به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا کردافشاری درباره دوران کودکی با بیان اینکه کودک از آغاز تولد تا پایان سال دوم زندگی با سرعت در حال رشد است، اظهار کرد: از سال دوم به بعد اندکی از سرعت رشد کودک کاسته میشود و مجدداً در نزدیکی بلوغ، رشد سریع میشود؛ با توجه به این نکته و در نظر گرفتن تکامل دستگاهها و اندامهای کودک در سالهای اول زندگی، به خوبی میتوان به اهمیت نقش تغذیه در تأمین رشد و تکامل کودک پی برد.
«شیر مادر» مناسبترین غذا برای کودک در 6 ماه اول زندگی
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: مناسبترین غذا برای کودک در 6 ماه اول زندگی فقط شیر مادر است و از آن به بعد غذاهای کمکی به تدریج وارد رژیم غذایی کودک میشوند؛ حکمای طب سنتی در گذشته دستورات و راهنماییهای مفیدی را در رابطه با تغذیه مادران شیرده ارائه کردهاند تا شیر مادر با بهترین کیفیت در اختیار کودک قرار گیرد.
کردافشاری متذکر شد: بهترین مواد غذایی برای مادر شیرده عبارت است از گندم، گوشت بره، بزغاله، ماهی، کاهو، بادام و فندق و ... است که همانگونه که مشاهده میشود مواد غذایی لطیف، معتدل، صالح الکیموس و کثیرالغذا در زمره آن وجود دارند.
وی خاطرنشان کرد: بر عکس استفاده از مواد غذایی کثیف، فاسدالکیموس یا قلیلالغذا مثل خردل و ادویهجات تند، نعناع، پیاز و سیر در زنان شیرده منع شده چرا که به هر نسبت که خون سالم و مناسبی در بدن زن شیرده تولید شود، شیر او نیز سالمتر است.
تخم شوید و سیاهدانه در غذاها برای افزایش شیر و ارتقاء کیفیت آن مؤثر است
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: استفاده از شیره انگور در زنانی که از رقیق بودن شیر خود شکایت دارند مفید است؛ مصرف اسفناج، کرفس, کنجد، چغندر، آشی که با نخود و جو پخته شده باشد، گوشت و مغز گوسفند و استفاده از رازیانه، تخم شوید و سیاهدانه در غذاها برای افزایش شیر و ارتقاء کیفیت آن مؤثر است.