سرویس اجتماعی خبرگزاری دانشجو قصد دارد در راستای ترویج سیاستهای تشویقی افزایش جمعیت، به سوالات مخاطبان در زمینه دوران حاملگی و ایام پس از زایمان پاسخ دهد تا بدین وسیله مشکلات این قشر از مادران در ایام خاص قبل و بعد از حاملگی را به سهم خود مرتفع نماید. سوالات خود را در این زمینه به خبرگزاری دانشجو ارسال نمایید. در این قسمت قصد داریم به اهمیت شیر مادر در سه روز اول زایمان اشاره نماییم.
الهام جلایری، کارشناس مامایی در مورد اهمیت شیری که مادر در سه روز اول پس از زایمان به فرزند میدهد، گفت: این شیر که آغوز نام دارد، به اولین واکسن نوزاد مشهور است. نام دیگر این شیر ماک یا کلستروم است. این شیر سرشار از ویتامین A و آنتی بادی و گلبول سفید است و بعنوان پاککننده روده عمل میکند و مسهل نیز میباشد، از اینرو باعث دفع سریع مدفوع در نوزاد میشود و از یرقان جلوگیری میکند. همچنین باعث تکامل روده نوزاد شده و از حساسیت و تحمل نکردن غذا جلوگیری به عمل میاورد.
آنتی بادی و گلبول سفید موجود در این شیر از نوزاد در مقابل ابتلا به عفونت جلوگیری میکند.
باید دانست که ویتامین A موجود در آغوز از نوزاد در برابر بیماریهای چشمی محافظت میکند.
یک باور عامیانه وجود دارد که شیر اولیه مادر باید دور ریخته شود، اما این اشتباه است و تحقیقات نشان داده نوزادانی که این شیر را میخورند کمتر به عفونت و بیماریها مبتلا میشوند.