شبکه مستند سیما در چهارشنبه ۲۰ آبان مستندهای جذابی چون «آیا مردی که بلند است شاد است؟» شامل گفتگوی گوندری و چامسکی، «رابطه های پنهان» با موضوع بررسی معماری ایران در ادوار گذشته و کودکان کار افغان در «مهاجر پرنده است» را برای پخش در نظر گرفته است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی شبکه مستند سیما، مستند انیمیشن «آیا مردی که بلند است شاد است؟» ساخته کارگردان فرانسوی میشل گوندری و محصول 2012 چهارشنبه 20 آبان ساعت 16 از شبکه مستند سیما روی آنتن می رود.
این مستند اثر غیر متعارفی است که در آن گوندری با زبانشناس دانشگاه ام آی تی نوام چامسکی مصاحبه کرده است. ترکیب نام چامسکی از سوی علاقمندان حوزه سیاست و نام میشل گوندری کارگردان فیلمهای غیرمتعارفی همچون «درخشش یک ذهن ابدی و پاک» و گفتگوی این دو در قالب مستندی غیرمتعارف گنجیده است.
«آیا مردی که بلند است شاد است؟» به جای تصویر مصاحبه، نقاشیهای متحرک متفاوتی را میبینیم که گفتگوی این دو را پیش میبرند. نوام چامسکی که تخصص وی زبانشناسی فلسفه و علم منطق است روی دیگر سکه این مستند است.
این اثر چکیده ساعتها گفتگوی این دو متفکر یعنی گوندری و چامسکی است. شهرت جهانی چامسکی به خاطر کتابهای فلسفیاش یا آثار کلیدی که درباره علم زبانشناسی منتشر کرده است، نیست بلکه شهرت وی حاصل جبههگیریهای پر سر و صدای او علیه سیاستمدارن دولت آمریکا یعنی از جنگ ویتنام تا مداخله نظامی آمریکا در خاورمیانه و از نظام سرمایه داری گرفته تا رسانههای تجاری است.
روایت رویا نونهالی از آفریقا در شبکه مستند
قسمت ششم از مجموعه مستند «اینجا آفریقاست» ساعت 17:30 روی آنتن می رود.
این مستند آسیب شناسی توسعه در کشورهایی آفریقایی و تفاوت چهره واقعی قاره ای بزرگ و متشکل از 52 کشور با آنچه پیوسته در قالب فقر و جنگ به وسیله رسانه های غربی انتشار می یابد را در مرکز توجه خود قرار داده است.
این مستند نقش اطلاعات، برنامه ریزی و مدیریت در توسعه و رابطه متقابل سیاست، اقتصاد و فرهنگ در تحقق توسعه را نیز در دیگر جوانب تمرکز خود، بررسی کرده است.
«اینجا آفریقاست» به کارگردانی رامین حیدری فاروقی و با حضور و روایت رویا نونهالی بازیگر سینما و تلویزیون در آفریقای جنوبی، زیمبابوه، تانزانیا و اتیوپی تولید شده است.
بررسی معماری ایران در ادوار گذشته
«رابطه های پنهان» برای پخش در ساعت 18 انتخاب شده و به بررسی معماری ایران در ادوار گذشته تاریخ می پردازد.
«رگ های زندگی» نیز مستندی 26 دقیقه ای است که تلاش مهندسین ایرانی بابت آبرسانی به روستایی در کنیا را به تصویر می کشد.
یادی از مشهد قدیم در «هویت»
ساعت 19:30 قسمت 21 از مجموعه «هویت» برای پخش در نظر گرفته شده که درباره مشهد قدیم است و با استفاده از مصاحبه و تصاویر آرشیوی ساخته شده است.
بخش های مختلف این مستند شامل خیابان، محلات، سلمانی، خانه ها، پدرپیشه، عطاری، درشکه چی، عکاسی فوری، عکاسی غیر فوری، بازار، سینما، رادیو، نمایش، حمام، قناعت، معماری حرم، معماران قدیم حرم، مادر، تعزیه و ... است.
معرفی مردان و زنان نخبه کشور در «سرزمین نخبگان»
دوازدمین قسمت از مستند «سرزمین نخبگان» نیز ساعت 20 پخش می شود. این مستند به تهیه کنندگی محمدعلی فارسی و کارگردانی فاطمه سادات محمودپور به کارها و فعالیت های مردان و زنان نخبه این مرز و بوم می پردازد.
پخش «خاویار» مختاری و «از پیله تا زربفت» عسگری نسب در «گنجینه»
شبکه مستند سیما در نهمین قسمت از مجموعه «گنجینه» در ساعت 21 مستند «خاویار» و بخشی از مستند «از پیله تا زربفت» ساخته ابراهیم مختاری و منوچهر عسگری نسب را برای پخش در نظر گرفته است.
زندگی پروانه ها در «راز بقا»
در این قسمت از مجموعه «راز بقا» این هفته مستندی قدیمی درباره حیات وحش و زندگی پروانه ها روی آنتن می رود.
«نظارت بر عملکرد پلیس» مستندی درباره بررسی عملکرد نیروی انتظامی و نحوه نظارت مردم و مسئولین به عملکرد این نیرو است که ساعت 23 و در 26 دقیقه پخش می شود.
کودکان کار افغان در «مهاجر پرنده است»
«مهاجر پرنده است» به کارگردانی مرضیه ریاحی مستندی 30 دقیقه ای است که به کودکان کار افغانی می پردازد و ساعت 23:30 روی آنتن می رود.
این کودکان در یک NGO ایرانی درس می خوانند و در کنار درس خواندن از خانواده خود نیز حمایت می کنند. این کودکان در واقع تحت حمایت بانویی ایرانی که موسس اینNGO است قرار دارند که مستند درباره فعالیت های اوست.
«مهاجر پرنده است» در جشنواره های مختلف خارجی همچون فستیوال زنان مکزیک و فستیوال زنان اعتدال آلاسکا به نمایش در آمده است و جایزه بهترین فیلمساز نیکوکار را نیز از جشنواره حسنات دریافت کرده است.
مرجان ریاحی تهیه کنندگی این مستند را بر عهده دارد، تدوین نیز بر عهده سارا بهرام جهان است. همچنین تصویربرداری کار بر عهده مرضیه ریاحی و مهدی احمدی بوده است.