علیرضا محمدی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره اجرای مجدد طرح رجیستری در کشور، گفت: این طرح فقط اسم مشابهی با طرح رجیستری سال 1385 دارد. از نظر فنی با طرح قبلی کاملاً متفاوت است و بیش از 8 ماه روی بعد فنی آن با اپراتورها و سازمان تنظیم مقررات رادیویی کار شده است.
طراح پروژه رجیستری درباره تأخیر در اجرای طرح، افزود: در حال حاضر طرح در مرحله آزمایش فنی است. این تست روی گوشیهای مجموعه سازمان مقررات و اپراتورها در حال انجام است و روی گوشیهای مردم صورت نمیگیرد. وقتی مجموعه طراح و مجری از هماهنگی همه ابعاد فنی طرح اطمینان حاصل کنند، مجوز انجام طرح را میدهند.
تعرفه واردات تلفن همراه پایینترین میزان ممکن
محمدی درباره تعرفه واردات تلفن همراه و قاچاق این کالا، گفت: تعرفه واردات گوشی تلفن همراه ۱ درصد کاهش یافته است و از ۶ به ۵ درصد کاهش یافته است. کاهش ۱ درصدی قیمت گوشی تأثیری در روند مبارزه با گوشی قاچاق نخواهد داشت. وقتی اجازه فعال شدن گوشی همراه قاچاق داده نشود، کسی گوشی قاچاق نمیخرد. خرید و فروش گوشی قاچاق طبق قانون جرم است. اگر گوشی قاچاق در شبکه کار نکند، خریدار متوجه میشود و گوشی را نمیخرد. خریدار هم اگر گوشی قاچاق را شناسایی کند و اقدام به خرید آن نماید، مجرم محسوب میشود.
وی افزود: طبق نظر سازمان تنظیم مقررات رادیویی تستهای فنی طرح بین 2 تا 3 ماه زمان میبرد. این آزمایش برای اطمینان از عدم اختلال طرح رجیستری در کارکرد شبکه تلفنهای همراه از جمله آنتن دهی است. تیم طراح نیز میخواهد تبعات اجتماعی این طرح کاملاً بررسی و لحاظ شود. فرآیندها باید به گونهای باشد که طرح کمترین تأثیر را در بازار داشته باشد و تغییرات قیمتی صورت نگیرد.
علیرضا محمدی درباره نحوه اطلاع مردم از نمایندگیهای مجاز گوشی همراه افزود: مردم میتوانند لیست نمایندگیهای معتبر هر برند را از طریق سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت مشاهده و بررسی کنند. اعتبار هر یک از این نمایندگیها هم مشخص شده است.
سازمان تعزیرات دو فروشگاه را که اعتبارشان برای نمایندگی گوشی همراه به پایان رسیده بود و اقدام به فروش این کالا میکردند، پلمپ کرده است. وقتی اعتبار یک نمایندگی به پایان برسد و اقدام به واردات و فروش گوشی همراه کند، مصداق قاچاق کالا است. اجرای این طرح خطر سرقت گوشی را کاهش میدهد. وقتی این طرح اجرا شود برای سارق توان استفاده از گوشی وجود ندارد.
برای خرید آیفون صبر کنید
آیفون در حال حاضر در کشور نمایندگی رسمی ندارد. اگر آیفون در ایران نمایندگی بگیرد، قیمت این مدل گوشی کاهش پیدا میکند. در حال حاضر این گوشی چون به طور رسمی وارد کشور نمیشود، گوشیهای وارداتی این برند قاچاق محسوب میشوند.
خریداران آیفون کمی صبر کنند. با تأسیس نمایندگی آیفون در ایران و آرامش بازار قیمت متعادل میشود. خریداران سایر برندها هنگام خرید گوشی همراه، فاکتور رسمی با ثبت شماره IMEI در فاکتور فروش از فروشنده درخواست کنند.
یک سوال اساسی :
قرار هست نمایندگی رسمی اپل وارد ایران بشه ، یا قراره نمایندگی شبه رسمی اپل رو به صورت انحصاری به یکی از آقازاده های گرامی بدن ؟
باور این موضوع که اپل حاضر بشه در ایران ریتیل استور بزنه ( حد اقل تا چند سال آینده ) خیلی سخته!