به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، علی یزدانی، چهارشنبه شب در نوزدهمین همایش گرامیداشت روز صنعت و معدن که در محل شرکت نمایشگاه های بین المللی گلستان در گرگان برگزار شد، گفت: از بحث هایی که امروز در کشور مطرح است و بصورت خاص در بیانات رهبری و ریاست جمهوری به آن پرداخته شده، اهمیت دادن بیش از پیش به بخش صنعت و معدن است.
به گفته وی، به حرکت درآوردن چرخ اقتصادی کشور رسالتی است که بر دوش ما و قوای کشور نهاده شده است.
یزدانی با بیان اینکه توسعه یافتگی یعنی همان صنعتی شدن، اما موانع اقتصادی و فرهنگی دارد، گفت: ورود بیش از اندازه دولت به قوانین و مقررات اقتصادی مرتبط با توسعه صنعتی، بی ثباتی نرخ ارز، نبود خط مشی ثابت و شفاف در توسعه کشور، اخذ تصمیمات غیر کارشناسی در حوزه اقتصادی و کنار گذاشتن استراتژی توسعه صنعتی و تصویب مصوبات متعدد و لغو بیش از 25 درصد مصوبات دولت در کمیته تدوین قوانین درمجلس از موانع اقتصادی فراروی این بخش است.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: لغو این مصوبات منجر به تعطیل شدن بیش از 30 درصد واحدهای صنعتی استان ها از جمله گلستان به طور 100 درصد شد و مابقی واحدها نیز، حداکثر در یک ظرفیت و یا با 20 تا 30 درصد ظرفیت مشغول کار هستند.
وی، نگاه موجود به سرمایه گذار و سرمایه گذاری را، مهمترین مانع فرهنگی توسعه صنعتی کشور برشمرد و گفت: مقام معظم رهبری در مشهد به سرمایه گذاری با نگاه ویژه و ایجاد ثروت اشاره کرد و فرمودند که این نگاه باید در جهت رفاه عمومی جامعه باشد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: باید برخی از نکات موانع اقتصادی بیان شود تا عزمی ملی برای تحرک بیش از گذشته در کشور ایجاد شود.
یزدانی گفت: در سال 91 بالغ بر 430 هزار میلیارد ریال چک بی محل در کشور صادر شد، به طوری که در سال 81 از هر دسته چک تنها یک چک برگشت می شد و در سال 91 از هر هشت برگ صادره یک برگ برگشت زده می شد یعنی سه برابر بیشتر شده که نشانه نبود فضای کسب و کار مناسب در کشور است.
به گفته وی، راهکار این مساله توجه به مطالب رهبرمعظم انقلاب است که راه نجات کشور و ایجاد رونق اقتصادی و خروج از رکود را، پرداختن مضاعف به این بخش دانستند.
یزدانی همچنین اظهار کرد: استان گلستان با همه منابع خدادادی و استراتژیک، مرز مشترک با همسایگان، منطقه ویژه اقتصادی، شهرک های صنعتی و راه آهن سراسری به آسیای میانه دارای پتانسیل هایی است که توان جهش اقتصادی با همکاری همه دستگاه های مرتبط را دارد.
وی ادامه داد: براساس اعلام اسفند 92 مرکز آمار ایران، استان گلستان با 1/8 درصد نرخ بیکاری از این حیث بیست و دومین استان کشور است و استان کرمان با 6/5 درصد اولین و کرمانشاه با بیش از 20 درصد آخرین استان از این حیث می باشد.
یزدانی در پایان یادآورشد: همدلی، صمیمیت، همراهی، نقدپذیری، پرهیز از سیاسی کاری، تعامل جهانی و نگاه ملی مهمترین راهکار برون رفت از این موانع برای یک جهش در کشور، رفاه بیشتر و کاهش نرخ بیکاری است.
نماینده عالی سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل در ایران نیز در این همایش گفت : ایران کشور بزرگ با منابع بسیار است و باید مسایل محیط زیست و سرمایه گذاری در محیط زیست در نظر گرفته شود که سرمایه ای بزرگ برای نسل های آینده خواهد بود.
