به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه اصلاحطلب تعادل درباره بسته بودن نمادهای بانکی در بورس گزارش داده است: رييس كل بانك مركزي درباره بسته بودن نمادهاي بانكي در بورس گفت: از نظر بانك مركزي نماد هيچ بانكي براي بازگشايي مشكلي نداشته و اين سازمان بورس است كه اقدام به بازگشايي نمادهاي بانكي نميكند.
رييس كل بانك مركزي با بيان مطلب فوق و با اشاره به عملكرد برخي بانكها در گفتوگو با «تعادل» اظهار كرد: سياست بانك مركزي مقابله با نشان دادن سود موهوم و عدم كفايت ذخاير بانكهاست. بانك مركزي به اين مسائل حساس است و نميگذارد كه بانكها هر اقدامي كه خود صلاح بدانند را انجام دهند. لذا بانك مركزي به دنبال شفافيت بيشتر، دستورالعملي را صادر كرد و انتظار دارد كه فضاي بهتري براي اطلاعرساني پيش بيايد.
وليالله سيف درخصوص چگونگي كنترل بر بانكها گفت: همواره دغدغه اصلي بانك مركزي دقت در تقسيم سود مشاع در بين سپردهگذاران و سهامداران بوده و اين بار نيز همان رويه قديم را ادامه داده است.
سيف همچنين در برابر اين سوال تعادل مبني بر اينكه سازمان بورس در انتظار چراغ سبز بانك مركزي و تاييد صورتهاي مالي آنها براساس استاندارد بينالمللي گزارشگري مالي(IFRS) براي بازگشايي نمادهاي بانكي است، پاسخ داد: بانك مركزي هيچ گونه مشكلي در اين خصوص ندارد و همه مشكلات مرتفع شده و سازمان بورس بايد نمادهاي بانكي را بازگشايي كند و عدم بازگشايي آنها را بايد سازمان بورس پاسخگو باشد.
اين سخنان رييس بانك مركزي درحالي مطرح ميشود كه دادوستد هفت نماد بانكي بيش از 3ماه است كه در بازار سرمايه متوقف شده و درحال حاضر در كوتاهمدت اميدي به بازگشايي اين نمادها در بازار سرمايه وجود ندارد. براساس اين گزارش، نماد بانك ملت از تاريخ 27تير ماه، بانك سينا از 28تير ماه، بانك صادرات، بانك دي و بانك تجارت از 29تير ماه، بانك گردشگري از 24مرداد ماه و پست بانك از 2شهريور سال جاري متوقف شده و تاكنون بستهاند.
اگرچه در مرداد ماه سال جاري جلسهيي ميان نمايندگان وزارت اقتصاد، سازمان حسابرسي، بانك مركزي و سازمان بورس براي بازگشايي نمادهاي متوقف شده بانكي برگزار شد و در آن تاريخ اعلام شد كه مجوز برگزاري مجامع آنها صادر شده اما با وجود بيش از 3ماه از آن تاريخ هنوز اتفاق خاصي رخ نداده است.
هفته گذشته نيز رييس كميسيون اقتصادي مجلس نيز از جلسه مشترك بين بانك مركزي، سازمان حسابري و سازمان بورس و مديران بانكها مطرح شد كه با وجود پيگيريهاي «تعادل» تاكنون خبري در خصوص اين جلسه مخابره نشده است. در بهمن ماه سال 94 بانك مركزي دستورالعملي را به بانكها ابلاغ كرده و بانكها را موظف به تهيه صورتهاي مالي براساس استاندارد بينالمللي گزارشگري مالي(IFRS) كرد. بانك مركزي در آن تاريخ تاكيد داشت كه با توجه به لغو تحريمها و حضور گستردهتر بانكها در مجامع بينالمللي، تطبيق صورتهاي مالي در شبكه بانكي با استانداردهاي بينالمللي جزو الزامات اوليه بانكها به شمار رفته و براي شفافسازي صورتهاي مالي آنها همچنين تسهيل امور براي برقراري ارتباط با بانكهاي خارجي و ايجاد روابط كارگزاري گسترده ضروري است. اين موضوعي است كه البته خود بانكها نيز از آن استقبال كرده و قرار است با انطباق صورتهاي مالي خود با استاندارد بينالمللي گزارشگري مالي (IFRS) در اين زمينه اقدام كنند.
يكي از مشكلات اصلي در تهيه گزارش صورتهاي مالي براساس فرمت جديد، چگونگي تهيه صورتهاي مالي بانكها و هماهنگي با سازمان بورس و سازمان حسابرسي بود. وليالله سيف، رييس كل بانك مركزي نيز تاكيد دارد كه در رابطه با فيشهاي حقوقي و افشاي آن در صورتهاي مالي الزاماتي براي بانكها مصوب شده كه بايد آن را رعايت كنند.
اما نظر سازمان در خصوص بسته شدن نمادهاي بانكي به گونهيي ديگر است. مديران نظارتي سازمان بورس همواره از پيگيريهاي سازمان متبوع خود براي بازگشايي نمادهاي بانكي سخن گفتهاند.
در همين رابطه چنديپيش رييس اداره نظارت بر ناشران بورسي گفته بود كه سازمان بورس بهطور جدي پيگير بازگشايي نمادهاي بانكي است تا سرمايههاي مردم در اين نمادها حبس نشود اما در هر صورت برخي مشكلات در اين نمادها فراتر از سازمان بورس است.
به گفته اين مقام مسوول ارائه صورتهاي مالي و بحث بانك مركزي و بازرس ثابت بانكها كه سازمان حسابرسي است بايد حل و فصل شود تا با تدابير انديشيده شده، نمادهاي بانكي بازگشايي شوند. وي در خصوص آخرين پيگيريهاي سازمان بورس از وضعيت اين نمادها گفت: برخي از بانكهاي متوقف صورتهاي مالي خود را در سايت كدال منتشر كردند و برخي هم مجمع برگزار كردند اما بهطور كامل مشكل همه آنها برطرف نشده است.