گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ هندبال در ایران همواره یکی از رشته های پرطرفدار بوده و مخاطبان زیادی را جذب خود کرده است و البته در سال های گذشته در آسیا عملکرد قابل قبولی داشته است اما این رشته در سال ۹۳ شرایط سختی را پشت سر گذاشت که البته حواشی اطراف این تیم در عملکرد این تیم نیز بی تاثیر نبود.
مشکلات هندبال از آنجا شروع شد که در سال گذشته برخی از بازیکنان با کوزه گری رئیس وقت فدراسیون مشکلاتی پیدا کردند و همین موضوع آتش اختلافات در این رشته را روشن کرد.
داستان از آنجا آغاز شد که کوزه گری در ابتدای سال گذشته تصمیم گرفت تا تغییراتی در کادر فنی ایجاد کند. رافائل کاستلو در آن زمان هدایت تیم ملی و ثامنالحجج سبزوار را برعهده داشت و توانست برای نخستین بار همراه با ایران جواز حضور در مسابقات جهانی را کسب کند و روی سکوی سوم آسیا قرار بگیرد اما کوزه گری با یک بازگشت به عقب که انتقادهای زیادی را هم به همراه داشت بار دیگر با بوروت ماچک اسلوونیایی مذاکره کرد تا جایگزین رافائل کاستلو شود.
بازیکنان ثامن الحجج نخستین کسانی بودند که نسبت به این تغییر و تحولات در کادر فنی عکس العمل نشان دادند و اعلام کردند که تا زمانیکه ماچک در تیم باشد در این تیم بازی نخواهند کرد. فدراسیون هندبال هم با تعیین محرومیت برای این بازیکنان باعث شد تا ماچک تیمی بدون ستاره را به عنوان تیم ملی در اختیار داشته باشد.
اردیبهشت ماه سال ۹۳ پس از اینکه پایان دوره ریاست کوزه گری در فدراسیون هندبال اعلام شد وی به دلیل بازنشسته بودن نتوانست برای ریاست این فدراسیون ثبت نام کند و در هیمن زمان وزارت ورزش خسرو نصیری را به عنوان سرپرست در راس این فدراسیون قرار داد تا امروز ان را پیگیری کند.
بازی های آسیایی نخستین میدانی بود که ماچک باید تیمش را راهی آن می کرد به همین منظور فدراسیون چند بازی تدارکاتی برای این تیم در نظر گرفت اما همه معتقد بودند که این تیم بی ستاره کار راحتی در بازی های آسیایی اینچئون ندارد و امکان دفاع از عنوان نایب قهرمانی در بازی های آسیایی گوانگجو، برای تیم وجود ندارد.
بالاخره با تمام حواشی تیم هندبال ایران راهی بازی های آسیایی شد و تیمهای هنگکنگ، عربستان و کویت را شکست داد اما در ادامه نتیجه را به تیمهای عمان، کرهجنوبی، قطر و بحرین واگذار کرد و در جایگاه چهارم قرار گرفت تا از کسب مدال در این دوره از بازیها بازبماند.
پس از بازگشت ایران از بازی های آسیایی وزارت ورزش اعلام کرد که سرپرست هایی که قصد شرکت در انتخابات فدراسیون خود را دارند باید از سمت خود استعفا دهند لذا نصیری که به عنوان یکی از گزینه های ریاست فدراسیون هندبال ثبت نام کرده بود از سرپرستی فدراسیون کنار رفت و گواری سکان این فدراسیون را در دست گرفت.
با این تغییر و تحولات در فدراسیون محرومیت بازیکنان ملی پوش هم بخشیده شد و همه ستاره های هندبال ایران زیر نظر ماچک اردیو خود را آغاز کردند.
حضور گواری تقریبا همزمان با جام جهانی هندبال بود و این تغییر مدیریت باعث شد تا اردوی تیم ملی در اسلوونی لغو شود. ظاهرا هماهنگی ها برای اعزام تیم دیر انجام شده بود و گواری در روزهای نخست حضورش در فدراسیون فرصت کافی برای هماهنگی اعزام را نداشت و به دلیل همزمانی آن با کریسمس و پر بودن هتل ها این سفر لغو شد تا ایران تنها با برگزاری اردویی ۱۰ روزه در ایتالیا عازم جام جهانی قطر شود.
هندبالیستهای ایران در نخستین گام نخست در جام جهانی مقابل تیم ملی هندبال بوسنی به میدان رفتند و در پایان با نتیجه ۲۵ بر ۳۰ شکست خوردند تا اولین تجربه جهانی خود را به حریف واگذار کنند. تیم ملی هندبال مقدونیه دومین حریف ایران بود که دومین شکست در کارنامه ایران این بار با نتیجه خفیف ۳۳ بر ۳۱ ثبت شد.
ملیپوشان هندبال ایران در سومین دیدار خود با تیم قدرتمند کرواسی دیدار کردند که در پایان سنگینترین شکست تیم ملی ایران در مسابقات را رقم زد و با برتری ۴۱ بر ۲۲ کرواسی همراه شد. چهارمین شکست متوالی تیم ملی هندبال ایران مقابل تیم اتریش با نتیجه ۳۸ بر ۲۶ رقم خورد. آخرین دیدار تیم ملی ایران در مرحله گروهی مقابل تونس برگزار شد که باز هم شکست تیم ایران را به همراه داشت. تیم تونس در این دیدار موفق شد ۳۰ بر ۲۳ ایران را از پیش رو بردارد تا ایران بدون کسب حتی یک امتیاز مرحله گروهی را به پایان برساند و در قعر جدول گروه خود قرار گیرد.
در پایان این مسابقات نیز تیم ملی هندبال ایران نخستین حضور خود در مسابقات قهرمانی هندبال جهان را تجربه کرد و در نهایت با کسب دو پیروزی و ۵ شکست در رده بیست و یکم مسابقات قرار گرفت.
پس از پایان جام جهانی و با بازگشت تیم ملی به ایران مجمع انتخابات فدراسیون هم برگزار شد و مهدوی موفق شد با کسب آرای مجمع برای ۴ سال به عنوان رئیس این فدراسیون منصوب شود تا بالاخره هندبال ایران پس از یک سال سختی و مشکلات رنگ و بوی نظم و هماهنگی را ببیند.