به گزارش خبرنگار ورزشی«خبرگزاری دانشجو»، لطفعلی پورکاظمی، رئیس فدارسیون پزشکی- ورزشی در نشست خبری امروز خود گفت: تا امروز از 348ورزشکار اصلی و ذخیره برای حضور در بازی های آسیایی معاینات پزشکی گرفته ایم که این معاینات به صورت تخصصی و فوق تخصصی در حوزه ارتوپدی، اکوی قلب و توانبخشی، سونوگرافی، روان پزشکی، آزمایشات خونی و دندان پزشکی بوده که این فرآیند از چهارماه قبل آغاز شده و ورزشکاران آسیب دیده که نیاز فیزیوتراپی داشته اند به صورت تخصصی مشکلاتشان حل شده و در حال حاضر هیچ یک از ملی پوشان اعزامی از نظر سلامت ممنوع الاعزام نیستند.
وی در ادامه افزود: آغاز آزمایشات از هشت ماه قبل بوده ولی شروع قطعی آن به 4 ماه پیش بر می گردد و کاروان سالمی را به این مسابقات اعزام می کنیم.
رئیس فدراسیون پزشکی، ورزشی از تست دوپینگ 283 ورزشکار در طول پنج ماه گذشته خبر داد و گفت: تا آنجایی که نتایج امروز به دست ما رسیده هیچ یک از ملی پوشان اصلی ما دوپینگشان مثبت نبوده و تا روز آخر اگر دوپینگ ورزشکاری مثبت باشد روند حقوقی را انجام می دهیم و به فدارسیون مربوطه برای حذف ورزشکار از این رقابت ها نامه می زنیم.
وی یاداور شد: فرهنگ سازی و آموزش در خصوص دوپینگ از طرف فدارسیون ها به عمل آمده و سطح آگاهی ورزشکاران بالا رفته، ما سی مکمل مجاز را به 22 فدراسیونی که تیمشان به این مسابقات اعزام می شوند معرفی کردیم و می توانند مکمل های خود را دریافت کنند.
پورکاظمی تصریح کرد: برای المپیک لندن 27 مکمل و برای بازی های دوره قبل 18 مکمل معرفی کرده بودیم.
وی خاطرنشان کرد: در اینچوان مانند لندن و گوانجو کلینک پزشکی- ورزشی داریم؛ در المپیک لندن هم کاروان ایران به لحاظ کادر پزشکی و تجهیزات بهترین کاروان حاضر بود.
رئیس فدراسیون پزشکی- ورزشی در خصوص پزشکان اعزامی به بازی های آسیایی نیز گفت: امسال 18 نفر در قالب کادر پزشکی به مسابقات اعزام می شوند که در طول چهارسال گذشته حدود 120 پزشک و فیزیوتراپ با کمیسیون پزشکی و فدارسیون پزشکی- ورزشی کار کردند وما از بین این 120 نفر به دلیل اینکه کاروان کیفی است، 18 نفر را انتخاب کردیم ما نمی توانستیم برای 22 فدراسیون 44 نفر را بفرستیم لذا کسانی که در طول سال گذشته با همه فدراسیون ها کار کرده بودند را انتخاب کردیم.
وی در خصوص موضوع روان پزشکی تیم ها نیز گفت: مسئولیت این بخش با ما نیست البته در حوزه روان پزشکی نیز زحمت زیادی کشیده می شود بیش از 95 درصد حجم کارهای روان پزشکی در دو سال گذشته در اردوها به بهترین نحو انجام شده، ورزشکار اگر در اردو استرس خود را کنترل کند در ایام مسابقه نیز به این توانمندی خواهد رسید البته در میادین بزرگ حجم استرس بیشتر است.
وی تصریح کرد: پرونده تک تک ورزشکاران را به بازی های آسیایی می بریم تا اگر آسیب دیدگی اتفاق افتاد براساس پرونده پزشکی آنها مجدداً درمان را آغاز کنیم.
پورکاظمی یادآور شد: مهمترین توصیه من برای کاروان این است که ورزشکاران با کادر پزشکی و مربیان صادقانه برخورد کنند و به هیچ وجه ورزشکاری حق ندارد هیچ مکمل دارویی، غذایی وحتی سوزنی را همراه خود به فرودگاه و یا دهکده بازی ها بیاورد و باید حتماً آن را تحویل فدراسیون دهد.
وی تاکید کرد: استفاده از هر مکمل و یا سوزنی بدون گواهی پزشک به معنای دوپینگ خواهد بود و برای کل کاروان مشکل ساز خواهد شد.
رئیس فدارسیون پزشکی- ورزشی خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل تداخل چند رویداد مهم برخی ورزشکاران فشار زیادی دارند، کشتی در طول دو هفته بایددر مسابقات جهانی و آسیایی شرکت کند که این ورزش نقش محوری در رتبه کاروان ایران دارد و امیدواریم این تغییر وزن ها و استرس ها به حداقل برسد.
وی در پایان گفت: به دلیل تفاهم خوب وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک هیچ تنشی به لحاظ مدیریتی وجود نداشت که این مسئله در روحیه ورزشکاران موثر بود.