به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سید نجیب حسینی، معاون اداری، مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری که امروز در ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، با اشاره به برنامههای این ستاد برای برگزاری مراسم سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در سال 93 سه بار در خصوص معضلات و قاچاق مواد مخدر و درمان معتادین صحبت کردند که این نشان از جدی بودن این موضوع دارد، لذا تلاش میکنیم در سال روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، برنامههای جدی تر و تخصصی تری را به مرحله اجرا بگذاریم.
وی در ادامه افزود: امحای 100تن مواد مخدر چه از نوع سنتی و چه از نوع صنعتی از برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر است که در 23 استان کشور صورت خواهد گرفت.
حسینی تصریح کرد: موضوع اعتیاد و مبارزه با آن یک موضوع جدی است و یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی،فرهنگی و بهداشتی است که مانع رشد جامعه بشری میشود.
وی یادآور شد: درصد ورودی زندانیان و آمار زندان های کشور این هشدار را میدهد که ما باید در بحث پیشگیری،درمان و به کارگیری ظرفیت های بزرگ مردمی جدی تر رفتار کنیم.
معاون اداری مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در سال 85 ستادهای مبارزه با مواد مخدر در قالب 11 بند مطرح شد، گفت: یکی از موضوعاتی که ما نسبت به آن غفلت داشته ایم اجتماعی کردن این معضل بوده است این در حالیست که امروزه مواد مخدر و اعتیاد یکی از مسائلی مهمی است که به عنوان از بین برنده نسل جوان توسط کشورهای غربی برای بسیاری از کشورها به ارمغان برده شده است.
حسینی ادامه داد: در سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر 4کمیته در سراسر کشور هم در دبیرخانه و هم در شورای هماهنگی استان های سراسر کشور برگزار میشود و یکی از این کمیته ها که توجه ویژه ای به آن داریم کمیته مشارکت های مردمی و صیانت اجتماعی از بهبود یافتگان و خانواده های معتادین در سراسر کشور است.
وی یادآور شد: در ابتدا شیوه نامه اجرایی را به همه استان های کشور ابلاغ کرده ایم و براساس همان شیوه نامه عملکرد استان را ارزیابی خواهیم کرد.
حسینی تاکید کرد: ابتدا تلاش کردیم در بحث اجتماعی کردن این معضل هم فرمانداران و هم استانداران و ائمه جماعات سراسر کشور بخشی از خطبه های دو هفته منتهی به سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر را به بحث مواد مخدر در بخش پیشگیری،درمان و صیانت اجتماعی اختصاص دهند.
وی از اعطای تسهیلات به معتادین بهبودیافته خبر داد و گفت: 57درصد کسانیکه دچار اعتیاد شدند دارای مشاغل تخصصی هستند که اگر بهبود یابند و مدت 6 ماه از بهبود یافتگی آنها بگذرد، با تعهداتی که بین ما و صندوق مهر امام رضا منعقد شده است تسهیلات 4 درصد به آنان داده میشود چنانچه بخش اعظمی از بهبود یافتگان با کمک کارآفرینان به مراکز کارآفرینی راه یافته اند که نمونه بارز آن شهرداری منطقه 9 است.
حسینی گفت: برگزاری گردهمایی بهبودیافتگان، برگزاری مسابقات ورزشی با حضور افراد شاغل، برپایی نمایشگاه تولیدات بهبودیافتگان و خانواده های آنان با استفاده از ظرفیت بسیاری از دستگاه ها از جمله هلال احمر از دیگر برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر در سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر است.
وی به ارائه آماری از معضلات اجتماعی که منشا آنان اعتیاد است پرداخت و تصریح کرد: منشا 65 درصد همسرآزاری ها، 55درصد طلاق، 30 درصد کودک آزاری و 25 درصد جرایم قتل، اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان ها است.