کد خبر:۳۷۶۳۰۷

ارائه 4 نرم افزار« فيلترينگ خانگي» از سوی پلیس فتا/ پایین بودن سطح سواد IT والدین مهمترین دلیل در عدم نظارت بر عملکرد فرزندان

سرپرست اداره پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتا ناجا از ارائه نرم افزار «فيلترينگ خانگي» برای نظارت والدين بر فرزندان در فضای مجازی خبر داد و گفت: در کشور ما به دليل اينكه برخي از والدين ايراني از نظر اطلاعات كامپيوتري در سطح پايين‌تري نسبت به فرزندان‌شان قرار دارند، باعث شده نتوانند نظارتي دقيق بر عملکرد فرزندان خود داشته باشند.
ارائه 4 نرم افزار« فيلترينگ خانگي» از سوی پلیس فتا/  پایین بودن سطح سواد IT والدین مهمترین دلیل در عدم نظارت بر عملکرد فرزندان

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، سرگرد حميد کياني، سرپرست اداره پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتاناجا با بيان اينکه در همه کشورهاي پيشرفته ساليان سال است که والدين به کمک نرم‌افزارهاي ويژه فعاليت فرزندان خود را در اينترنت کنترل مي‌کنند، گفت: والدين حتي با استفاده از رمز عبور، اجازه ورود کودکان را به بسياري از سايت‌ها نمي‌دهند.

 

سرگرد کياني ادامه داد: در کشور ما به دليل اينكه برخي از والدين ايراني از نظر اطلاعات كامپيوتري در سطح پايين‌تري نسبت به فرزندان‌شان قرار دارند، باعث شده كه نتوانند نظارتي دقيق بر عملکرد فرزندان خود داشته باشند.

 

وي با بيان اينکه والدين بايد مراقب کودکان در کار با کامپيوتر و تکنولوژي‌هاي روز باشند، گفت: سطوح اين مراقبت از کار با کاميپوتر تا فعاليت در فضاي مجازي را شامل مي‌شود.

 

سرگرد کياني اظهار داشت: والدين به‌جاي آن که استفاده از اينترنت را براي فرزندان ممنوع کنند بايد روش استفاده صحيح از اينترنت را به آنها بياموزند.

 

اين مقام مسوول ادامه داد: بايد فرزندان را تشويق کرد تا همواره هر آنچه که در اينترنت برايشان اتفاق مي‌افتد را به آ‌نها بگويند و به اين وسيله رابطه صميمانه‌اي بين آنها برقرار شود.

 

کياني افزود: عده‌اي از خانواده‌ها نداشتن وقت کافي را بهانه قرار مي‌دهند و بدون آگاه کردن کودک درباره محيط مجازي به او اجازه مي‌دهند تاساعات زيادي را در اينترنت بگذراند.

 

سرپرست اداره پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتاناجا انتشار اطلاعات شخصي را يکي از تهديدات کار در فضاي مجازي برشمرد و گفت: متاسفانه فرزندان به راحتي اطلاعات شخصي خود و خانواده را در فضاي مجازي منتشرمي‌کنند واين عاملي براي سوءاستفاده از آنها مي‌شود.

 

وي تاکيد کرد: والدين بايد در اين زمينه هوشمندانه عمل کنند و به کودکان آموزش دهند که ممکن است کاربران فضاي مجازي با اسم، سن و موقعيت واقعي خود وارد اين محيط نشده باشند بنابراين اعتماد به آنها خطرناک است. بايد به فرزندان ياد داد که هيچ‌يک از اطلاعات شخصي خود را در اينترنت اعلام نکند و به افرادي که در دنياي واقعي آنها را نمي‌شناسد پست الکترونيکي ارسال نکند.

 

اين مقام آگاه با بيان اينکه نظارت براي کودکان خردسال کافي نيست، گفت: تنها گذاشتن فرزندان در فضاي سايبر بسيار خطرناک است و براي خردسالان به‌جاي نظارت بايد همراهي صورت گيرد.

 

وي با بيان اينکه براي قدم اول، فرزندان ما بايد آموزش ببينند که چگونه از اينترنت استفاده کنند، ادامه داد: والدين در ابتدا بايد سايت‌هايي را در صفحه خانگي تعريف کنند که از محتوا و مطالب آن کاملا آگاه باشند و سپس به فرزندان خود اجازه ورود به اينترنت را بدهند.

 

اين مقام مسئول تاکيد کرد: والدين حتما بايد مطمئن شوند که کودکان و نوجوانان به سراغ چه سايت‌هايي مي‌رود و اين مستلزم اين است که پدرها و مادرها سطح اطلاعات خود را بالا ببرند.

 

سرگرد کياني با اشاره به اينکه اينترنت مثل تلوزيون مي‌تواند زمان لازم براي مطالعه، بازي، فعاليت‌هاي اجتماعي و بودن در دنياي واقعي کودکان را کاهش دهد، گفت: والدين بايد ساعات ورود کودکان به اينترنت را کنترل کنند و اجازه ندهند کودک‌شان ساعت‌هاي طولاني در محيط مجازي باشد.

 

اين کارشناس با بيان اينکه کار طولاني مدت با کامپيوتر قطعا صدمات بدني زيادي براي کودکان دارد، افزود: در کنار اين صدمات بدني منزوي کردن کاربر و اعتياد اينترنتي را نبايد ناديده گرفت که اين امر تبعات جبران ناپذيري بر روي رفتار و عملکرد فرزندان دارد.

 

وي با اشاره نرم‌افزارهاي امنيتي خانواده گفت: امروزه نرم افزارهايي توليد شده است که والدين با اين نرم‌افزار مي‌توانند تمامي رفتارهاي آنلاين كودكان خود را مشاهده و آنها را كنترل كنند، اين نرم‌افزار به والدين اعلام مي‌كند كه فرزند آنها با چه كسي بيش از همه به گفت‌وگوي اينترنتي پرداخته يا به کدام سايت ها سر زده است.

 

کارشناس پليس فتا گفت: در حال حاضر تعداد 4 نرم افزار «فيلترينگ خانگي» براي استفاده شهروندان در سايت پليس فتا وجود دارد که شهروندان مي توانند با دانلود و نصب آنها بر روي سيستم کامپيوتر خانگي بر فرزندان خود در فضاي مجازي نظارت كنند.


وي با تاکيد بر اهميت يادگيري علوم کامپيوتري از سوي والدين گفت: احتياجي نيست كه والدين تبديل به يك نفوذگر رايانه‌اي شوند اما در مورد اين موضوع اطلاعات داشته باشند کافي است چرا که هر چه شکاف اطلاعاتي والدين با فرزندان در خصوص علوم کامپيوتري محدودتر باشد تهديدات کمتري را براي فرزندان شاهد هستيم و هر چه اين شکاف بيشتر باشد بايد منتظر آسيب‌هاي جبران ناپذيري براي کودکانمان باشيم.

 

سرگرد کياني ادامه داد: فضاي مجازي و رايانه مي‌توانند يك روش عالي براي والدين و نوجوانان باشند تا در كنار يكديگر تفريح كنند و همديگر را بهتر بشناسند؛ فضاي مجازي امروز بخشي از زندگي همه شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار