به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، عباس کشاورز عصر امروز در جریان سفر به استان اردبیل در جمع تعدادی از خبرنگاران در اردبیل، اظهار کرد: در سال زراعی جاری بیش از دو میلیون و 150 هزار هکتار اراضی کشور به کشت گندم آبی اختصاص پیدا میکند که قرار است نسبت به تأمین بذر مورد نیاز آنها اقدام جدی انجام شود.
وی با بیان اینکه 4.5 میلیون هکتار اراضی دیم کشور نیز در فصل پاییز به کشت محصولات دیم گندم اختصاص مییابد، گفت: تاکنون در کشور 160 هزار هکتار از اراضی به ویژه در مناطق سردسیر به زیر کشت محصولات رفته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با هدف ارتقای تولید بخش کشاورزی و توسعه اقتصادی پایدار در این بخش، غنیسازی خاکهای کشاورزی در اولویت است و ما با حمایت شرکت خدمات حمایتی کشاورزی 32 نوع کود کشاورزی تأیید شده را در کشور توزیع میکنیم تا زمینه برای ارتقای بهرهوری و تولید با کیفیت محصول فراهم آید.
کشاورز افزود: در استان اردبیل نیز بیش از 480 هزار هکتار از اراضی برای کشت پاییزه اختصاص یافته که امیدواریم این کار با سرعت عمل بیشتر انجام شده و زمینه تحولات مثبت و سازنده در کشت پاییزه امسال اتفاق بیفتد.
وی در مورد طرحهای خوداتکایی هشت محصول اساسی کشاورزی در اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی نیز بیان کرد: ما برای هشت محصول اساسی شامل برنج، جو، گندم، حبوبات، پنبه، چغندر قند، ذرت و دانههای روغنی طرح خودکفایی تهیه کردیم که این طرحها طی چهار سال آینده اجرایی میشود تا زمینه خوداتکایی کشورمان به این محصولات فراهم آید.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: این طرحها با تمرکز در استانهای مختلف کشور بهویژه استان اردبیل در تولید غلات، حبوبات و دانههای روغنی انجام میشود و در شمال کشور نیز طرحهایی برای حمایت از تولید محصولات کشاورزی بهویژه برنج فراهم میآید.
کشاورز در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: با اجرای این طرح نیاز کشور به واردات گندم، جو، برنج و دیگر محصولات یاد شده به حداقل رسیده و کشت متنوعی را شاهد میشویم.
وی افزایش تولید در واحد سطح را یادآور شد و اظهار کرد: هدف دیگر طرح افزایش ضریب خوداتکایی غلات و حبوبات کاهش دشواری تولید و ارتقای بهرهوری است.
کشاورز گفت: قرار است این طرح در سال آینده اجرایی شود تا بستری فراهم آید که خودکفایی کشور در زمینههای مختلف رقم بخورد.