آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۲۲۵۴
وزیر کار، تعاون و رفاه عنوان کرد:

سهم ۲۵ و ۸۰ درصدی اصناف از تولید ناخالص داخلی و اشتغال

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: سهم بخش اصناف از تولید ناخالص ملی ۲۵ درصد است، اما سهم بنگاه‌های کوچک و متوسط از اشتغال ۸۵ درصد است و ۸۰ درصد این بنگاه‌ها را اصناف تشکیل می‌دهند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی امروز در نهمین اجلاسیه دوره ششم نمایندگان اتاق اصناف ایران در تهران گفت: سهم بخش اصناف از تولید ناخالص ملی ۲۵ درصد است، اما سهم بنگاه‌های کوچک و متوسط از اشتغال ۸۵ درصد است و ۸۰ درصد این بنگاه‌ها را اصناف تشکیل می‌دهند.

وی افزود: ما رشد اشتغال پایدار را دنبال می‌کنیم و از نظریه‌ای که صنایع بزرگ رشد بیشتری را برای کشور می‌آورند، عبور کرده‌ایم.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اصناف از چند جهت در سیاست‌گذاری‌ها برای ما اهمیت دارند، گفت: هم در سیاست‌گذاری‌های اشتغال و هم در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌های ضدفقر برای ما حائز اهمیت هستند.

وی افزود: در دوران رکود بخش خدمات که عمدتاً در اصناف قرار دارند، بیشترین جذب نیرو را داشتند و بخشی از میزان اشتغال ما در دو سال گذشته در حوزه خدمات بوده است.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی بیان داشت: یکی از سیاست‌های حوزه اشتغال ما به خدمات برمی‌گردد و فکر می‌کنم بخش خدمات حتی تا ۱۰ سال آینده ظرفیت جذب نیرو داشته باشد و می‌توان برای آن برنامه‌ریزی کرد.

وی بیان داشت: البته ممکن است بخشی از بخش‌های آن اشباع شود. اما، چون خدمات جدید در این بخش ایجاد می‌شود بخش خدمات سال‌ها می‌تواند اشتغال کشور را پوشش دهد.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی افزود: به عنوان مثال خدمات در حوزه ICT و حوزه گردشگری به شدت ظرفیت ایجاد اشتغال دارد و این حوزه‌ها هم در سال‌های گذشته اشتغال قابل توجهی داشته است.

وی بیان داشت: امروز نظریه‌های مهم در فضای کسب و کار این است که چگونه بنگاه‌ها می‌تواند ماندگارتر شود و چگونه این بنگاه‌ها می‌توانند به بنگاه‌های بزرگ‌تر تبدیل و همچنین به بنگاه‌های بزرگ‌تر متصل شوند.

ربیعی بیان داشت: سیاست ما در وزارت کار این است که برای بنگاه‌ها اتصالات افقی و عمودی ایجاد کنیم، تا این بنگاه‌های کوچک به بنگاه‌های بزرگ‌تر متصل شوند و هم اکنون در حوزه‌های مختلف پوشاک، کفش و مبل این کار شروع شده و حتی اگر لازم باشد، باید اتصالات میان‌بنگاهی برای این منظور ایجاد کنیم.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی بیان داشت: بخشی از سیاست ما ایجاد سهولت برای کارفرمایان در جذب نیروی کار و ایجاد معافیت‌های قانون کار است.

وی با بیان اینکه تکنولوژی جدید آینده شغل در اصناف را دگرگون می‌کنند، گفت: باید نوعی تقابل بین روش‌های سنتی کار و روش‌های ناشی از تکنولوژی‌های نوین به وجود آید و باید به گونه‌ای عمل کرد، تا اصناف با آموزش لازم به سمت استفاده از تکنولوژی‌های جدید پیش روند.

ربیعی افزود: زیرساخت‌های لازم برای بهره‌گیری اصناف از تکنولوژی‌های جدید وجود دارد و باید کمک کرد تا اتحادیه‌ها وارد این نوع کار شوند.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در مورد سهم بیمه کارفرمایان که یکی از معضلات صنوف در جذب نیرو است، گفت: نمی‌توان به طور دائم و گسترده سهم بیمه کارفرما را معاف کرد، بار مالی آن زیاد است و دولت باید آن را تضمین کند، اما ما در طرح‌های جدید کارورزی برای ایجاد مشوق، جذب نیرو توسط کارفرمایان در برخی مشاغل یک و حتی دو سال فرصت ایجاد کرده‌ایم، تا سهم بیمه توسط دولت پرداخت شود. این طرح‌ها هم اکنون در حال انجام است و حتی کارگاه‌های زیر ۵ نفر از بیمه معاف هستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار