آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۰۸۸۷

کاهش تولید نفت خام در سال ۲۰۲۴/ افزایش ذخایر نفت جهان

دبیرخانه اوپک اعلام کرد مجموع تولید نفت خام جهان در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال ۲۰۲۳، روزانه ۷۷۰ هزار بشکه یا ۱.۰ درصد کاهش یافت.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو دبیرخانه اوپک با انتشار آمار سال گذشته وضعیت جهانی بازار نفت، اعلام کرد که مجموع تولید نفت خام جهان در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال ۲۰۲۳، روزانه ۷۷۰ هزار بشکه یا ۱.۰ درصد کاهش یافت، در عین حال ذخایر اثبات‌شده نفت خام جهان در پایان سال ۲۰۲۴ به ۱۵۶۷ میلیارد بشکه رسید که در مقایسه با سال ۲۰۲۳، ۲ میلیارد بشکه یا ۰.۱ درصد افزایش نشان می‌دهد.

دبیرخانه سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) با ارایه گزارش یکساله درباره عملکرد اعضا در بولتن سالانه خود اعلام کرد: تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال پیش از آن (۲۰۲۳) روزانه یک میلیون و ۴۹۰ هزار بشکه (۱.۵ درصد) افزایش یافت و به‌طور میانگین به ۱۰۳ میلیون و ۸۴۰ هزار بشکه در روز رسید. تقاضای نفت در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال پیش از آن تا حدودی در هر منطقه با افزایش همراه بود و بیشترین افزایش در کشور‌های آسیایی غیر عضو سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی (اوئی‌سی‌دی) چین، هند، خاورمیانه، آفریقا، آمریکای جنوبی و کشور‌های عضو اوئی‌سی‌دی در اروپا ثبت شد. تقاضای نفت در کشور‌های عضو اوپک در سال ۲۰۲۴ ثابت بود و نسبت به سال ۲۰۲۳ میلادی روزانه ۱۲۰ هزار بشکه یا ۱.۳ درصد افزایش یافت.

همچنین در ادامه این گزارش تصریح شده است: مجموع تولید نفت خام جهان در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال ۲۰۲۳، روزانه ۷۷۰ هزار بشکه یا ۱.۰ درصد کاهش یافت، این نخستین کاهش سالانه پس از سه افزایش سالانه پیاپی از سال ۲۰۲۰ به شمار می‌آید که به میانگین روزانه ۷۲ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه رسید.

تولید نفت خام اعضای اوپک و تولیدکنندگان غیراوپک حاضر در بیانیه همکاری، نسبت به سال گذشته میلادی به ترتیب روزانه ۵۷۰ هزار بشکه یا ۲.۱ درصد و روزانه ۷۸۰ هزار بشکه یا ۵.۲ درصد کاهش یافت، درحالیکه تولید نفت خام کشور‌های خارج از بیانیه همکاری اوپک و غیراوپک روزانه ۵۸۰ هزار بشکه در روز یا ۱.۸ درصد افزایش یافت.

دبیرخانه اوپک همچنین تصریح کرد: ظرفیت جهانی پالایش نفت در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال پیش از آن با روزانه یک میلیون و ۴۰ هزار بشکه افزایش به ۱۰۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسید. کشور‌های غیرعضو اوئی‌سی‌دی به ویژه چین، هند و خاورمیانه، بیشترین افزایش ظرفیت پالایش را ثبت کردند. ظرفیت پالایشگاه‌ها در کشور‌های عضو اوئی‌سی‌دی طی سال ۲۰۲۴ میلادی برای نخستین بار از سال ۲۰۱۹ روزانه ۱۶۰ هزار بشکه نسبت به سال پیش از آن افزایش یافت، زیرا افزایش ظرفیت پالایشگاه‌ها در کشور‌های عضو اوئی‌سی‌دی در قاره آمریکا با تعطیلی پالایشگاه‌ها در کشور‌های عضو اوئی‌سی‌دی اروپا و کشور‌های عضو اوئی‌سی‌دی آسیا و اقیانوسیه جبران شد.

در سطح جهانی، توان عملیاتی پالایشگاه‌ها در سال ۲۰۲۴ در پی رشد بهره‌گیری از ظرفیت پالایشی در کشور‌های عضو اوئی‌سی‌دی قاره آمریکا و منطقه غیر عضو اوئی‌سی‌دی، از جمله خاورمیانه، آفریقا، هند و دیگر کشور‌های آسیایی، با افزایش ۰.۶ درصدی یا روزانه ۵۲۰ هزار بشکه‌ای به ۸۵ میلیون و ۹۷۰ هزار بشکه در روز رسید.

در ادامه این گزارش خاطر نشان شده است: کشور‌های عضو اوپک در سال ۲۰۲۴ به‌طور میانگین روزانه ۱۹ میلیون و ۱۰ هزار بشکه نفت خام صادر کردند که در مقایسه با سال ۲۰۲۳، روزانه ۷۰۰ هزار بشکه یا ۳.۵ درصد کاهش نشان می‌دهد. با پیروی از الگوی مشابه سال‌های گذشته، بخش عمده‌ای از نفت خام کشور‌های عضو اوپک شامل ۱۳ میلیون و ۶۷۰ هزار بشکه یا ۷۱.۹ درصد به آسیا صادر شد. صادرات فرآورده‌های نفتی اعضای اوپک در سال ۲۰۲۴ به میانگین روزانه ۵ میلیون و ۷۰ هزار بشکه رسید که در مقایسه با سال ۲۰۲۳، ۲۹۰ هزار بشکه در روز یا ۶.۱ درصد افزایش نشان می‌دهد.

همچنین در این گزارش تصریح شده است: ذخایر اثبات‌شده نفت خام جهان در پایان سال ۲۰۲۴ به ۱۵۶۷ میلیارد بشکه رسید که در مقایسه با سال ۲۰۲۳، ۲ میلیارد بشکه یا ۰.۱ درصد افزایش نشان می‌دهد. ذخایر اثبات شده نفت خام در کشور‌های عضو اوپک در پایان سال ۲۰۲۴ روی رقم ۱۲۴۱ میلیارد بشکه ثابت ماند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار