به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، الهه اللهیاری دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک گرایش اتمی و ملکولی این واحد دانشگاهی با بیان اینکه در سالهای اخیر، تعداد بیشماری تحقیق در زمینه تقویت کننده ژایروترونی در یک موجبر پر شده با مادهٔ دی الکتریک و در زمینهٔ موجبر استوانهای انجام شده است، گفت: در این تحقیق، به تقویت کنندهٔ ژایروترونی در یک موجبر استوانهای با حضور پلاسما ی سرد پرداخته شده است.
این دانشجوی واحد علوم و تحقیقات با اشاره به اینکه پلاسمای میانی با ثابت دی الکتریک پلاسما (شامل یون و الکترون)، درون باریکهٔ توخالی الکترونی جای گرفته است، اظهار داشت: همه الکترونها دارای انرژی و اندازه حرکت یکسانند. در این پژوهش، پس از محاسبات ریاضی پیچیده رابطهٔ پاشندگی برای یک ژایروترون شامل پلاسما به دست آمد.
وی با اشاره به اینکه در کنفراس بین المللی پلاسما، بیش از ۵۰۰ مقاله در قالب پوستر و سخنرانی شفاهی ارائه شد، ادامه داد: این کنفرانس با حضور جمعی از نمایندگان و محققان برجسته کشورهای مختلف جهان از جمله هندوستان،تایوان، مالزی، ایران، اسلوانی، اوکراین، روسیه، آلمان، ایرلند، هلند، لهستان، فرانسه، اتیوپی، سنگال و همچنین جمعی از ناظرین و داوران ایتر (ITER) برگزار شد.
اله یاری افزود: از بین ۵۰۰ مقاله پذیرفته شده، تنها ۶۰ مقاله به برای ارائه شفاهی تایید و باقی به بخش پوستر فرستاده شدند. داوری این مقالات بر عهدهٔ ۱۰ داور بین المللی از کشورهای جمهوری چک، لهستان، هلند، ژاپن، بلژیک، سنگاپور، مالزی، صربستان و ۳۵ داور داخلی از سرتاسر هندوستان بود.
لازم به ذکر است، کنفرانس بین المللی پلاسما و علوم نانو ۲۰۱۴ و ۲۹ امین سمپوزیم ملی پلاسما و تکنولوژی به طور همزمان در تاریخ ۸ تا ۱۱ دسامبر ۲۰۱۴ در دانشگاه مهاتما گاندی شهر کوتایام، استان کرلا در کشور هندوستان برگزار شد.