کد خبر:۶۰۲۴۴۳

انتقاد نفتی‌ها از روال وام‌دهی صندوق توسعه ملی

رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: صندوق توسعه ملی به کسانی وام می‌دهد که کالاهای خارجی خرید کنند. اگرچه صندوق توسعه ملی برای توانمندسازی بخش خصوصی ایجاد شده، اما در عمل در این مسیر حرکت نمی‌کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه حامی دولت اعتماد از صندوق توسعه ملی انتقاد کرده است:‌ رضا خیامیان، رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: صندوق توسعه ملی به کسانی وام می‌دهد که کالاهای خارجی خرید کنند. اگرچه صندوق توسعه ملی برای توانمندسازی بخش خصوصی ایجاد شده، اما در عمل در این مسیر حرکت نمی‌کند که بر خلاف همه معیارهای طراحی شده برای این صندوق است. با یک چهارم پولی که این صندوق به پتروشیمی‌ها برای خرید بسته‌ای از تجهیزات خارجی اختصاص می‌دهد شرکت‌های داخلی می‌توانند از طریق برقراری ارتباط با شرکت‌های خارجی این نیاز را برآورده کنند و به جای چند شرکت محدود پتروشیمی، شرکت‌های زیادی ایجاد یا نیاز شرکت‌های موجود رفع شود. وی با اشاره به در پیش بودن بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در روزهای آینده گفت: در این نمایشگاه ۸۳۳ شرکت خارجی و هزار شرکت ایرانی حضور دارد که البته پیام حضور پرتعداد شرکت‌های خارجی این است که می‌خواهند فقط کالا به ایران بفروشند. مسوولان طرح‌ها و مسوولان شرکت نفت باید به شرکت‌های خارجی بفهمانند در صورتی می‌توانند در ایران کالا بفروشند که با یک تولیدکننده واقعی ایرانی جوینت شوند، اما زمانی که به راحتی در ایران کالا می‌فروشند مشارکتی با شرکت‌های ایرانی انجام نمی‌دهند. رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ارتقای دانش مدیریت، کیفیت تولید و اعمال استانداردهای بین‌المللی در تولید را از مزایای مشارکت و همکاری شرکت‌های خارجی در زمینه تجهیزات صنعت نفت برشمرد و گفت: هم‌اکنون، چون استانداردهای لازم را نداریم نمی‌توانیم کالاهای ساخت داخل را صادر کنیم، اما اگر مشارکت در ساخت تجهیزات صنعت نفت با شرکت‌های خارجی شکل بگیرد می‌توانیم با استفاده از نام و نشان این شرکت‌ها در صادرات هم موفق عمل کنیم. زمانی که درآمدهای ارزی‌مان زیاد بود به همان نسبت خرید خارجی زیادی داشتیم، اکنون هم که پول نداریم باز هم می‌گویند فاینانس کنید که این در حقیقت یعنی کالای خارجی بخریم. ما با فاینانس مخالف نیستیم، اما به شرطی که قانون استفاده حداکثری از توانمندی شرکت‌های ایرانی رعایت شود، اما با وجود ۲۰ میلیارد دلار فاینانسی که با چین داریم، در عمل برای دریافت پول خودمان از چین باید از این کشور کالا بخریم، ضمن اینکه شرکت‌های پتروشیمی که بیشتر از فاینانس استفاده می‌کنند خصولتی هستند و به راحتی همه کالاهای خود را به جای تامین از داخل از طریق فاینانس از خارج می‌خرند.

 

خیامیان افزود: وظیفه ما ایجاد کار و اشتغال برای جوانان ایرانی و وظیفه‌ای برای اشتغال جوانان چینی نداریم و در حالی که باید از خیل عظیم نیروی انسانی تحصیل کرده ایرانی استفاده کنیم با از دست رفتن فرصت‌های اشتغال برای این جوانان، آنها ترغیب به خروج از کشور می‌شوند. البته این نکته را باید دانست که بهترین جا برای اشتغال و موتور محرک سایر صنایع، صنعت نفت است. وی با اشاره به تسهیلات رونق تولید گفت: این رویکرد اقدام خوبی برای کمک به واحدهای تولیدی مشکل‌دار بود، اما در عمل مشکلی از واحدهای مشکل‌دار حل نشد و بنگاه‌هایی که به راحتی می‌توانستند وام بگیرند از این تسهیلات بهره‌مند شدند چرا که منابع مال بانک بود و اگر دولت بخواهد کمکی به تولید کند از منابع تخصیصی خود کمک کند. سازندگان داخلی برای ساخت ۱۰ گروه کالایی پرمصرف صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ۵۰۰‌میلیارد تومان و ۲۵ میلیون یورو قرارداد بستند و ۲۵۰ میلیون یورو قرارداد جدید نیز در حال نهایی شدن است. البته شرط این قراردادها جوینت شدن با شرکت‌های خارجی، انتقال دانش فنی و همکاری با دانشگاه‌هاست که اگر این شرایط محقق شود، تحول اساسی در ساخت تجهیزات داخلی صنعت نفت صورت خواهد گرفت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار