سه دانشجوی دانشگاه بوعلی‌ در انتخابات نشریات دانشجویی حضور دارند/ هرکدام از دانشگاه‌ها به فراخور تعداد نشریات فعال، حق رای دارد
آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۲۲۹۰
مسئول دانشجویی بسیج دانشگاه بوعلی سینا:

سه دانشجوی دانشگاه بوعلی‌ در انتخابات نشریات دانشجویی حضور دارند/ هرکدام از دانشگاه‌ها به فراخور تعداد نشریات فعال، حق رای دارد

مسئول دانشجویی بسیج دانشگاه بوعلی‌سینا گفت: سه نفر از مدیر مسئولان نشریات دانشجویی دانشگاه بوعلی‌سینا در انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت علوم حضور خواهند داشت.

سه دانشجوی دانشگاه بوعلی‌ در انتخابات نشریات دانشجویی حضور دارند/ هرکدام از دانشگاه‌ها به فراخور تعداد نشریات فعال، حق رای دارد

امیری، مسئول دانشجویی بسیج دانشگاه بوعلی‌سینا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در همدان درباره انتخابات شورای نظارت بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم اظهار کرد: در دانشگاه فعالیت‌های متفاوتی علاوه بر تحصیل علم، کلاس رفتن و درس خواندن انجام می‌شود که هرکدام از فعالیت‌های این جامعه کوچک نیز قوانین و قواعدی دارد که نهادها و مسئولین بالادستی برای همگرایی و جلوگیری از برهم ریختگی آنها را تنظیم کرده‌اند.

امیری ادامه داد: نشریات دانشگاهی نیز ازین امر مستثنی نیست و بنابر تشخیص وزارت علوم شورای ناظری برفعالیت‌های نشریات نظارت می‌کند؛ البته نمایندگانی از خود دانشجویان نیز در این شورا حضور دارند.

مسئول دانشجویی بسیج دانشگاه بوعلی سینا با بیان اینکه رسیدگی به نشریات دانشجویی از صدور مجوز تا تخلفات، توسط شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی انجام می‌شود، عنوان کرد: سه نفر از اعضای این شورا را دانشجویان از بین مدیران مسئول نشریات انتخاب می‌کنند.

وی تشریح کرد: مدیران مسئول نشریات هر دانشگاه براساس آیین‌نامه‌ای که وزارت علوم تصویب کرده است از طریق انتخابات 3 نفر را به عنوان منتخب برای حضور در شورای نظارت بر نشریات دانشگاه برمی‌گزینند که این افراد به عنوان شورای ناظر بر نشریات همان دانشگاه منسوب می‌شوند.

امیری گفت: در سطح کلان‌تر شورایی در وزارت علوم وجود دارد که شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم نام دارد و کار این شورا، نظارت بر نشریات دانشگاه‌های کشور است که 3 نفر از اعضای این شورا را نیز دانشجویان تشکیل می‌دهند.

مسئول بسیج دانشگاه بوعلی‌سینا خاطرنشان کرد: انتخابات شورای نظارت بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، هر سال اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود که هرکدام از دانشگاه‌ها به فراخور تعداد نشریات فعال، حق رای دارد.

وی با بیان اینکه کارشناس نشریات وزارت علوم، باید میزان حق رأی هر دانشگاه را بر اساس تعداد نشریات فعال هر دانشگاه، تعیین کند، اذعان کرد: در همین راستا به ترتیب، میزان آرای کسب شده توسط کاندیداهای انتخابات هر کمیته ناظر، واجدین شرایط شرکت در انتخابات شورای مرکزی برای هر دانشگاه را مشخص می‌کند.

امیری ادامه داد: بر اساس آیین نامه، هر دانشگاه با 1 تا 20 نشریه فعال، سه نفر حق رای خواهند داشت و به ازای 10 نشریه فعال دیگر 1 سهمیه دیگر به تعداد حق رای‌های دانشگاه اضافه خواهد شد.

مسئول دانشجویی بسیج دانشگاه بوعلی‌سینا با بیان اینکه سه نفر از مدیرمسئولان نشریات دانشجویی دانشگاه بوعلی‌سینا در انتخابات امسال حضور خواهند داشت، گفت: سهمیه‌های دانشگاه به ترتیب در اختیار مدیران مسئول برگزیده در انتخابات شورای نظارت بر نشریات دانشگاه، کاندیداهای این انتخابات قرار می‌گیرد. چنانچه تعداد سهمیه‌های بیش از این افراد باشد، سهمیه‌های بعدی به وسیله قرعه‌کشی در بین مدیران مسئول سایر نشریات توزیع خواهد شد.

