به گزارش خبرنگار ورزشی "خبرگزاری دانشجو"، حق پخش تلویزیونی رقابت های فوتبال کشور تبدیل به معضل اصلی این روزهای ورزش ایران شده است.
این حق پخش که در در همه نقاط دنیا کاملاً شناخته شده است، ظاهراً از سوی صدا و سیمای ایران پذیرفته نمی شود و مسئولان این سازمان زیر بار آن نمی روند.
در دهه 70 بود که موضوع حق پخش تلویزیونی به فوتبال به طور کاملاً جدی مطرح شد. در آن قانونی تصویب شده که طی آن با توجه به اینکه پول فوتبال توسط دولت پرداخته می شد و صدا و سیما نیز یک نها دولتی است، بنابراین نباید پولی به فوتبال از طریق صدا و سیما پرداخت شود؛ چون این کار ریختن پول از یک جیب به جیب دیگر است.
این شرایط در آن زمان شاید به حق هم بود، اما حالا که اوضاع تغییر کرده، انتظار می رود صدا و سیما نیز از این قانون که دیگر کارآیی ندارد، کوتاه بیاید.
در فوتبال امروز ایران و طبق قانون، دولت دیگر نمی تواند به فوتبال پول بدهد. به رغم این مساله صدا و سیما هنوز بر موضع قبلی باقی مانده و بر پول ندادن تاکید دارد.
این شرایط در حالی است که مسئولان صدا و سیما حاضرند برای خرید حق پخش بازی های خارجی پول های هنگفت بدهند، اما حاضر نیستند این کار را برای فوتبال کشور که در یک هفته ساعت ها آنتن تلویزیون و رادیو را دارد، انجام بدهند.
موضوع حق پخش همانطور که گفته شده، در کشورهای بزرگ و صاحب نام در فوتبال کاملاً حل شده است. با توجه به خصوصی بودن تیم های خارجی، یکی از راه های درآمدزایی آنها بهره بردن از پول حق بازی تیم متبوعشان است. این پول با توجه به نوع و بر اساس آن، بین باشگاه های یک لیگ تقسیم می شود تا همه از آن نفع ببرند.
فدراسیون فوتبال چندی قبل اعلام کرد که باید پول مربوط به حق پخش تلویزیونی از سوی صدا و سیما پرداخت شود، اما صدا و سیما زیر بار این حرف نرفت. در همان زمان ها بود که کفاشیان از پیشنهاد یک شبکه خارجی برای خرید بازی های لیگ برتر ایران خبر داد که ابن مساله با واکنش شورای امنیت مواجه شده و منتفی شد. پس از این اتفاق مقرر گردید که تعاملی بین طرفین صورت بگیرد، اما صدا و سیما حاضر نبود حتی یک ریال بیشتر از 22 میلیارد تومانی که مد نظرش برای این کار بود، بپردازد. این در حالی بود که فدراسیون نشینان مبلغ 160 میلیارد تومان درخواست کرده بودند که این پول، 6 برابر پیشننهاد صدا و سیما بود.
بالاخره کار به جایی که نباید می رسید، رسید و بازی های هفته دوازدهم پخش نشد. در واقع فدراسیون اجازه ورود دوربین های تلویزیونی و حتی گزارشگران رادیو را به استادیوم ها نداد تا حرفش را به کرسی بنشاند.
هشت بازی هفته دوازدهم پخش نشد و تصاویر برخی از گل های این مسابقات با دوربین های دستی و موبایل بر روی سایت های اینترنتی قرار گرفت.
فوتبال به رغم آنکه در حال حاضر اوضاع خوبی ندارد، اما همچنان یک ورزش پربیننده است. درست است که مردم خیلی به حضور در استادیوم ها رغبت نشان نمی دهند، اما از پای جعبه جادو اخبارش را پیگیری می کنند و بازی ها را می بینند.
طی یک هفته اخیر اکثر قریب به اتفاق مردم کشور در هر محفلی که توانسته اند (از جمع های خصوصی گرفته تا ستون ارتباط مردم با رسانه ها) از عدم پخش بازی ها انتقاد کرده اند. این انتقاد بیشتر متوجه صدا و سیما بوده است؛ سازمانی که پول هنگفتی از پخش فوتبال به جیب می زند، اما حاضر است فقط بخشی کوچکی از این پول را به فوتبال بدهد.
در شرایطی که کشکمش بین فدراسیون فوتبال با صدا و سیما ادامه دارد، متضرر است، مردم هستند و دود این اختلاف به چشم آنها می رود. درست است که دیگر فوتبال رنگ و بوی گذشته را در بین مردم ندارد، اما آنها برای سرگرم شدن هم که شده، پای تلویزیون می نشینند یا به رادیو گوش می دهند تا حداقل برای دو ساعت از دنیا فارغ شوند. همین دو ساعت می تواند از هزاران معضل اجتماعی جلوگیری کند.
فردا در چارچوب رقابت های جام حذفی، پرسپولیس به مصاف راه آهن می رود. امیدوارم تا عصر فردا اختلافات فدراسیون با صدا و سیما پایان یابد تا حسرت تماشای این بازی به دل اهالی فوتبال نماند.
بهتر , هم وقت مردم رو نميگيرن؛هم اعصاب مردم رو با اين فوتبال سياسي خراب نميكنند و هم يه پول مفت كمتر ريخته ميشه تو جيب اين فوتبال
فوتبال رو تلوزیون فوتبال کرده وگرنه این از بازیاشون کی نگاه میکنه فقط وقت تلف کردنه
به فکر این باش که چه برنامه هایی رو میشه جای اون پخش کرد
به نظر من همون بهتر که صدا و سیما پولی نمیده،اونایی که عشق فوتبالن برن استادیوم،صدا و سیما در نهایت یه سازمان شبه دولتی هستش و بخشی از پولش بیت المال، من اصلا راضی نیستم پول بدن به باشگاه ها که اونا بریزن تو شکم این بازیکنای بی خاصیت که بازیشون یک قرون نمی ارزه، تازه فدراسیون و باشگاه ها باید یه پولی بدن به صدا و سیما، چون اگه پخش تلویزیون نباشه،کدوم اسپانسر احمقی میاد چند میلیارد پول بده که اسمش رو لباس یه تیم باشه، اگه همین پول خرج خرید و دوبله فیلم های سینمایی خارجی یا ساخت مجموعه های قشنگ داخلی بشه ارزشمندتره تا فوتبال،اونم این فوتبال
1- آیا برای تبلیغات دور زمین کسی حاضره پول بده؟
2- آیا تبلیغات روی پیراهن تیمها مشتری خواهد داشت؟
اینافوتبالیست نیستن که ؛ میلیاردی پول میگیرن , دریغ از یک ریال بازی فوتبال
من خودم حاضرم بیست ملیون بگیرم بیشتر از اینا بدوم تو بازی
اتفاقا من هرجا رفتم از این که تلوزیون دیگه فوتبال این در پیتا رو پخش نمیکنه خوشحالن
یه کم به مردم نزدیک باشین...
این فوتبالیستا چه گلی به سر مردم زدن؟!!!!
به نظر من فدراسیون باید یک پولی برای پخش بازی های بی کیفیتش به صدا سیما بده
تایم تلویزیون به خاطر بچه بازی یک مشت بچه پولدار گرفته شده
نظرسنجی کنید ببینید مردم چی می خوان