به گزارش خبرنگار " خبرگزاری دانشجو "از مشهد، طوسی دیروز در سمینار تخصصی روانشناسی اجتماعی در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با توجه به اینکه روانشناسی اجتماعی حاصل پیوند روان شناسی، جامعه شناسی و قوم شناسی است و اهمیت و تاثیر زیادی در جامعه و در بین علوم دانشگاهی دنیا دارد؛ اما ما در ایران فاقد دانشگاه تخصصی در این زمینه هستیم و فارغ التحصیل این رشته را نداریم.
وی افزود: تدریس درس روانشناسی اجتماعی در مشهد برای اولین بار در دهه 50 آغاز شد که در دهه 60 در دانشگاه فردوسی مشهد نیز تدریس که با اقبال گسترده دانشجویان روبرو شد.
مدیر گروه روانشناسی دانشگاه خیام مشهد با بیان اینکه دانشگاه فردوسی مشهد با 68 سال قدمت و دانشکده علوم تربیتی این دانشگاه با حدود بیش از 40 سال قدمت فاقد رشته روانشناسی کاربردی است، خاطرنشان کرد: این نوید را به دانشجویان و اساتید سمینار تخصصی روانشناسی اجتماعی میدهیم که اولین رشته تخصصی روانشناسی اجتماعی را در دانشگاه خیام مشهد راهاندازی کنیم.
طوسی افزود: رشته روانشناسی حدود شش سال پیش در دانشگاه خیام تاسیس شده است.
در ادامه این سمینار صفارینیا، رئیس انجمن روانشناسی اجتماعی ایران به ضرورت وجود علم اشاره کرد و گفت: ضرورت وجود علم در خدمت بشر بودن است و با بررسی علوم مختلف میتوان فهمید که علم زنده است.
وی با بیان اینکه زنده بودن هیچ علمی مانند روانشناسی نیست، گفت: این مهم را میتوان با ارزیابی سال 2010 یافت که از 10 هزار کتاب منتشر شده، پرعنوانترین کتابها در زمینه روانشناسی اجتماعی بوده و در کشور ما پرتیراژترین کتابها و پرحجمترین دانشکدهها مربوط به روانشناسی بوده به طوری که بین 75 تا 80 عنوان کتاب از 1339 در حوزه روانشناسی اجتماعی چاپ شده است.
رئیس انجمن روانشناسی اجتماعی ایران افزود: همچنین 10 درصد از پایان نامههای تکمیلی و 9.2 مقالات و فصلنامههای علمی و پژوهشی در حوزه روانشناسی بوده است.
صفارینیا با اشاره به تاسیس روانشناسی فضای مجازی در یک دهه اخیر و روانشناسی محیط از بعد بحران 1974 عراق و اسرائیل و حتی روانشناسی حفظ محیط زیست، در دنیا گفت: ما در همه حوزهها مثل سیاسی، اقتصادی، ورزشی و شهری روانشناسی داریم؛ اما متاسفانه در کشور ما علم روانشناسی مغفول مانده و به آن توجه نشده است.
وی با انتقاد از اینکه در وزارتخانهها و سازمانها و موسسات علمی آموزشی ما مثل سازمان آموزش و پرورش و بهزیستی در سطح کلان روانشناس وجود ندارد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که مشکلاتی که در جامعه ما وجود دارد مربوط به حوززه روانشناسی اجتماعی است؛ چرا که مسائل اجتماعی مثل چاقوکشی، اسیدپاشی، شلوغیهای خیابانی، ترافیک و صدها مسئله دیگر مسیر خودش را طی میکند اما روانشنانسی اجتماعی مغفول مانده است.