وی افزود: اداره کل فرهنگی دانشگاه نیز باید به تمام مدیران مسئول نشریات فعال دانشگاه اطلاع‌رسانی کند و مدیران مسئولی که علاقه‌مند به شرکت در انتخابات شورای مرکزی ناظر هستند، می‌توانند ثبت‌نام کنند.

امیری تأکید کرد: براساس آیین‌نامه مصوب وزارت علوم، کسی می‌تواند در انتخابات شورای مرکزی کاندید شود که مدیر مسئول نشریه دانشگاهی باشد، در چهار ماه قبل از تاریخ روز انتخابات، حداقل یک شماره از نشریه منتشر کرده باشد، حداقل دو نیمسال تحصیلی از سنوات مجاز تحصیلی‌اش (بدون احتساب نیمسال جاری) باقی مانده باشد.

وی درباره اعضای کمیته برگزاری انتخابات تصریح کرد: دبیر کمیته اجرایی که از سوی مدیر کل فرهنگی وزارت علوم منصوب می‌شود، باید کمیته اجرایی و هیات نظارت تشکیل دهد و  کمیته اجرایی، مسئولیت روند اجرایی انتخابات، اعم از اطلاع‌رسانی زمان ثبت‌نام، ثبت‌نام از کاندیداها، اطلاع‌رسانی زمان برگزاری انتخابات، اخذ رای و ... را بر عهده دارد.

مسئول دانشجویی بسیج دانشگاه بوعلی‌سینا افزود: دبیر کمیته اجرایی، سه نفر منشی (از میان کارکنان اداره کل فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم)، سه نفر بازرس (سه نفردانشجو از میان شرکت‌کنندگان واجد شرایط رای در نشست) ترکیب کمیته اجرایی را تشکیل می‌دهند.

وی گفت: سه بازرس باید از ابتدای زمان ثبت‌نام کاندیداها تا زمان اعلام نتایج نهایی، نظارت داشته باشند و در صورت مشاهده تخلفات یا اعلام دیگران، به هیات نظارت اعلام کند.

امیری تشریح کرد: علاوه بر کمیته اجرایی، هیات نظارت بر انتخابات، مسئولیت نظارت بر کل روند انتخابات از ابتدا تا انتها اعم از ثبت‌نام کاندیداها، اخذ رای، شمارش آراء، اعلام نتایج نهایی انتخابات، بررسی گزارش‌های بازرسان، رسیدگی به تخلفات و شکایات و تنظیم صورتجلسه نهایی انتخابات را برعهده دارد.

وی اظهار کرد: بلافاصله از بعد پایان رای گیری، در حضور اعضاء کمیته اجرایی و هیات نظارت و عموم شرکت‌کنندگان، تمامی آرای مأخوذه بدون آنکه باز یا خوانده شوند توسط اعضای کمیته اجرایی شمارش و یا تعداد تعرفه‌های ثبت‌ شده و تعداد آرا تطبیق داده می‌شوند.

امیری ابراز کرد: پس از قطعیت یافتن نتایج انتخابات، حکم کتبی عضویت یک ساله نمایندگان مدیران مسئول نشریات در کمیته نظارت و شورای مرکزی تهیه شده و به ترتیب توسط رئیس دانشگاه و معاون فرهنگی وزیر علوم امضاء می‌شود و نهایتا ظرف یک ماه پس از قطعیت یافتن نتایج، کتبا به آنها ابلاغ می‌شود.

وی با بیان اینکه مدت زمان اعلام اعتراض به انتخابات یک ساعت پس از اعلام نتایج است، گفت:مدیران مسئول نشریات دانشگاهی که به هر دلیل نسبت به مراحل روند برگزاری انتخابات و یا نتایج اعتراض دارند، می‌توانند تا یک ساعت از اعلام نتایج اولیه، شکایت خود را با ذکر دلایل و مستندات قانونی، به هیات نظارت اعلام کند

مسئول بسیج دانشگاه بوعلی‌سینا در پایان خاطرنشان کرد: دوره زمانی عضویت نمایندگان مدیران مسئول در کمیته ناظر از نیمه اول اردیبهشت ماه هر سال به مدت یک سال است و دوره زمانی عضویت یک ساله نمایندگان مدیران مسئول در شورای مرکزی از نیمه اول تیر ماه به مدت یک سال خواهد بود.

وی گفت: شانزدهمین همایش نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی سراسر کشور از چهارشنبه 12 اردیبهشت در دانشگاه اصفهان آغاز و به مدت سه روز ادامه دارد و در روز پایانی این همایش (جمعه 14 اردیبهشت) انتخابات نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی در شورای مرکزی ناظر برگزار می‌شود. در این انتخابات دانشگاه‌های تهران و پیام‌نور با توجه به تعداد بالای نشریات فعال، بیشترین تعداد حق رای را نسبت به سایر دانشگاه‌ها خواهند داشت.

پربازدیدترین آخرین اخبار