آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۷۷۱۶
دانشیار دانشگاه تهران:

اگر تفکر جمهوری اسلامی رشد کند سرمایه داری در جهان نابود می‌شود/ نباید نفت را خام بفروشیم

دکترای اقتصاد از فرانسه و دانشیار دانشگاه تهران گفت: سرمایه داری دو نقطه ضعف بزرگ در تهیه مواد اولیه و بازار برای فروش دارد و این را بدانید که اگر تفکر جمهوری اسلامی رشد کند سرمایه داری نابود می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، رزاقی در جمع دانشجویان بسیجی دانشگاه آزاد مشهد با موضوع «اقتصاد مقاومتی و اقتصاد ریاضتی» با طرح این سوال که اقتصاد چه نوع دانشی است، به بررسی دیدگاه اقتصادی دو مکتب سوسیالیست و سرمایه داری پرداخت و گفت: سرمایه داری و سوسیالیست هر کدام اقتصاد مقاومتی داشتند و هر دو فکر می‌کنند اقتصاد دانش جهان روا است یعنی همه کشورهای دنیا می‌توانند با این دانش به درجاتی برسند.

وی بیان کرد:  کشور انگلستان بدون رابطه با دیگران و با صنعتی شدن به پیشرفت اقتصادی رسید و بقیه کشورهای مثل آلمان، ژاپن و آمریکا با پیاده کردن اقتصاد مقاومتی به پیشرفت رسیدند.

محقق و نظریه پرداز حوزه ی اقتصاد کشور  ادامه داد: ما نمی‌توانیم بگوییم که اقتصاد یک دانش دقیق مثل فیزیک است بلکه مربوط به حوزه علوم انسانی است و بستگی به نگاه انسان به اقتصاد دارد، اقتصاد دارای دو قسمت، ابزارهای اقتصادی مانند بودجه و برنامه ریزی  و مبانی ارزشی و جهان بینی است.

رزاقی بیان کرد: سرمایه داری می‌گوید اگر هر کس دنبال سود خود برود و دولت دخالت نکند کشور صنعتی و توسعه پیدا می کند و فقر از بین می رود، چون بالاترین سود را در تولید صنعتی می‌بیند و راحت در این زمینه تئوری می‌دهد.

وی بیان کرد: چند نکته از نظر آدام اسمیت می‌توان برداشت این که آیا دولت در اقتصاد دخالت نکرده؟ از نظر او خیر. وقتی ماشین می‌آید شرایطی دارد و در اثر اصلاحاتی که فئودالها کردند کشاورزان را بیرون راندند و این کشاورزان بیکار به شهرها می‌آیند و به دلیل فقر و گرسنگی جان می‌دهند، نتیجه این که انگلستان صنعتی می‌شود.

محقق و نظریه پرداز حوزه ی اقتصاد کشور افزود: همچنین سرمایه داری می‌گوید مبادلات آزاد تجاری ،یعنی تجارت را آزاد بگذارند تا توسعه پیدا کند و رقابت و اشتغال بیشتری به وجود می‌آید.

رزاقی با بیان اینکه موقعی که صنایع ماشینی در انگلستان رشد می‌کنند، دیگر کشورها مستقل بودند و صنایع دستی را با توجه به امکانات داخلی تولید می‌کردند و صادرات و واردات حاشیه‌ای بودند، گفت: زمانی که آمریکا مستقل می‌شود و آلمان بعد از فروپاشی حرف دارد؛ بحث استقلال اقتصادی طرح می‌شود ولی در چارچوب سرمایه داری و می گویند ما موقتا بازار را کنترل می کنیم در چارچوب منافع ملی و زمانی که به بلوغ رسیدیم و کالای تولید ما توانست رقابت کند بازار را آزاد می گذاریم.

وی بیان کرد: در زمان آدام اسمیت کارگر مطرح نیست  ولی در این طرح که می‌گویند منافع ملی، کارگر نباید از فقر بمیرد و باید به آن توجه کنیم و مصرف کننده نباید کالای خارجی مصرف کند چون تولید داخلی از بین می رود،کارفرما نباید سود حداکثر دنبال کند و دولت جق ندارد نیاز خود را از خارج تامین کند این چهار ضلع تامین منافع ملی می‌شود.

محقق و نظریه پرداز حوزه ی اقتصاد کشور تاکید کرد: منافع ملی در سرمایه داری به پرستش منافع ملی منتهی می‌شود برای همین در جنگ اول و دوم بین کشورهای صنعتی 80 میلیون نفر کشته می‌شوند و بعد این کشورها توافق کردند که کشورهای غیر صنعتی را ساختارش را تغییر و مورد استفاده قرار دهند.

رزاقی ادامه داد: سوسیالیست اقتصاد مقاومتی را در پیش می‌گیرد و همه جا دولت است و با حمایت از تولید داخلی نمی‌گذارد کالا از خارج از کشور بیاید و صنعت به وجود می‌آورد. مارکس فقط طبقه کارگر برایش مهم است و معتقد است همه کارگران دنیا می‌توانند قدرت را به دست گیرند. اقتصاد مقاومتی با مبانی سوسیالیستی پیاده شد و موفق شدند ولی این که چرا شوروی پاشیده شد چون افراد به مبانی که می‌گفتند عمل نمی‌کردند؛ گورباچف گفت ما دو اصلاحات سیاسی و اقتصادی به وجود می‌آوریم که باعث رشد اشرافی گری شد و یک عده کاخ نشین شدند.

