به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر عیاسعلی گائینی در دومین نشست شورای هماهنگی مراکز آموزش و پژوهش ورزش کشور گفت: در آستانه تحولی بزرگ در آموزش عالی قرار داشتیم که متاسفانه این فرصت از ما گرفته شد من فکر می کنم اگر فرجی دانا در وزارت علوم مانده بود 90 درصد این کمیته ها کم می شد و کار به هیئت مدیره دانشگاه ها سپرده می شد.
وی در ادامه افزود: با شکل گیری پژوهشگاه تربیت بدنی یک تحول ایجاد شد و در 4 مهر ماه 1390 تربیت بدنی از تک رشته ای خارج شد و چند گرایش جدید در آن ایجاد شد. در این مسیر سلیقه ها متفاوت است اما همه باید کنار هم عمل کنیم من معتقدم از دل این تحولات رشته های زیادی ایجاد شد و مصوبه تشکیل رشته جامعه شناسی ورزش را نیز گرفته ایم.
رئیس کمیته برنامه ریزی علوم ورزشی در وزارت علوم تاکید کرد: در سال 90، 30 نفر از اساتید ممتاز از علوم ورزشی و من تلاش کردیم که هفت رشته را با تمام گرایش ها به تصویب برسانیم ولی در روان شناسی ورزش نتوانستیم مصوبه ای بگیریم.
وی افزود: خوشحالم که امروز رشته تربیت بدنی از یک رشته در سال 1355 به 7 رشته با 40 گرایش تبدیل شده است. متاسفانه در امر اجرایی در دوره قبل بد عمل شد و اجراها بیشتر جنبه سیاسی پیدا کرد و من در یک جلسه با وزیر وقت اعلام کردم که متاسفانه در وزارت علوم دو نوع گسترش وجود دارد یکی گسترش زیر میزی و یکی گسترش رومیزی.
گائینی خاطر نشان کرد: در حال حاضر به لحاظ برنامه ریزی دو مسئولیت بر عهده ماست یکی طرح برنامه های جدیدو دیگری بررسی برنامه های دانشگاه ها در حال حاضر نظر وزارت علوم بر این است که هر برنامه دانشگاه ها را ظرف سه ماه بررسی کنیم اگر برنامه ها به جز دانشگاه تهران مصوبه شورای برنامه ریزی را نداشته باشند قانونی نیست.
وی بر حضور نیروهای متخصص در دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: در این دوره به دنبال برنامه ریزی های جدید نیستیم چون دانشگاه ها نیروهای متخصص دارند و می توانند خودشان برنامه ریزی کنند. برخی فکر می کنند کمیته برنامه ریزی تنها مسئول تهیه برنامه است ولی این طور نیست تاکنون نقدی نوشتاری در مورد برنامه ها به دست ما نرسیده است.
رئیس کمیته برنامه ریزی علوم ورزشی به روند طولانی تصویب برنامه ها اشاره کرد و گفت: هر برنامه برای تصویب دو سال زمان می برد 68 کارگروه در وزارتخانه هستند که هر کدام به دنبال گسترش رشته خود هستند لذا ما لازم است که برنامه های تاسیسی را فعلا در دستور کار قرار ندهیم ولی چون برنامه های اصلاحی روند سریع تری دارند باید به دنبال برنامه های اصلاحی باشیم.
وی افزود: کمیته های فردی شکل گرفته و دو راهکار وجود داردکه نقدها را به دست من برسانید یکی اینکه از مسیر قانونی اقدام کنید و یکی اینکه آنها را به صورت مکتوب و یا شخصا به دست من برسانید. من درخواست می کنم کمیته های کاری خود را تشکیل دهید چون بداخلاقی ها در رشته ما زیاد است و مسائل داخلی رشته ها رنگ و بوی سیاسی دارد و اگر می خواهیم نقد کنیم به افراد جنبه سیاسی ندهیم.
گائینی خاطر نشان کرد: مشکل ما توسعه علمی در رشته تربیت بدنی نیست چرا که ما با وجود همه کمبودها رشد خوبی داشتیم مشکل ما در بخش علوم انسانی است و موضوع ها را از سطح علمی به رفتارهای نازل رسانده شده است و این مشکل باید برطرف شود.
وی خاطر نشان کرد: وزارت خانه مسئولیت برنامه ریزی در علوم ورزشی را برعهده ما گذاشته و ما سه لایه در این بخش در نظر گرفته ایم اول اینکه یک شورای هفت نفره تشکیل شده است دوم اینکه هفت کارگروه هفت نفره داریم تا تشدد آرا بیشتر باشد و سوم اینکه یک نماینده از هر دانشگاه را در کنار خود داریم.
رئیس کمیته برنامه ریزی علوم ورزشی وزارت علوم افزود: برنامه های اصلاحی نیاز به شورای عالی برنامه ریزی ندارد و در کارگروه های پایین تر و کمیسیون علوم اجتماعی و رفتاری به تصویب می رسد لذا ورود ما بیشتر در برنامه های تاسیسی است.