در سال جدید مسئولین باید به بحث عدالت خیلی توجه کنند، پاشنه آشیل تمام آرمانها در جمهوری اسلامی عدالت اجتماعی است که آن را در گفتمان دولت فعلی نمیبینیم.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، میلاد صالحی؛* قائم مقام انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار انجمن اسلامی در یادداشتی نوشت: از ابتدای سال فعالیتهای بسیار زیادی چه درسطح دانشگاه و چه در سطح کشوری در حوزههای مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی انجام داده است. نیمه اول سال که سال انتخابات بود و برنامههای ما اعم از همایشها و کرسیهای آزاداندیشی و مناظرهها معطوف به این موضوع بود.
اما با شروع نیمه دوم سال انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار که از همون شروع تاسیس یکی از دفاتر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل هست یک تغییر رویکرد اساسی داد و بیشتر برنامههای ما به سمت مسائل اجتماعی رفت، البته این تغییر رویکرد به این گونه نبود که ما تک بعدی در مورد مسائل اجتماعی پیش برویم. بلکه به شکلی بود که ما اگر برنامهای در حوزه فرهنگی یا سیاسی داریم بحث مسائل اجتماعی را هم در آن بگنجانیم.
مثلا اگر مناظرهای، همایشی یا برنامهای داشتیم موضوع آن بحث در مورد عدالتخواهی و عدالت اجتماعی بود، مثلا اگر اکران فیلمی داشتیم تمام هزینههایی که از فروش بلیط به دست آوردیم به زلزله زدگان غرب کشور فرستادیم و خیلی از برنامههای این چنینی داشتیم که البته مهمترین فعالیت ما در این حوزه هم همان چالش خیریه ابتدای سال انجمن بود.
چالشی راه انداختیم به این صورت که هرکس هرچقدر میتونه کمک کند، برای خرید لوازم التحریر بچههای بی بضاعت مناطق محروم شهرستان چابهار. چابهار هم الحمدالله مردم آن را به منطقه آزاد میشناسند، ولی خیلیها اطلاعی ندارند که اختلاف طبقاتی و حاشیه نشینی به مراتب از بسیاری جاهای دیگه کشور بیشتر است. مقداری پول به دست ما رسید و ما برای ۹۶ نفر از بچههای بی بضاعت روستاهای چابهار پک کامل لوازم التحریر کاملا ایرانی گرفتیم و اونارو هم طی یک کار فرهنگی به این صورت که بین بچهها رفتیم و این پک را به عنوان جایزه به آنها اهدا کردیم.
ما دانشجو هستیم و در جنبش دانشجویی دروقع نماینده مطالبات عمومی مردم هستیم، ما وقتی پای حرف مردم مینشینیم، میبینیم که مردم مطالبات مهمی دارند که مسائل اقتصادی در صدر این مطالبات است. حرف مشترک مردم جامعه گلایه از عدم تحقق وعدههای مسئولین است و قریب به اتفاق مردم از مشکلات معیشتی و درامدها گلایه میکنند.
مسئولین ما همیشه شعار میدهند که فقرزدایی کردند که البته فقط شعار است، زیرا وقتی برخی مسئولین نجومی بگیر را با ثروتهای میلیاردی میبینیم که آنها خودشان بیشتر باعث فقر هستند و به نوعی عملا فقرزایی میکنند تا اینکه در سطح شعار فقرزدایی کنند. دولت و مدیران ارشد آقای روحانی تمام مشکلات را به گردن دولتهای نهم و دهم میاندازند.
مردم میگویند اگر دولت نهم و دهم برای ما کار خوبی نکرد دولت تدبیروامید هم برای ما کاری انجام نداد. تفاوت این دولت با آن دولت در این است که در آن دولت قیمتها به یکباره افزایش یافت، اما در دولت تدبیر مردم را فریب دادند و قیمتها ذره ذره افزایش یافت.
فالواقع باوجود بعضی گند کاریهای مسئولین برای مردم سوال است که چرا ما از ترکیه کود انسانی وارد کردیم؟ انصافا همین مساله واردات پدر این دولت را در آورده است. ما هرچقدر در عملکرد دولت و مسئولین نگاه میکنیم هیچ اقدامی که به نفع زندگی و معیشت مردم باشد رخ نداده است، مسئولان فقط وعده میدهند و دچار نفاق شدهاند، خود رئیس جمهور در مراسم تحلیف قسمهایی خورد، قسم خورد که مشکلات مردم را حل کند، قسم خورد انتظارات مردم از دولت را برآورده کند، ولی حالا هیچ کدام ازین قسمهای که خورد برآورده نشده، گذر از وعدههای انتخاباتی، ریاست محترم جمهور کافی است فقط به قسمهای روز تحلیفش عمل کند...
در سال جدید مسئولین باید به بحث عدالت خیلی توجه کنند، پاشنه آشیل تمام آرمانها در جمهوری اسلامی عدالت اجتماعی است که این چیزی است که ما آن را در گفتمان دولت فعلی نمیبینیم.
عدالت اجتماعی از اصول اساسی انقلاب است و از مصدایق عدالت اجتماعی جلوگیری از دست درازی به بیت المال، از بین بردن فساد و فاصله طبقاتی است که ما چنین مصادیقی مثل اشرافی گری و فساد را حتی در بدنه دولت نیز میبینیم.
حل مشکلات مردم کار شاخی نیست، مسئولین باید بدانند که بی توجهی به خواستههای مردم عواقب بدی را به دنبال خواهد داشت. مسئولین کمتر شعار بدهند و واقعا مسئول و پاسخ دهنده باشند.
میلاد صالحی- قائم مقام انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.