به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ غلامعلی رحیمی در نشست تحلیل روند قیمتها در بازارهای نفت و انرژی جهان در موسسه مطالعات بینالمللی انرژی ایران در تشریح مهمترین تحولات بازار گاز طبیعی، گفت: کاهش تقاضا، گرم شدن کره زمین و کاهش مصرف، افزایش سطح ذخیره سازی گاز به ویژه در آمریکای شمالی و در نهایت کاهش قیمت جهانی نفت خام از مهمترین دلایل کاهش قیمت جهانی گاز به شمار می رود.
این عضو هیات علمی موسسه بینالمللی انرژی ایران با اعلام اینکه در بازار اروپا هم کاهش ارزش روبل یکی از عوامل تاثیر گذار در کاهش قیمت گاز طبیعی بوده است، تصریح کرد: هم اکنون قیمت گاز طبیعی در بازار هنری هاب آمریکا به کمتر از دو دلار به ازای هر میلیون بی. تی. یو کاهش یافته است.
به گفته این تحلیلگر بازار گاز، دستیابی آمریکا به تکنولوژی استخراج و فرآورش گاز از ذخایر نامتعارف «شیل گس» یکی از مهمترین دلایل و عوامل کاهش قیمت گاز در بازار و به ویژه آمریکای شمالی به شمار میرود.
رحیمی با یادآوری اینکه بهای تک محموله LNG در بازارهای آسیایی همچون ژاپن، کره جنوبی و هندوستان در سال ۲۰۱۴ میلادی در مقایسه با سال ۲۰۱۲ میلادی به حدود نصف کاهش یافته است، اظهار داشت: به عنوان نمونه قیمت تک محموله LNG در بازار ژاپن از ۱۷ دلار و ۹۰ سنت در سال ۲۰۱۲ میلادی در سال ۲۰۱۴ میلادی به ۶ دلار و ۷۸ سنت کاهش یافته است.
عضو هیات علمی موسسه بینالمللی انرژی ایران با تاکید بر اینکه قیمت هر میلیون بی. تی. یو تک محموله LNG در بازارهای هند، کره جنوبی و اسپانیا از حدود ۱۴.۸۳، ۱۷.۹۰ و ۱۴.۸۳ دلار در سال ۲۰۱۲ میلادی در سال ۲۰۱۴ میلادی به حدود ۶.۸۴، ۶.۷۸ و ۶.۲۷ سنت کاهش یافته است، تصریح کرد: با احتساب هزینه حمل و تامین کشتی های حمل LNG سود خالص حاصل از فروش LNG برای تولیدکنندگان در بازار به حداقل کاهش یافته است.
وی با اشاره به تعطیل شدن روند ساخت برخی از واحدهای تولید LNG در نقاط مختلف جهان همچون استرالیا، گفت: با توجه به سقوط آزاد قیمت جهانی نفت خام همچون سال ۲۰۱۲ میلادی که نفت در سطوح بالاتری قرار داشت، تولید و عرضه LNG از سودآوری بالایی برای تولید کنندگان برخوردار نیست.
رحیمی در پایان خاطرنشان کرد: توصیه میشود با توجه به قیمتهای فعلی LNG ایران به جای صادرات گاز از مسیر LNG وارد طرحهای صادرات گاز طبیعی از مسیر خط لوله شود.