به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از دبیرخانه اوپک، بهای سبد نفتی اوپک در بازارهای جهانی در هفته گذشته هشت دلار افزایش یافت و بالای 52 دلار در هر بشکه معامله شد اما در آخرین روز معاملات یک دلار و 41 سنت کاهش را تجربه کرد و به 50 دلار و 81 سنت در هر بشکه رسید.
نفت برنت و نفت سبک آمریکا سپس در پی انتشار برآورد موسسه نفتی آمریکا مبنی بر افزایش بیش از شش میلیون بشکهای ذخایر نفتی این کشور در هفته گذشته حدود یک دلار در هر بشکه کاهش یافت. این پنجمین هفته متوالی است که ذخایر نفت آمریکا افزایش پیدا می کند.
به رغم علایمی مبنی بر ثبت یک افزایش شدید در ذخایر نفت آمریکا در هفته گذشته سرمایهگذاران بازار نفت تقریبا به یقین رسیده اند که قیمتهای نفت پس از هفت ماه کاهش به کف بازار رسیده است.
فعالان بازار می گویند که افزایش اخیر قیمت ها همچنین ناشی از برنامه بریتیش پترولیوم برای کاهش 13 درصدی سرمایهگذاریهای خود در سال 2015 بوده است. این اعلام بریتیش پترولیوم پس از اعلام دیگر شرکتهای بزرگ انرژی مبنی بر کاهش سرمایهگذاریهای خود در سال جاری رخ می دهد.
نگرانی ها درباره عرضه بیش از حد نفت در بازارهای جهانی در ماه های ژوئن تا اواخر ژانویه به کاهش 60 درصدی قیمت نفت منجر شد.
اما در معاملات هفته گذشته نفت برنت و نفت آمریکا حدود 9 دلار (19 درصد) افزایش قیمت داشته اند.
این افزایش از زمانی شروع شد که شرکت خدمات نفتی بیکرهیوز اعلام کرد تعداد سکوهای حفاری نفت آمریکا بیشترین کاهش هفتگی را طی 30 سال گذشته داشته شروع شد.
فیل فلین تحلیلگر نفتی در شیکاگو گفت: تعدادی از فاکتورها و یا عوامل در حال بالا بردن قیمت نفت هستند.
کاهش یک درصدی ارزش دلار در برابر دیگر ارزها که بیشترین کاهش روزانه از اکتبر 2013 تاکنون محسوب می شود از دیگر دلایل افزایش قیمت نفت بوده است. این امر باعث افزایش ارز کالاهایی که با دلار معامله می شوند شد.
به رغم افزایش بهای نفت طی هفته گذشته برخی فعالان نسبت به پایان سقوط آزاد قیمت نفت تردید دارند و به افزایش ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته استناد می کنند.
اعتصاب کارکنان پالایشگاه های آمریکا از دیگر عوامل افزایش قیمتها بوده است.
تحلیلگران در نظرسنجی رویترز گفتند که معتقدند ذخایر نفت خام و بنزین آمریکا احتمالا در هفته منتهی به 30 ژانویه 3.5 میلیون بشکه در روز افزایش یافته است.