کد خبر:۵۱۹۳۱۰
جایگاه پژوهش در دانشگاه‌های برتر -۴

پژوهشکده‌های تخصصی فضایی و فناوری اطلاعات در دانشگاه خواجه نصیر

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی درحال‌ حاضر ۵ قطب علمی، ۷۵ آزمایشگاه پژوهشی، ۶ گروه و مرکز پژوهشی و ۵ پژوهشکده دارد که در زمینه‌های تخصصی دانشگاه فعالیت می‌کنند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید


گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در حال‌ حاضر ۵ قطب علمی، ۷۵ آزمایشگاه پژوهشی، ۶ گروه و مرکز پژوهشی و ۵ پژوهشکده دارد که در زمینه‌های تخصصی دانشگاه فعالیت می‌کنند.

 

این دانشگاه با ۱۱ دانشکده، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی هوافضا، مهندسی صنایع، مهندسی نقشه‌برداری، مهندسی کامپیوتر، مهندسی و علم مواد، ریاضی، فیزیک، شیمی به فعالیت‌های پربار آموزشی خود ادامه می‌دهد.


پژوهشگاه این دانشگاه تاکنون توانسته امکانات زیادی به محققان و متخصصان ارائه کند. پژوهشکده سنجش از دور، پژوهشکده فناوری اطلاعات، پژوهشکده مهندسی سامانه های نیرو و پیشرانش، پژوهشکده طراحی سامانه های فضایی، پژوهشکده پپتید و پژوهشکده های خاص این دانشگاه می باشد که با توجه و تناسب با رشته های تحصیلی در این دانشگاه احداث شده اند.

 

برای آشنایی بیشتر با عملکرد و اهداف تاسیس این پژوهشکده ها، به معرفی اجمالی از دو پژوهشکده می پردازیم:

 

پژوهشکده فناوری اطلاعات

با گسترش كاربردهاي فناوری اطلاعات و نقش آن در توسعه همه جانبه كشور و به منظور پاسخگويي به بخشي از نيازهاي پژوهشي در زمينه علوم فناوري اطلاعات و با عنایت به لزوم ایفای نقش پیشاهنگی دانشگاه‌ها در تدوین چهارچوب حرکت علمی در راستای تحقق توسعه متوازن ملی و تبیین وجوه جامعه اطلاعاتی، "پژوهشكده فناوری اطلاعات" وابسته به دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تاسیس شد.

 

هدف از ایجاد پژوهشكده، پژوهش در زمینه های مختلف فناوري اطلاعات و شناسایی نیازهای موجود در این زمینه و ارائه راه حل های متناسب با آنها و همچنين بسترسازي مناسب علمي- فرهنگي براي بهره‌گيري از امكانات فناوري اطلاعات در كشور می ­باشد

 

 

 وظایف تشریح شده برای این پژوهشکده شامل موارد زیر است:

 

۱ - بالا بردن بهره وری و کیفیت خدمات اداری، آموزشی و پژوهشی در سطح دانشگاه خواجه نصیر و الگو سازی برای سایر دانشگاههای متقاضی با ایجاد گروه های پژوهشی مختلف

۲ - اجراي طرحهاي پژوهشي بنيادي، كاربردي و توسعه‌اي در زمینه های مرتبط با فناوري اطلاعات

۳ - ارائه خدمات کنترلی و نظارتی بر کیفیت تولید تجهیزات فنی در قالب ارائه استاندارد و تست در آزمایشگاههای ایجاد شده

۴ - برگزاري دوره های آموزشي و همايشهاي علمي- تخصصي در زمینه های مرتبط با آی تی

۵ - برگزاري دوره‌هاي تخصصي عالي و تحصيلات تكميلي در چارچوب ضوابط و مقررات آموزش‌عالي، پس از كسب مجوز از مراجع ذي‌صلاح

۶ - ارائه مشاوره علمي، فني و مديريتي در زمينه‌هاي مختلف فناوري اطلاعات

۷ - اجرای پروژه های  مشترك آموزشي و پژوهشي با سازمان های فعال در زمینهIT

۸ - ارائه و انتشار نتايج مطالعات و پژوهشهاي انجام شده  در قالب مجلات علمی  و یا بسترهای الكترونيكي به دستگاههای اجرایی

۹ - ارائه دستاوردهاي پژوهشي در قالب كارگاهها و دوره‌هاي آموزشي- پژوهشي

 

پژوهشکده طراحی سامانه‌های فضایی

وجود آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در محیط دانشگاه‌ها یکی از نقاط قوت هر مجموعه آزمایشگاهی به حساب می‌آید که با فراهم آوردن امکانات و برنامه ریزی صحیح باعث رشد و تعلیم دانشجویان می‌گردد.


یکی از این آزمایشگاه‌ها با عنوان آزمایشگاه بهینه سازی طراحی چند موضوعی در سال ۱۳۸۲ در دانشکده هوافضا دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی بنیان گذاشته شد. شیوه طراحی بهینه چند موضوعی یکی از مدرن‌ترین شیوه‌های طراحی سیستمی دنیا به حساب می‌آید که در طراحی سیستم‌های پیچیده مانند سیستم‌های هوافضایی تاثیرات و کاربردهای بسازایی دارد.

 

به مرور زمان و موفقیت انجام پروژه‌های صنعتی با رویکرد طراحی بهینه سازی چند موضوعی، آزمایشگاه از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارتقا یافته و در سال ۱۳۸۹ به مرکز پژوهشی سامانه‌پرتاب فضایی که طیف گسترده‌تری از پروژه‌های هوافضایی را پوشش میدهد تبدیل گشت.

 


در طی فعالیت مرکز پژوهشی سامانه‌های پرتاب فضایی، پروژه‌های متعددی در زمینه طراحی بهینه و بهینه سازی سامانه‌های ماهواره‌بر، هدایت و کنترل این سامانه‌ها و همچنین طراحی و ساخت سامانه‌های ناوبری دقیق مورد استفاده در سامانه‌ها فضایی به انجام رسید. عناوین و توضیحات مربوط به پروژه‌های انجام شده در این مرکز پژوهشی را می‌توانید در این بخش مشاهده نمایید.


در سال ۱۳۹۲، بعد از احراز فعالیت موفق حداقل سه گروه پژوهشی در مرکز پژوهشی سامانه‌های پرتاب توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بار دیگر ارتقا این مجموعه تحقیقاتی به پژوهشکده طراحی سامانه‌های فضایی صورت گرفت. طی این مجوز سه گروه اصلی طراحی سامانه‌های ماهواره‌بر، بهینه سازی سامانه‌های فضایی و طراحی سامانه‌های ایستگاه زمینی پرتاب به عنوان گروه‌های فعال در پژوهشکده مستقر هستند


این پژوهشکده هم‌اکنون با در اختیار داشتن مجموعه‌ای پرنشاط و با انگیزه از کارشناسان، پژوهشگران و نخبگان توانمند و همچنین فضای کاری و پژوهشی و امکانات مناسب در صدد نقش‌آفرینی موثر در راستای تحقق اهداف سند چشم انداز ۱۴۰۴ در حوزه هوافضا می‌باشد.


بر این اساس اهداف اصلی پژوهشکده عبارتند از:

۱- انجام پروژه‌های صنعتی مرتبط با زمینه‌های پژوهشی

۲- انتشار کتب و مقالات شاخص

۳- برگزاری سمینارهای تخصصی و آموزشی

۴- ارائه مشاوره به سازمان‌ها و صنایع


پژوهشکده دانشگاه خواجه نصیر توانسته فعالیت هایی در خور تحصیلات دانشجویان خود ارائه دهد و بدون شک راه زیادی برای تحقق آرمان های ذکر شده در اهداف پژوهشگاه در پیش دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار