به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام سید مهدی موسوینژاد ظهر امروز در دیدار با اهالی روستای قلعهسفید دشتستان اظهار داشت: رفع مشکلات روستاها نیازمند عزم جدی مسئولان است که باید با بهرهگیری از الگوی مدیریت جهادی برای تعالی روستاها تلاش کنیم.
وی افزود: توسعه مناطق روستایی با هدف افزایش انگیزش ماندگاری روستانشینان در مناطق روستایی موضوعی است که رونق تولید و اقتصاد در حوزههایی نظیر کشاورزی و دامداری را بهدنبال خواهد داشت.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در ارتباط با رفع مشکل راه روستا پیگیریهای وسیعی داشتهایم و در ماههای گذشته معاونین وزیر راه و شهرسازی و معاون سازمان راهداری کشور بهصورت میدانی از این مسیر بازدید داشتهاند.
موسوینژاد بیان داشت: در ارتباط با وجود دکلهای فشار قوی در میان روستا باید بررسیهای کارشناسی صورت پذیرد و اگر پس از استقرار اهالی در این مناطق روستایی دکلها نصب شده، دستگاههای مربوطه باید نسبت به پرداخت خسارت به اهالی اقدام کنند.
وی در پاسخ به سوال اهالی روستا درباره وضعیت پرداخت خسارت طوفان به منازل و تأسیسات روستایی، گفت: برآورد خسارات طوفان به مناطق روستایی توسط فرمانداری انجام و جهت برنامهریزی برای پرداخت خسارت در اختیار ستاد بحران کشور قرار گرفته است.
* تشریح آخرین وضعیت سد دالکی
رئیس فراکسیون نخل و خرمای مجلس شورای اسلامی اذعان داشت: روستای قلعهسفید قریب به ۲۰ کیلومتر کانال آبیاری نخیلات را در خود جای داده است که بتنی کردن این کانالها نیازمند صرف هزینه بالا است.
موسوینژاد عنوان کرد: در ارتباط با این خواسته مردمی با مسئولان استانی رایزنی میکنم و با پیگیریهای مرکز زمینه را برای اختصاص بودجه برای بتنی کردن کانالهای آبیاری روستا در آینده انجام میدهم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: بخشی از مشکل آبیاری نخیلات منطقه با احداث سد دالکی برطرف میشود و در شرایطی که دولت بنای اجرای طرحهای جدید را نداشت با پیگیریهای فراوان در وزارت نیرو شاهد آغاز به کار عملیات اجرایی سد دالکی بودیم.
موسوینژاد خاطرنشان کرد: در زمان شروع عملیات اجرایی سد دالکی مسئولان وزارت نیرو اعلام کردند که این سد طی مدت سه سال ساخت و به بهرهبرداری میرسد و از طریق مرکز پیگیری میکنیم که این پروژه حیاتی در زمان معین به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: اخیرا ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار به سد دالکی تخصیص یافته است که تا هفته آتی در اختیار مجریان قرار میگیرد و زمینهساز تسریع در روند برنامه زمانبندی اجرای پروژه این سد میشود.
* سومین صنعت بزرگ فرآوری خرما در دشتستان
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: سومین صنعت بزرگ فرآوری خرمای کشور در دشتستان احداث شده است که این موضوع نقشی مهم در کاهش مشکلات حوزه فروش خرمای تولیدی نخلداران خواهد داشت.
موسوینژاد عنوان کرد: براساس اطلاعات موجود این واحد صنعتی که در شهرک صنعتی برازجان مستقر است، توانایی خریداری ۳۰ هزار تن از خرمای تولیدی کشاورزان در طول سال را دارد.
وی ادامه داد: رایزنی برای افزایش قیمت خرید تضمینی خرما که سبب افزایش دو برابری نرخ خرید تضمینی این محصول در سال قبل شد از اقداماتی است که برای رفاه نخلداران در سال گذشته انجام دادیم.
موسوینژاد در ارتباط با روند افزایش قیمت خرید تضمینی خرما، عنوان کرد: بر اساس رایزنیهای صورت گرفته هر سال قیمت خرید تضمینی خرمای کشاورزان بر اساس نرخ تورم افزایش مییابد.
