به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، امیررضا واعظ آشتیانی در برنامه آفساید که به همت جامعه اسلامی دانشجویان در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد گفت: بحث واگذاری استقلال و پرسپولیس با خصوصی سازی متفاوت است تا خصوصی سازی محقق نشود ما نمی توانیم راجع به واگذاری صحبت کنیم ورزش ایران از ابتدا پایه و اساس کجی داشته است که امروز می بینیم تولید ما توجیه اقتصادی ندارد.
وی افزود: صنعتگر ما از روز اول درگیر مسائل مالی و فروش بوده است. در ابتدا سنگ بنای ورزش کج و تنها بر مبنای ورزش قهرمانی گذاشته شده است.
مدیر عامل اسبق باشگاه استقلال در ادامه به نهادینه کردن ورزش همگانی تاکید کرد و گفت: ورزش همگانی را در دنیا نهادینه کردند چون باعث شد نشاط و شور و شعف و سلامتی برای جامعه به ارمغان بیاورد این اتفاق باعث کاهش استرس و افزایش نشاط می شود و مردم در سبد اقتصادی خود چیزی به اسم دارو و درمان را کم می کنند و دولت که متوجه کاهش هزینه در بخش درمان می شود به افزایش سطح بهداشت فکر می کند.
وی در ادامه تصریح کرد: وقتی مردم به لحاظ فرهنگی به این باور رسیده اند که ورزش همگانی می تواند در آنها تاثیرات مثبت بگذارد، مشتاق آن می شوند و دولت فضایی را فراهم می کند که بخش خصوصی سرمایه گذاری در ورزش همگانی داشته باشد پس این پله اول در دنیا تعریف شده است.
واعظ آشتیانی به اقتصاد ورزش اشاره کرد و گفت: اقتصاد ورزش یک انفجار داشته و به سوی آینده حرکت می کند امروز شاهد آنیم که تمام رشته های ورزشی توسط بنگاه های دولتی حمایت می شوند در دنیا اقتصاد صنعت و تولید را هدفمند می کنند و به حمایت از ورزش حرفه ای روی می آورند و پس از آن به دنبال تبلیغات هستند همچنان که بارسلونا را هواپیمایی قطر و آرسنال را هواپیمایی امارات حمایت می کند.
مدیر عامل سابق استقلال با اشاره به اینکه تا کار فرهنگی انجام نشود محال است که در کشوری مثل ایران اقتصاد ورزشی محقق شود، گفت: اقتصاد ورزش و صنعت و تولید زنجیره ای به هم مرتبط هستند و لذا باید دولت خصوصی سازی را در بخش ورزش همگانی و بعد حمایت از بنگاه های دولتی در پی بگیرد وقتی ما از صنعت حمایت نداریم چگونه می توانیم از اقتصاد ورزش حمایت کنیم.
وی گفت: از سال ۷۶ که دولت خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس را مصوب کرد چه قدر خوب بود که مجلس ورود می کرد و از دولت برنامه هدفمندی برای اقتصاد ورزش می خواست ولی هیچ کس به دنبال بسترسازی نبود و ما هنوز در بستر حمایت از صنعت دچار مشکل هستیم.
واعظ آشتیانی به بدهی این دو باشگاه اشاره کردو افزود: وقتی دو باشگاه طی چهار سال به ترتیب ۸۰ میلیارد و ۱۰۰ میلیارد بدهی به بار می آورند این سوال پیش می آید که سازمان مربوطه چرا نظارت خوبی نداشته است؟ مجلس شورای اسلامی که قوه نظارتی دارد چرا نظارت نمی کرده و دستگاه های نظارتی چرا نظارت نداشتند.
وی در ادامه بیان داشت: قانون تجارت می گوید اعضای هیئت مدیره مسئولیت تضامنی دارند ولی این مسئولیت تضامنی کجا رفته است؟ عدم نظارت ها باعث شده هم دولت و هم مجلس دچار هراس شوند که این دو باشگاه پول بیت المال را چه کار می کنند. سوء مدیریت و عدم نظارت اصل مشکل است و با فروختن این دو باشگاه مشکلی حل نمی شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در کشور ما این دو تیم بزرگ با خواهش و تمنا اسپانسر می گیرند در صورتی که فیفا چهار فاکتور را برای باشگاه ها تعیین کرده که از این طریق کسب درآمد کنند بلیط فروشی، کپی رایت، حق پخش تلویزیونی و اسپانسر این فاکتور ها هستند کپی رایت که در کشور انجام نمی شودو من فکر می کردم اصلا این قانون را نداریم و بقیه فاکتورها هم با مشکلات زیادی روبرو هستند ما پا به عرصه حرفه ای گری در فوتبال گذاشتیم بدون اینکه افراد حرفه ای داشته باشیم در صورتی که طبق فرموده مقام معظم رهبری بحث فرهنگی در کنار اقتصاد مقاومتی قرار دارد.