به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از راشا تودی، چین و انگلیس موافقت کردند تا انجام معاملات خود را از طریق سوآپ ارزی انجام دهند. همچنین این دو کشور به توافق رسیدهاند تا بورسهای دو کشور را به همدیگر لینک بدهند و چین در بخش انرژی هستهای انگلستان سرمایهگذاری کند.
سوآپ ارزی با هدف کاهش نفوذپذیری دلار در بازارهای جهانی انجام میگیرد که موج آن از یکسال گذشته آغاز شده و چین و روسیه پیشتازان انجام معاملات در غیاب دلار هستند.
جورج آسبورن وزیر دارایی انگلستان در دیدار با مقامات پکن گفت: انگلستان میتواند بهترین شریک تجاری چین در غرب باشد. این دو کشور به دنبال این هستند که واحدهای پولی یوآن و لیره استرلینگ را جایگزین دلار کنند. انگلستان خواستار این است تا نقش بیشتری را برای رهبری مالی جهانی با جهانیسازی یوآن در اختیار بگیرد.
وزیر دارایی انگلستان قرار است به زودی طی دیداری از چین، بازارهای بورس این دو کشور را با همدیگر مرتبط کند.
وی افزود: انگلستان باید تمایل بیشتری به سمت چین داشته باشد. ما با این کشور معاملات تجاری بیشتری خواهیم داشت و میتوانیم با اقتصاد چین بهتر در ارتباط باشیم و موسسات مالی ما باید ارتباط قویتری ایجاد کنند.
موضعگیری وزیر دارایی انگلستان نشان میدهد که لندن با توافق بر سر سوآپ ارزی با پکن عملا به دلار پشت پا زده است. تاکنون اقتصادهای مهمی چون روسیه، برزیل، آرژانتین و بسیاری از کشورهایی که به دنبال فرار از یکجانبهگرایی آمریکا هستند، مبادلات دلاری خود را کاهش داده یا کنار گذاشتهاند. این روند پس از اعمال تحریمهای بانکی آمریکا بر ضد ایران، تشدید شد چرا که جهانیان به این نتیجه رسیدند که دلار وسیله زورگویی واشنگتن است. اکنون موج دلارزدایی از اقتصاد به متحدان قدیمی و سنتی آمریکا همچون انگلیس نیز سرایت کرده است اما بانک مرکزی کشور ما همچنان نقش دلار را در ایران افزایش میدهد!