السندر آمادیو نیز چهارشنبه شب در نوزدهمین همایش گرامیداشت روز صنعت و معدن درگلستان، اظهار کرد: من شرکت های متفاوت را از اتحادیه اروپا بعنوان مثال می شناسم که علاقمند به سرمایه گذاری در ایران هستند و حتی براساس توافق نامه های موجود، شرکت هایی را می توانند تاسیس کنند که فعالیت هایی را با ایران داشته باشند.
وی ادامه داد: می توانم از این شرکت ها دعوت کنم که به ایران بیایند و چارچوب آن را ایجاد و با کمک شرکت های داخلی موجود به سرمایه گذاری بپردازند.
به گفته وی، نکته این است نوع سرمایه گذاری که در استان گلستان اتفاق می افتد متفاوت با سرمایه گذاری در سایر استان ها است و وقتی در مورد شرکت های ملی مانند نفت صحبت می شود همه چیز و نوع سرمایه گذاری آن متفاوت است، ولی در شرکت های تجاری کوچک تر مانند مواردی که در استان داریم قضیه متفاوت تر خواهد بود.
آمادیو به کلیه شرکت ها توصیه کرد که هزینه های پنهان را در نظر بگیرند و گرنه نتیجه کار و سودآوری مالی آنها منفی خواهد بود.
همچنین مدیر برنامه های توسعه صنعتی سازمان ملل (UNIDO) یونیدو در ایران گفت: در شرایطی هستیم که تعداد بنگاه های متوسط کشور 5/2 درصد است و به این باید بعنوان یک واقعیت نگریست.
دکترˈ عیسی منصوریˈ افزود: نوآوری ابزار رقابت در صحنه جهانی است و در بنگاه های متوسط اقتصادی اتفاق می افتد ولی چون تعداد آنها در کشور ما کم است نمی توان درباره آن صحبت کرد.
وی با بیان اینکه داستان سرمایه گذاری در ایران متفاوت از معمول است، گفت: نکته دیگر این است که در شرایط تحریم و رکود اقتصادی صحبت از صنایع نیازمند ابزار تکنولوژی پیچیده نباید باشد.
به گفته منصوری، در این شرایط معمولا سهم صنایع خرد و کوچک در اقتصاد بیشتر می شود و در صورتی که کشورها بدرستی نقش آفرینی کنند، نوآوری جدید از دل آنها شکل می گیرد .
منصوری ادامه داد: از نکات مهم دیگر درسیاست های ابلاغی، پایایی صنعت است که آن در دراز مدت بتواند خود را نگه دارد و منطبق با هنجارها و سنت های منطقه باشد.
وی افزود: هم اینک صنایع کشور به دلیل تحریم و سیاست های گذشته به سه بخش صنایعی مانند خودرو و لوازم خانگی که بازار خوبی ندارند، صنایعی که محصولاتشان به صورت انحصاری و نیمه انحصاری وارد بازار جهانی می شود مانند پسته، زعفران و فرش و صنایعی که در این دوره رونق گرفته و تقاضای خوبی برای آنها در بازار داخلی وجود دارد مانند پتروشیمی و کشاورزی(دامی و باغی) تقسیم می شود.
منصوری به سرمایه گذاران توصیه کرد که در کوتاه مدت و میان مدت بر صنایع کوچک تر تمرکز کنند و به تدریج آنها را به سمت نوآوری دقیق تر ببرند که اگر این اتفاق بیافتد فرصت و ظرفیت خوبی برای توسعه استان مبتنی بر توانمندی های طبیعی آن می باشد.
در این همایش از فعالان، پیشکسوتان، واحدهای صنعتی و معدنی و صادرکنندگان نمونه تجلیل به عمل آمد.
در پایان این همایش نیز برای نخستین بار در کشور، تمبر اختصاصی روز صنعت و معدن با حضور مسوولان کشوری، استاندار، نمایندگان مجلس و شماری از مسوولان استان گلستان، ثبت و رونمایی شد.
10 تیر ماه هر سال با نام روز صنعت و معدن نامگذاری و این همایش در همین راستا در گرگان برگزار شد.