به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با تعدیل 13.3 درصدی قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه از 2012 تا 2016 با رأی دادگاه بین المللی، ایران 1.9 میلیارد دلار به ترکیه بدهکار شده که توافق دو کشور مبنی بر این است که در قالب صورتهای جدید فروش گاز به این کشور این رقم رفته رفته محاسبه و کم شود.
تصور بر این بود که در صورتهای جدید فروش گاز ایران به ترکیه، بخشی از پول فروش گاز از سوی ترکیه بهعنوان اقساط طلب جدید 1.9 میلیارد دلاری این کشور از ایران، پرداخت نمیشود؛ اما وضعیت بهگونهای دیگر رقم خورده و ترکیه تمامی پول خرید گاز از ایران را بهبهانه طلب خود ناشی از جریمه 1.9 میلیارد دلاری ایران پرداخت نمیکند و در عمل ایران اکنون گاز مجانی به ترکیه ارسال میکند. ارسال گاز به این کشور حدود 30 میلیون مترمکعب در روز است.
این روزها در رسانه های مختلف بررسی می شود، پای مجلس شورای اسلامی را نیز به موضوع صادرات گاز ایران به ترکیه باز کرده و تعدادی از نمایندگان خواستار چاره جویی زنگنه در این زمینه شدند.
شنیده ها حاکی از این است که وزارت نفت هم به دنبال مذاکره با مسئولان ترکیه مبنی بر کسر بخشی از پول فروش روزانه گاز و پرداخت بقیه آن از سوی ترکیه است. به عبارتی ترکیه اقساط جریمه ایران را بلندمدت تر در نظر بگیرد.
«علی گلمرادی» عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی از "تذکر مجلس به وزارت نفت در مورد صادرات رایگان گاز به ترکیه" خبر داد و گفت: "وزارت نفت در حال رایزنی این موضوع با مقامات کشور ترکیه است تا این مسئله حل کند."
به گزارش خبرگزاری دانشجو، این خبر واکنشهای متفاوت زیادی را این روزها در پی داشته است. اعتراضات متعددی که امید است مانند داستان کرسنت با مصوبه شورای عالی امنیت ملی محکوم به سکوت نشود.
قهرمانان دیپلماسی کجا هستن؟