به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد شکرچیزاده امروز در نشست خبری حاشیه نمایشگاه راهسازی، راهداری، حمل و نقل و صنایع وابسته اظهار داشت: از سال 92 هدفگذاری ما دستیابی به جایگاه پژوهشی و مرکز تحقیقات مرجع بود.
وی ادامه داد: در حوزههای حمل و نقل، ساختمان و ابنیه، معماری و شهرسازی و مالی و اقتصادی حوزه فعالیتهای ما از سال 92 گستردهتر شد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: در حوزه حمل و نقل 2 پروژه در مراحل مناسب اجرایی قرار دارد. سامانه مدیریت روسازی راههای کشور با همکاری آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک که در حال پیگیری است. بیش از 55 هزار کیلومتر راههای شریانی را برداشت کردیم و سامانه PMS را رونمایی کردیم کمک میکند منابع مالی محدود راهها مدیریت شود و به جای درمان به دنبال پیشگیری باشیم.
وی افزود: پروژه دیگر تهیه برنامه عملیاتی طرح جامع ایمنی جادهها است. امروز به مرز 17 هزار نفر تلفات سوانح رانندگی رسیدهایم که باز قابل قبول نیست و باید کاهش یابد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: در حوزه ایمنی جادهای مرکز تحقیقات تهیه برنامه اجرایی طرح جامع ایمنی را انجام میدهد که تا پایان دولت تحلیل خواهد شد.
شکرچیزاده اظهار داشت: در حوزه مربوط به مسائل مالی و اقتصادی برای تامین منابع مالی در پروژههای زیرساختی مشکل داریم. در مسکن، ساخت بزرگراهها و ساختمانها نیازمند تامین منابع هستیم.
وی گفت:در حوزه ساختمان و ابنیه فنی یکی از موضوعات مهم انرژی است. برای مبحث 19 مقررات ملی ساختمان مجموعهای منتشر شد که جزئیات فنی و اجرایی آن برای ساختمانها بود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: در حوزه بهبود کیفیت مصالح راه و ساختمان در زمینه بتون فعالیتهایی داشتهایم؛ ما سالانه 5 میلیارد دلار مصرف بتون در کشور داریم که در این راستا پروژه بتون هزار و 404 را برای ارتقاء کیفیت تهیه و دنبال کردیم.
شکرچیزاده گفت: تدوین مقررات ملی ساختمان را در مرکز تحقیقات راه و مسکن دنبال کردیم و تا پایان این دولت بخش اعظمی از این مقررات را منتشر میکنیم.
وی با اشاره به ورود مرکز تحقیقات به فرونشستهای زمین و موضوعات زلزله به صورت تخصصی و دقیق گفت: سلسله نشستهایی را در مورد زلزله تهران برگزار کردیم.
شکرچی زاده به وجود شبکه گازرسانی در کشور و تاثیر آن در افزایش تلفات زلزله اشاره کرد و گفت: گاز منبع خطرآفرین خصوصا در زمان زلزله است. ما شبکه گاز را در کشور گسترش دادیم اما طبق تجارب قبلی دنیا گاهی 30 تا 50 درصد تلفات زلزله به دلیل انفجار گاز است. در این راستا به موضوع ابداع سیستم قطع گاز اتوماتیک در وقوع زلزله پرداختیم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: همچنین طی دو روز آینده نشستی مشترک با دانشگاه کالیفرنیا در موضوع تبادل علمی در خصوص شتاب نگاری داریم.
شکرچیزاده گفت: حدود 20 سال است تدوین مبحث 19 مقررات ملی ساختمان انجام شده اما مطالعات نشان میدهد که فقط در 15 درصد ساختمانها مبحث 19 رعایت میشود.
وی بیان کرد: سالانه 5 میلیارد دلار اتلاف انرژی در ساختمانها داریم اما کسی مبحث 19 را رعایت نمیکند و امروز به راحتی شهرداری در ساختمانهایی که مبحث 19 رعایت نمیشود پایان کار میدهد.