کد خبر:۳۸۳۳۱۷

پای ثابت «پیامک‌های انبوه» در جلسات پرتاخیر شورا‌ی‌عالی فضای مجازی

شورای‌عالی فضای مجازی که در ابتدای تاسیس الزام به انجام وظایف مهمی مانند پایش و رصدنظام‌مند و مستمر فرصت‌ها و تهدید‌های فضای مجازی را برعهده داشته، این روزها به شدت در حاشیه است و این را می‌توان از جلسات پر تاخیر و دستور جلسات کم اهمیت آن فهمید.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، 2 دهه پس از فراگیر شدن اینترنت، گسترش فضای مجازی و عدم وجود متولی مناسب برای این حوزه، 17 اسفند ماه 90 رهبر معظم انقلاب دستور تشکیل شورای‌عالی‌فضای مجازی را صادر و  براساس آن رئیس جمهور را به عنوان رئیس شورای عالی فضای تعیین کرد تا موازی‌کاری‌های مختلف شوراها در حوزه فضای مجازی متوقف شود. 

 

برهمین اساس شب گذشته، پس از یک تاخیر 2 ماهه بیست و یکمین جلسه شورای‌عالی فضای مجازی کشور به عنوان بالاترین نهاد حاکمیتی در این حوزه، به ریاست رئیس جمهور و با حضور دبیر شورا، سران قوا و تمامی اعضای حقوقی و حقیقی آن با تصویب «سیاست‌های ساماندهی خدمات پیامکی ارزش افزوده و پیامک انبوه» برگزار شد.

 

گویا این «پیامک انبوه» نقطه عطف و تنها مشکل فضای مجازی کشور شده است؛ چرا این موضوع نه چندان با اهمیت، موضوع ۳ جلسه اخیر شورای‌عالی فضای مجازی را به‌خود اختصاص داده است. آن هم جلساتی که هیچ کس نمی‌داند جلسه بعدی آن کی و تا چند ماه دیگر برگزار خواهد شد.

 

جلسه 21 شورای‌عالی فضای مجازی که براساس تاکید آیین‌نامه می‌بایست هر 4 هفته حداقل یک بار برگزار می‌شد در حالی با تاخیر 2 ماهه برگزار شد که پیش از این نیز پس از یک تاخیر 5 ماهه تنها 2 جلسه و آن هم با موضوع بررسی «پیامک‌های انبوه» برگزار شده بود.

 

در حالی که موضوعات مهمی مانند بررسی وضعیت شبکه ملی اطلاعات، پیوست فرهنگی و شبکه‌های اجتماعی خارجی بدون توجه مجددا به آینده موکول شده است، باید منتظر ماند و دید که جلسه آینده قرار است پس از چند ماه تاخیر و با بررسی چه موضوعی برگزار شود.   

 

گویا مسئولان ذی ربط که همگی قوه‌های مهم کشوری هستند آشفتگی‌های اخیر فضای مجازی برایشان اصلا مهم نیست و انگار عده‌ای در گذر زمان سعی بر کم‌رنگ کردن هر چه بیشتر مهمترین شورای‌عالی کشور دارند و صدای دلسوزان این عرصه را نیز درهیاهوی این روزها نمی‌شنوند.

 

به هر روی برگزاری منظم جلسات ‌شورای‌ عالی فضای مجازی علاوه بر تصمیم‌گیری برای مباحث مهم فضای مجازی کشور می‌توانست تکليف راه‌اندازي «شبکه ملي اطلاعات» و طرح‌های در نوبت را تعیین کند.

 

دبیر شورای‌عالی فضای مجازی پیش از این گفته بود که 30 طرح ملی حوزه فضای مجازی در انتظار تصویب توسط رئیس جمهور در این شورا است.

 

شورای‌عالی فضای مجازی که در ابتدای تاسیس الزام به انجام وظایف مهمی مانند پایش و رصدنظام‌مند و مستمر فرصت‌ها و تهدید‌های فضای مجازی، بررسی و تصویب طرح‌های کلان مرتبط با فضای مجازی کشور نظیر شبکه ملی اطلاعات، آی‌پی‌تی‌وی و آی‌پی‌مدیا را برعهده داشته است، این روزها به شدت در حاشیه است و این را می‌توان از جلسات پر تاخیر و دستور جلسات کم اهمیت آن فهمید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار