به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، هادی بهرامیاحسان، رییس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، در گفتگو با روابط عمومی حوزه هنری کودک و نوجوان گفت: هنرمند از دید خودش پدیدهای را روایت میکند و بر اساس اقتضائات ذهنی، تمایلات و اندیشهها و گرایشهای خود، ممکن است بر برخی پدیدهها تاکید بیشتری نماید.
وی افزود: در فرایند تولید هنری ممکن است اتفاقات دیگری هم بیفتد و بازنمایی هنرمند، اتفاقات جانبی هم برای مخاطب اثر داشته باشد.
دانشیار روانشناسی دانشگاه تهران ادامه داد: وقتی که اروپاییها و آمریکاییها اثر هنریای را تولید میکنند آن را مستقیما از استودیوهای تولید وارد بازار مصرف نمیکنند. پیش از آن، تیمی از جامعهشناسان، روانشناسان و حتی کسانی که مطالعات سیاسی دارند اثر هنری را از نگاه خود ارزیابی کرده و تبعات و پیامدهای اجتماعی آن را بررسی میکنند.
بهرامیاحسان با ذکر اینکه متاسفانه بسیاری از تولیدات هنری ما به جنبههای روانی - اجتماعی دقت ندارند، تصریح کرد: پیشنهاد میکنم دستاندرکاران جشنواره تئاتر کودک و نوجوان سوره، به غیر از استفاده از روانشناس و کارشناس علوم تربیتی، یک تفسیر و نگاه قرآنی هم در بررسی نمایشهای کودک داشته باشند. حتما تجربه جدید و بینظیری خواهد بود.
رییس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، یک نمایش را دارای درونمایه و لایههای متنوعی دانست و در پایان گفت: لایهشناسی و گرتهبرداریها یکبار میتواند روانشناسانه و بار دیگر، ارزیابی براساس مبانی قرآنی باشد. آن وقت نسبتها خوب از کار در میآید.
گفتنی است، سومین جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان سوره، از ۱۶ تا ۱۹ دیماه سالجاری، به همت حوزه هنری کودک و نوجوان و مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، در دو بخش مسابقه در موضوعات «قرآن و سیره معصومان (ع)»، «انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»، «خِردورزی و فلسفه»، «اخلاق اجتماعی»، «سبک زندگی»، «بازی، ورزش و سرگرمی»، «علم و فناوری» و «زبان فارسی» و بخش جنبی برگزار میشود.