محقق و نظریه پرداز حوزه ی اقتصاد کشور بیان کرد: شعار جمهوری اسلامی استقلال آزادی جمهوری اسلامی است و قاون اساسی را می‌بینیم که می‌گوید نباید خام بفروشیم و باید ایجاد تکنولوژی جدید کنیم و بعد اصل 43 قانون اساسی که دولت باید برای مردم مسکن، خوراک، بیمه و درمان و آموزش فراهم کند.

وی با اشاره به توجه امام خمینی(ره) به مسئله کوخ نشین‌ها گفت: امام می‌گویند کوخ نشین ها باید مسئول انقلاب باشند و وای به روزی که خوی کاخ نشینی در مسئولان به وجود آید که متاسفانه اکنون شاهد این امر هستیم.

محقق و نظریه پرداز حوزه ی اقتصاد کشور با اشاره به اصل 44 خاطرنشان کرد: این اصل می‌گوید دولت نباید کارفرمای مطلق و تکاثر ثروت باشد. امام خمینی(ره) نکاتی از این نظر دارند این که کالایی که مصرف می‌کنیم و نداریم چرا باید از خارج بیاوریم؟جز در برخی کالاها مثل دارو نباید کالا از خارج بیاوریم چون وقتی آوردیم فرهنگ آنها القا می‌شود؛ در دوران جنگ صنایع دفاعی به وجود آمد که موفق شدیم. چرا امام می‌گویند مستضعفن جهان؟ چون آدمیان حق دارند از حداقل‌ها برخوردار شوند و اصل 44 روی سخنش این است.

وی با بیان اینکه ما در دوران جنگ تحریم بودیم ولی اکنون از بزرگترین نیروهای دفاعی در جهان هستیم، خاطرنشان کرد: یک نگاه در کشور می‌گوید ما نباید نفت را خام بفروشیم بلکه باید آن را تبدیل کنیم تا زمینه اشتغال فراهم شود.

محقق و نظریه پرداز حوزه ی اقتصاد کشور با طرح این سوال که اندیشه‌های سرمایه داری در دنیا با مردم چه کرده؟ گفت: اکنون یک میلیارد نفر در جهان گرسنه هستند.

رزاقی بیان کرد: در آخرین بحران سرمایه داری یعنی هنگامی که بازاری نیست که کشورهای صنعتی بتوانند کالاهایشان را بفروشند و همچنین به مواد اولیه برای تولید لازم داشتند تصمیم گرفتند صنایع داخلی کشورهای دیگر را نابود کنند و همچنین این کشورها دیگر نتوانند از مواد اولیه استفاده کنند.

وی افزود: هند مستعمره انگلستان بود ولی اجازه نمی‌دادند که تولیدات ارزان قیمت هندی وارد انگلستان شود، بعد تولیدات انگلیسی را به هند می‌آورند و تولید کننده هندی ورشکست می‌شد.

همچنین آمریکا زمانی که دید زعفران کارانش بیکار می‌شوند برای زعفران ایران تعرفه بالایی گذاشت تا از تولید داخلی‌اش حمایت کند.

وی با تاکید بر مقابله با فسادهای اقتصادی گفت: متاسفانه با اختلاس‌هایی که در کشور صورت گرفت 25 نفر آدم 15 هزار میلیارد تومان را بین خودشان تقسیم می‌کنند. آیا می‌توان گفت قوانین مجازات در کشور ما بازدارنده است؟ خیر.

رزاقی با اشاره به گرفتن مالیات در دیگر کشورها بیان کرد: چرا در کشور ما از فعالیت های مخل تولید مانند دلالی مالیات گرفته نمی‌شود؟ وقتی فردی سودش را در دلالی بیشتر از سرمایه گذاری در تولید ببیند به سمت دلالی روی می‌آورد.

محقق و نظریه پرداز حوزه ی اقتصاد کشور با تاکید بر اینکه تمام مواد اولیه در کشور باید تبدیل به محصول شوند چرا که زمینه ایجاد اشتغال و عدالت را فراهم می‌کند، گفت: هنگامی که جمهوری اسلامی می‌گوید کوخ نشینان، موظف است به کشورهای دیگر هم در مقاومت هم در کمک های بشر دوستانه کمک کند. ولی وقتی در ایران سرمایه داری باشد این سرمایه داری نه تنها به کشورهای دیگر کمکی نمی‌کند بلکه می‌خواهد با گرفتن بازار دیگر کشورها تولید داخلی آن کشور را نابود کند.

رزاقی افزود: این در حالی است که جمهوری اسلامی می‌خواهد به دیگر کشورها کمک کند و به آنها تکنولوژی بدهد.

وی بیان کرد: سرمایه داری دو نقطه ضعف بزرگ دارد در تهیه مواد اولیه و بازار برای فروش دارد و این را بدانید که اگر تفکر جمهوری اسلامی رشد کند سرمایه داری در جهان نابود می‌شود بدون کوچکترین حرکت نظامی. چرا عراق و یمن خط ایران را می‌پسندند؟ چون به آنها حیثیت می‌دهد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار