کد خبر:۳۶۴۰۵۰

با دروغگویی کودکان چه کنیم؟ ‌

یک روان‌شناس کودک معتقد است: والدین باید خیلی مراقب باشند تا رویا‌پردازی کودکانشان را به حساب دروغگویی آن‌ها نگذارند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، ممفهوم دروغگویی در کودکان را بسیار متفاوت با بزرگسالان دانست و گفت: تمایز بین دروغگویی با تخیل در کودکان از اهمیت زیادی برخوردار است.
 

این روان‌شناس کودک با تاکید بر اینکه دروغگویی در کودکان بیش از اینکه دروغ باشد، خیال‌پردازی است، گفت: والدین باید خیلی مراقب باشند تا رویا پردازی‌های کودکانشان را به حساب دروغگویی نگذارند.
 

وی منشاء واقعی دروغ گویی کودک را ترس از گفتن واقعیت دانست و گفت: واکنش‌های قبلی والدین و تذکر‌ها و تنبیه‌های احتمالی آن‌ها در ذهن کودک باقی می‌ماند و همین مسئله سبب می‌شود تا آن‌ها در موارد مشابه بعدی پنهان کاری کنند و در اصطلاح دروغ بگویند.
 

عظیمی افزود: یکی دیگر از دلایل گرایش به دروغ گویی در کودک پاداش‌های خوبی است که در تجربه‌های قبلی‌اش دریافت کرده و در واقع به دروغ گویی عادت کرده است.
 

وی ادامه داد: تقلیدکردن و مشاهده دروغگویی یکی دیگر از دلایل گرایش کودک به دروغگویی است، به این معنا که اگر کودک با افراد دروغگو سروکار داشته باشد، این کار را از آن‌ها یاد می‌گیرد.
 

عظیمی گفت: خانواده‌ها باید به طور غیرمستقیم کودک را متوجه دروغگویی و خیال پردازی‌هایش کرده و به هیچ وجه آن‌ها را تایید نکنند.
 

این روان‌شناس کودک با بیان اینکه تنبیه باید آخرین راه مقابله با دروغگویی کودک باشد، گفت: استفاده از راهکارهایی مانند محروم سازی از خواسته‌های دلخواه کودک و استفاده از شیوه‌های غیرمستقیم همچون نشان دادن بدی‌های دروغ و دروغگویی در قالب داستان و شخصیت پردازی‌ها از مهم‌ترین راه‌های مقابله با دروغگویی در کودکان است.

 

 

 

منبع: فرهنگ نیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار