به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو محمدرضا نعمتزاده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سه چهارم مساحت زمین را آب فرا گرفته ضمن اینکه کتب مقدس و قرآن کریم به سیر در دریاها و استفاده از نعمات دریا سفارش کردهاند و کشتی نوح هم مصداق همین مورد است.
وی ادامه داد: در کره زمین اگر آب دریاها و اقیانوسها نباشد شکل کره زمین ناجور و نامتناسب خواهد بود.
نعمتزاده با بیان اینکه آب دریا نعمتی برای بشر است، گفت: خشکسالی و کمآبی مشکلی است که میتوان به وسیله آب دریا آن را رفع کرد.
وزیر صنعت معدن و تجارت افزود:همچنین با به کارگیری دستگاههای آب شیرین کن میتوان از ظرفیت دریاها استفاده کرد ضمن اینکه خود نیز در تولید دستگاههای آبشیرین کن خودکفا شدهایم.
وی با تاکید بر اینکه درصد زیادی از حمل و نقل دریایی از طریق دریا انجام میشود،گفت: لازم است از ظرفیت دریاها برای اشتغالزایی استفاده شود. زیرا مشاغلی نظیر غواصی، مطالعاب کف دریا و حتی بازیهای المپیکی همه از ظرفیتهای دریا است.
وی افزود: یک شناور خود یک شهر بزرگ است که در آن کارخانجات تولید گاز، برق، آب، گازهای مختلف صنعتی، تصفیهخانه فاضلاب، هتل، مخابرات و ... وجود دارد.
وزیر صنعت معدن و تجارت ادامه داد:برای ساخت یک شناور و وسیله فراساحل نظیر سکو، اسکله حفاری و تاسیسات دریایی فعالیتهای گستردهای داریم. ظرف دو سال گذشته برنامه راهبردی 10 ساله صنایع دریایی راتهیه کردیم که تا یک ماه آینده منتشر میشود.
نعمتزاده افزود: برنامه راهبردی صنایع دریایی با همکاری دانشگاه شریف و انجمن مهندسی دریایی ویرایش شد.
وی با تاکید بر لزوم تشویق استفاده از صنایع دریایی گفت: در 30 سال اخیر اگر یک پنجم تجهیزات دریایی از صنایع داخلی خریداری میشد امروز در این بخش خودکفا بودیم.
وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: صندوق توسعه ملی حاضر است ارز حاصل از فروش نفت و گاز را در اختیار سازنده خارجی برای سفارش کالا توسط کارفرمای ایرانی بگذارد اما حاضر نیست به تولید کننده داخلی تسهیلات بدهد که طی جلسه در این باره قرار شد هیأت امنای صندوق مجوزی در این باره صادر کند.
نعمتزاده افزود: صنایع ما در بخش دریا و واحدهایی خدماتی نظیر کشتیرانی توانسته وظیفه بینالمللی خود را انجام دهد.
وی با تاکید بر اینکه تحریمها در بخش حمل و نقل دریایی رفع شده است، گفت: لازم است در قالب سیاستهای اقتصاد مقاومتی از حداکثر امکانات داخل استفاده کنیم.
نعمت زاده با قدردانی از تلاش سازمان بنادر برای استفاده از تولیدات داخلی گفت: لازم است توان داخلی استفاده شود و توسعه یابد. هنوز برخی کشتیها را برای تعمیر به خارج کشور میفرستیم که این مورد در داخل به راحتی قابل انجام است.
وزیر صنعت معدن و تجارت با تاکید بر اینکه در پسابرجام مشکلی از نظر تحریمهای دریایی نداریم، گفت: شرکتهای سرمایهگذاری خارجی برای سرمایهگذاری در بنادر و همچنین ساخت شناورها خصوصا در ایزوایکو در بندر عباس اعلام آمادگی کردند و مذاکراتی کردهایم که یقین داریم در سال آینده به نتیجه میانجامد.