به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محسن جلالپور دوشنبه شب در نشست خبری پنجاهمین جلسه شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، اظهار داشت: فضای سرمایهگذاری کشور برای حضور سرمایهگذاران فراهم شود که پیشرفت آن فضای شفاف، سالم و به دور از رانت و فساد در اقتصاد کشور است، تا سرمایهگذار خارجی بتواند در آن فعالیت کند.
وی تصریح کرد: در حوزه دادگاههای اقتصادی ضعیف هستیم و برای تأمین امینت سرمایهگذار خارجی این دادگاه باید ارتقا یابند. همچنین در حوزه بهبود فضای کسب و کار هم ضعف داریم و برخی قوانین در این زمینه هم در مجلس و هم در وزارتخانههای مربوطه باید به سمتی برود که فضای کسب و کار بهتر شود.
جلالپور همچنین به این نکته اشاره کرد: برای آنکه بتوانیم به نقطه تعریف شده در ایران 1404 برسیم باید 2 هزار میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی اتفاق میافتاد که 10 سال از این برنامه گذشته و اتفاقی نیفتاده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: همچنین رشد اقتصادی بالای 4 درصد باید داشته باشیم که چارهای جز سرمایهگذاری برای آن وجود ندارد، اما ما آن را به عنوان تیغ دو لبه محسوب کردیم؛ چرا که در برخی کشورها بهدلیل عدم استفاده درست از سرمایهگذاری خارجی موفق نبودهاند و مهم مدیریت سرمایه و داشتن استراتژی در این زمینه است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران از پیشنهاد تدوین آییننامه سرمایهگذاری خارجی خبر داد و گفت: نگران این هستیم که سرمایهگذار خارجی جذب بنگاههای اقتصادی نهادهای عمومی که در این سالها شکل گرفته شوند و یا در شرایطی محقق شود که این سرمایهگذاری فقط به افزایش بدهی دولت کمک کند.
به گفته جلالپور اگر سرمایهگذاری خارجی در بخش خصوصی اتفاق نیفتد ،توسعه پایدار به همراه نخواهد داشت.