به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از رویترز، دو منبع اگاه گفتند، رگولاتور های انگلیسی در حال بررسی این مسئله هستند که آیا به 2 بانک ایرانی در لندن اجازه از سرگیری فعالیت هایشان پس از چند سال تحریم را بدهند یا نه.
این منابع گفتند، بانک ملی و بانک بین المللی پرشیا تنها وقتی قادر خواهند بود در انگلیس فعالیت کنند که ضوابط بانک مرکزی این کشور برای موسسات مالی را رعایت کرده باشند.
توافق هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی اوایل ماه جاری میلادی منجر به لغو تحریم های اتحادیه اروپا علیه بانک های ایرانی شد. این اتفاق می تواند موجب بازگشت بانک های ایرانی به انگلیس شود. کمتر از 10 سال قبل، این بانک ها به دلیل افزایش سودآوری و افزایش ارتباطات با اروپا به خود می بالیدند.
بانک خاورمیانه ایران و یک مقام ارشد بانک مرکزی این کشور روز جمعه به رویترز گفتند، ایران قرار است در طی هفته های آینده با مرتبط شدن بانک های این کشور به همتایان خارجی شان از طریق شبکه سوئیفت، به نظام بانکداری جهانی بگردد.
به گفته این منابع آگاه، بانک ملی و بانک بین المللی پرشیا ماه هاست در حال گفتگو با نهاد رگولاتوری و خزانه داری انگلیس درباره از سر گیری فعالیت هایشان در این کشور هستند و نامشان در فهرست بانک هایی که قصد دارند فعالیت جدیدی را در انگلیس آغاز کنند جای گرفته است. این فهرست از سوی نهاد رفتار مالی و نهاد نظارت احتیاطی بانک مرکزی انگلیس به منظور کمک به بانک های جدیدی که وارد بازار بانکداری انگلیس می شوند ایجاد شده است.
اکنون این بانک های ایرانی در حال کار با رگولاتورها هستند تا قبل از شروع، فعالیت های خود را با مقررات جدیدی نظیر نیازهای سرمایه ای، مدیریت ریسک و حکمرانی وفق دهند.
دولت انگلیس در بیانیه ای اعلام کرد: «دولت انگلیس کاملا از گسترش روابط تجاری با ایران حمایت می کند و تجار انگلیسی را به بهره گیری از فرصت های تجاری ای که پیش خواهد آمد تشویق می کند... اما برخی تحریم ها همچنان پابرجا هستند، بنابراین تجار انگلیسی باید همچنان مطمئن شوند که به تمام رژیم های تحریمی پایبندند.»