* ضعف پیمانکاران بومی یکی از عوامل معضل بیکاری است
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در زمینه مشکل اشتغال جوانان از بدو تصدی جایگاه نمایندگی مردم پیگیریهای زیادی در حوزه تحقق وعده اشتغال ۵۰ درصدی بومیان در صنایع نفت و گاز انجام دادهام.
موسوینژاد اظهار داشت: در حوزه استخدامی نیروهای بومی مصوبه ۵۰ درصدی محقق شده است، ولی در زمینه نیروهای قراردادی و پیمانکاران قانون الزامآور به جذب نیروهای بومی وجود ندارد.
وی افزود: نبود پیمانکار بومی قوی از عواملی است که سبب شکلگیری مشکل اشتغال شده است و امری طبیعی است که پیمانکاران غیر بومی از نیروهای خود در پروژههایی که در اختیار دارند، استفاده کنند.
موسوینژاد خاطرنشان کرد: توسعه صنایع در دشتستان و احداث پتروشیمی از مسائل مهمی است که در رفع مشکل اشتغال جوانان تأثیرگذار خواهد بود، به دلیل آنکه پتروشیمی دشتستان در مرحله اولیه زمینه اشتغال دو هزار و ۵۰۰ نفری جوانان را هموار میکند.
* افزایش جمعیت پزشکان متخصص در شهرستان دشتستان
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: در زمینه بهداشت و درمان پیگیریهای خوبی انجام دادهایم که افزایش تعداد پزشکان متخصص مستقر در شهرستان از نتایج این پیگیریها است.
موسوینژاد عنوان کرد: با رایزنیهای صورت گرفته در سال جاری نیز شاهد افزایش جمعیت پزشکان متخصص در رشتههای مورد نیاز شهرستان خواهیم بود و با تحقق این امر نیاز به مراجعه به مرکز استان برای نیازهای بهداشتی درمانی کاهش مییابد.
وی ادامه داد: طی رایزنیهایی که با وزیر بهداشت و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر داشتهایم، بیمارستان ۱۷ شهریور بهعنوان دومین بیمارستان دشتستان فعالیت خواهد داشت و در این زمینه شاهد تجهیز امکانات و تأمین نیروی انسانی این بیمارستان بودهایم.
رئیس فراکسیون نمایندگان استانهای جنوبی کشور گفت: یکی از طرحهایی که به مجلس پیشنهاد دادهام این است که دانشجویان رشتههای پزشکی در مناطق بومی جذب شوند و این مسأله به غنای ظرفیتهای پزشکی دشتستان کمک شایانی میکند.
موسوینژاد عنوان کرد: آموزش هدفمند دانشگاههای علوم پزشکی متناسب با نیازهای منطقه نیز از مسائل مهمی است که به رفع مشکل کمبود پزشکان متخصص در مناطق مختلف کشور کمک میکند.
* مهمترین مشکلات روستای قلعهسفید
رئیس شورای اسلامی قلعهسفید نیز در این دیدار گفت: رفع مشکل راه دسترسی روستا از مسائل مهمی است که انتظار داریم نماینده محترم و مسئولان شهرستانی به آن اهتمام داشته باشند.
محمدعلی بحرانی اظهار داشت: عبور دکلهای برق فشار قوی از میان منازل مسکونی مردم از مشکلاتی است که اعتراض شهروندان را به دنبال داشته و از مسئولان استدعا داریم این مشکل را برطرف کنند.
وی افزود: جبران خسارتهایی که طوفان اخیر به تأسیسات روستایی و کشاورزی روستای قلعهسفید وارد کرد از مطالبات عمومی مردم است که امیدواریم مسئولان برای پاسخگویی به این مطالبه اهتمام جدی داشته باشند.
بحرانی خاطرنشان کرد: بتنی کردن کانالهای آبیاری موضوع مهمی است که در شرایط خشکسالی از هدر رفت منابع ارزشمند آبی جلوگیری میکند و از مدیران اجرایی شهرستان میخواهیم در این زمینه پیگیریهای لازم را انجام دهند.
وی بیان داشت: حل مشکل برق چمن مصنوعی روستا از خواستههای مهم جوانان روستا است که امیدواریم مدیران اجرایی استان و شهرستان در کوتاهترین زمان ممکن به رفع آن اقدام کنند.