به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هدایتالله خادمی "الگوی قراردادهای جدید نفتی را به باجی بسیار بزرگ و خطرناک تشبیه کرد و گفت: این الگو با اقتصاد مقاومتی تناقض دارد و مفهوم اقتصاد مقاومتی در این الگو بهسخره گرفته شده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تأکید کرد: «دولت هنوز این الگو را به مجلس ارائه نداده و نمایندگان نمیدانند صحبت درباره چیست».
وی ادامه داد: «اگر نمایندگان این الگو را مطالعه کنند مطمئن باشید مخالف آن خواهند بود؛ کارشناسان اعلام کردند اشکالات این الگو حدود 200 مورد است و اگر منتقدین نبودند و این الگو اجرا میشد، مشکلات عدیده برای کشور ایجاد میشد».
خادمی گفت: «این الگو یکسری کاغذ است که از قراردادهای متفاوت گردآوری شده و بسیاری از آنها با هم تضاد دارد و بخشی به مشارکت در تولید، بیع متقابل، نظرات دوستان و... بازمیگردد و معجونی است که تاکنون در هیچ جای دنیا پیاده سازی نشده است».
وی تصریح کرد: «ما آزمایشگاه خارجیها شدهایم و این الگو هیچگاه جواب نمیدهد و حاکمیت ما را نیز زیر سؤال میبرد؛ مطمئن هستم اگر این الگو را به دست خارجیها میدادیم، اینگونه تهیه نمیشد و رحم و مروت بیشتری نسبت به مردم ما روا میداشتند».
خادمی تأکید کرد: «این الگو با اقتصاد مقاومتی تناقض دارد و مفهوم اقتصاد مقاومتی در این الگو بهسخره گرفته شده و جای تأسف دارد که گفته شده در کمیته اقتصاد مقاومتی نیز تأیید شده است».
وی خاطرنشان کرد: «این قراردادها دارای سقفی باز و طولانیمدت است و کشورهای مستقل چنین قراردادهای طولانیمدت را نمیبندند و معتقد نیستم که 150 مورد از اشکالات را برطرف کرده باشند؛ مگر اینکه یکسری حروف در این گزارش اصلاح شده باشد».
خادمی با ابراز تأسف از کارکرد کارشناسان و مدیران نفتخیز جنوب گفت: «هماینک میدانی باز شده بر ضد منافع ملی منتها هزینه آن بسیار زیاد است که اگر کسانی از مدیران شرکت نفت انتقادی را وارد بدانند، حتماً از کار بیکار شده یا از سمتهای خود عزل میشوند».
وی افزود: «این قراردادها منافعی ندارد و ما را به 108 سال پیش بازمیگرداند که گروه دارسی نفت را در ایران کشف کرد؛ آن زمان چیزی در دست نداشتیم ولی امروز بهعنوان تنها کشور خاورمیانه مسلط به حفاری در آبهای عمیق هستیم».
خادمی همچنین در خصوص جلسه غیرعلنی وزیر نفت و مجلس گفت: «جای تأسف است که جلسه مجلس برای مهمترین موضوع غیرعلنی اعلام میشود؛ اگر مجلس علنی بود مردم و کارشناسان متوجه بحثها میشدند. آقای وزیر از موضوعی دیگر صحبت میکند و عدهای تلاش دارند از این موضوع بدون نظر کارشناسان و مردم بگذرند».
وی در خاتمه یادآور شد: «قراردادهای قبلی این گروه نیز با مشکل مواجه شد و مجدداً همین افراد چنین کاری را اجرایی میکنند و کسی نیز پاسخگو نیست؛ امیدواریم مجلس وارد موضوع شود ولی مشکل این است که این الگو را در اختیار نمایندگان نگذاشتهاند».