دانشجویان بسیجی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی استان اصفهان با صدور نامهای خطاب به نمایندگان اصفهان خواستار پیگیری فوری مطالبات اقتصادی مردم شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی استان اصفهان، با صدور نامهای خطاب به نمایندگان اصفهان خواستار پیگیری مطالبات اقتصادی مردم شد.
در این نامه آمده است: اکنون که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بعد از گذشت بیش از ۳۹ سال از زمان انقلاب تا کنون به برکت سالها مقاومت و ایستادگی ملت غیور ایران اسلامی در برابر قدرتهای سلطهگر توانسته است در برابر شرایط سخت تهدید، تحریم، ترور، اغتشاش و جنایتهای ناجوانمردانهای که این سالها علیه مردم و کشور ایجاد شده است، عزت خود را روز افزون نماید و به برکت همین مقاومتها، پیشرفتهای چشمگیری در عرصههای داخلی، منطقهای و بینالمللی حاصل گردیده، زمان آن است که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای تصمیمگیری و اجرایی، پا به پای مردم عزیزمان برای حل مشکلات و معضلات کشور و مردم، وارد عرصه جهاد و عمل جدی شوند.
در این نامه خطاب به نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی عنوان شده است: همانطور که مستحضرید؛ در ماه گذشته، شهرهای مختلف کشور موج سوم اعتراض و آشوب را در دی ماه ۹۶ تجربه کرد که به ظاهر آغازی ناگهانی و حالتی غافلگیر کننده داشت؛ موج جدید که از نظر شکل، رویکرد و شدت تفاوت بسیاری با آشوبهای دهه ۷۰ و ۸۰ داشت، پرسشهای فراوان و تحلیلهای متفاوت و گاهاً متناقضی را در باره چیستی، چرایی و چگونگی طراحی و نقشریزی آن در میان مردم، دانشجویان و نخبگان دانشگاهی ایجاد کرده است.
در ادامه نامه آمده است: به نظر میرسد با سهلانگاری و تحلیل سطحی، بدون همهجانبهنگری نمیتوان به کنه مقاصد و اهداف طراحان و مجریان آن دست یافت و درک درست از آشوبهای دیماه ۹۶ داشت؛ لذا اصلاح مدیریت اعتراضات اجتماعی و ریشهیابی آنها نیاز به بهره گیری از قواعد جامعه شناختی، روانشناسی اجتماعی و اقتصادی دارد.
در ادامه نامه تصریح شده است: اعتراضهای مردمی که با نفوذ موذیانه ضد انقلاب و اقدامات خرابکارانه و کشتهسازی اغتشاشگران میرفت تا برای نظام و مردم هزینه ایجاد نماید، با هدایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و حضور گسترده مردم در صحنه و مخالفت آنها با آشوبگران، فروکش کرد و سره از ناسره مشخص شد.
این نامه میافزاید: حال با توجه به اینکه توطئه ضدانقلاب برای ضربه به نظام اسلامی خنثی شده است، اکنون زمان پاسخگویی و رسیدگی به مطالبات مردمی فرا رسیده و این پرسش مطرح است که برای حل و رفع چالشهای معیشتی مردم باید چه راهکارهایی در پیش گرفته شود؟
دانشجویان انقلابی اصفهان ادامه دادهاند: برحسب وظیفه دینی و ملی خود پیرامون این موضوع به چند نکته مختصر اشاره مینمائیم و از نمایندگان محترم اصفهان در مجلس شورای اسلامی انتظار داریم که بنا بر ضوابط و مقررات و رسالتهای نمایندگان ملت جهت تسریع در حل مشکلات و مطالبات به حق مردم در خصوص اجرای محورهای ذیل اقدامات لازم را پیگیری نمایند، تا علاوه بر اثبات چند باره کارآمدی نظام، فرصت سوء استفاده از ضد انقلاب زخمخورده نیز گرفته شود.
بسیج دانشجویی اصفهان در ادامه با بیان اینکه توجه و به کار بستن ظرفیتهای داخلی از اولویتهای اول است، بیان کرده است: بخش مهمی از مشکلات اقتصادی موجود، محصول نگاه به بیرون برای حل مشکلات کشور حتی آب خوردن مردم، در دستور کار قرار دادن مدل «توسعه وابسته» است که نه تنها از حجم مشکلات نکاسته، بلکه در بسیاری از زمینهها نیز بر دامنه مشکلات افزوده است.
در این نامه خاطرنشان شده است: واقعیت تلخ این است که سرمایه خارجی و نگاه به دنیای خارج هیچگاه حلال مشکلات کشور نخواهد بود و در هیچ کشوری این نگاه به عنوان راهحل نهایی و قطعی پاسخگو نبوده است؛ افزون بر این، در ایران، نگاه به بیرون و تکیه بر ظرفیتهای خارجی قطعاً بحرانزا نیز بوده است؛ در واقع برای حل مشکلات کشور چارهای جز اعتماد به ظرفیتهای داخلی و به کاربستن این ظرفیتها نیست.
دانشجویان بسیجی تلاش برای رونق تولید داخلی را دومین نکته در این نامه مطرح کرده و آوردهاند: واقعیت آن است که بخش عمده مشکلات اقتصادی مردم در رکود و به ویژه رکود تورمی، بیکاری و... ریشه دارد که این مسائل هم ناشی از ضعف در تولید داخلی و به تعبیر دقیقتر، بیتوجهی به تولید داخلی است که هم زمینههای اشتغالزایی را محدود کرده و هم سبب تداوم رکود در اقتصاد کشور شده است؛ در این زمینه به ویژه باید به کاهش جدی واردات کالاهای مصرفی، مبارزه با قاچاق کالا به داخل کشور به خصوص رسمی و سازمان یافته اهتمام ورزید.
برخورد جدی با مفسدان و رانتخواران و افزایش شفافیت از دیگر نکات مورد اشاره در این نامه است که دانشجویان بسیجی با طرح این دو عنوان تأکید کردهاند: این موضوع قطعاً زمینههای امید را در مردم ایجاد میکند و با این اقدام، مردم میتوانند امیدوار باشند که با کنار رفتن مفسدان و ویژهخواران، بهبود نسبی در اوضاع کشور حاصل خواهد شد؛ با این اقدام مردم بیشتر به دستگاههای گوناگون نظام اعتماد خواهند کرد؛ در واقع، شفافیت خود در عین حال که راهکاری برای مقابله با فساد است، راهحلی برای توجه بیشتر به اثربخشی و کارآمدی تصمیمها و اقدامات است.