آخرین اخبار:
کد خبر:۵۲۰۵۰۵
کاخ سفید:

ایران برای خرید هواپیما، هزاران سانتریفیوژ را از کار انداخت/ تحریم‌های موشکی تشدید می‌شوند

سخنگوی کاخ سفید می‌گوید آمریکا توانست تمایل دولت ایران برای خرید هواپیما را به اهرمی برای مجبور کردن تهران به دادن تعهدات هسته‌ای تبدیل کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید امشب در خصوص فروش 25 میلیارد دلار هواپیمای بوئینگ به ایران و دلیل تصمیم دولت آمریکا به صدور مجوز این فروش با نمایندگان رسانه‌های جمعی سخن گفت.

 

این بحث پس از آن مطرح شد که یکی از خبرنگاران پرسید: «چگونه به یک شرکت آمریکایی مجوز می‌دهید که به کشوری که امنیت متحدان ما و حتی خود ما را به مخاطره انداخته، هواپیما بفروشد.»

 

جاش ارنست پاسخ مفصل خود را اینگونه آغاز کرد: «فکر کنم شما به مورد بوئینگ اشاره می‌کنید. این نتیجه برجام است؛ برجام همان توافقی است که سال گذشته منعقد شد و ایران را از دستیابی به سلاح هسته‌ای منع کرد.»

 

سخنگو پس از اشاره به برطرف شدن نگرانی هسته‌ای آمریکا ادامه داد: «دولت ایران هم نگران بالا رفتن شدید سن ناوگان هوایی خود بود؛ ناوگانی که امنیت مردم این کشور را به خطر انداخته بود. این یک نمونه خوب است که نشان می‌دهد چگونه تمایل آنها (دولتمردان ایران) برای تعامل مجدد با جامعه جهانی، به آمریکا و جامعه جهانی اهرمی داد که ایران را مجبور کند تعهداتی را در خصوص برنامه هسته‌ای خود بپذیرد.»

 

جاش ارنست تعهدات دیگری را که دولت ایران برای هواپیما خریدن قبول و اجرا کرده را اینگونه برشمرد: «ایران تنها زمانی توانست به این منفعت برسد که ثابت شد به توافق هسته‌ای پایبند بوده؛ آنگاه که راکتور پلوتنیوم خود را بی‌ضرر کرد؛ آنگاه که هزاران سانتریفیوژ را از کار انداخت و پس از آنکه با رژیم مستقل راستی‌آزمایی‌ها همکاری کرد.»

 

دولت اوباما پیش از این برای  راکتور آب سنگین اراک از واژه «راکتوری که قلبش با سیمان پر شده» استفاده می‌کرد.

 

سخنگوی کاخ سفید در ادامه به مسائلی که تعهدات هسته‌‌ای ایران اثری بر آن ندارد پرداخت.

 

جاش ارنست گفت: «اینها همه اما یک چیز را عوض نمی‌کند و آن تحریم‌هایی است که بخاطر برنامه موشکی بر ایران اعمال شده؛ آن تحریم‌ها پابرجا هستند و هرازچندگاهی به تشخیص وزارت خزانه‌داری، تشدید می‌شود.»

 

وی ادامه داد: «این روند تا هنگامی که ایران به تعهدات بین‌المللی در خصوص موشک‌های بالستیک پایبند نباشد، ادامه دارد.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
مغز آزاد
Iran (Islamic Republic of)
۰۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۰
من تو عمرم یه بارم هواپیما سوار نشدم، تمام تلاشمو خواهم کرد که تو بقیه عمرم هم لازم نشه هواپیما سوار بشم! دلم میخواد اگه یه روز آرمیتا و علیرضارو از نزدیک دیدم روم بشه تو چشماشون نگاه کنم! کجا داریم میریم مردم! مردم برگردین به خدا راه این وریه!
1
0
یعقوب
Iran (Islamic Republic of)
۰۳ تير ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۴
مرگ بر امریکا - مرگ بر دروغ و نفاق و استکبار- ما بحول و قوه الهی یک بار دیگه به پاس خون شهدایمان نیروگاههای اتمی مان را بکار می اندازیم و خار چشم همه ی مستکبرین خواهیم شد.( اللهم عجل لولیک الفرج)
1
0
سهیل
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۱:۲۷
به یاد شعر "پس چه باید کرد؟" از مرحوم اقبال لاهوری افتادم:
گرگی اندر پوستین بره ئی/ هر زمان اندر کمین بره ئی/
دانش افرنگیان تیغی بدوش/در هلاک نوع انسان سخت کوش/
آه از افرنگ و از آئین او/آه از اندیشهٔ لا دین او/
دانی از افرنگ و از کار فرنگ/تا کجا در قید زنار فرنگ/
زخم ازو ، نشتر ازو ، سوزن ازو/ما و جوی خون و امید رفو/
خود بدانی پادشاهی ، قاهری است/ قاهری در عصر ما سوداگری است/
تختهٔ دکان شریک تخت و تاج/از تجارت نفع و از شاهی خراج/
آن جهانبانی که هم سوداگر است/بر زبانش خیر و اندر دل شر است/
گر تو میدانی حسابش را درست/از حریرش نرم تر کرپاس تست
بی نیاز از کارگاه او گذر/در زمستان پوستین او مخر
کشتن بی حرب و ضرب آئین اوست/مرگها در گردش ماشین اوست
4
0
پربازدیدترین آخرین اخبار