایشان حساب و کتاب نداشته باشند، این باج دادنها به بازیکنان و مربیان ادامه خواهد داشت.