سیدسجاد حشمتی، دبیر جامعه اسلامی دانشگاه صنعتی قم در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: اثرگذاری و اهمیت جریانات دانشجویی مسئلهای نیست که برکسی پویشده باشد، به همین دلیل است که نسبت به فعالیت این جریانات در دانشگاه حساسیت ویژهای به خرج داده میشود. اما مسئله زمانی خطرآفرین میشود که جریانات دانشجویی تبدیل به ابزاری در جهت رسیدن گروههای سیاسی به منافع خود میشوند.
حشمتی با بیان اینکه زنگ خطر این مسئله زمانی زده شد که دفتر تحکیم وحدت موضع عجیب و غریبی در قبال نامه امام خمینی (ره) خطاب به آقای منتظری از خود نشان داد، افزود: موضع گیری که نه تنها در حمایت از امام انقلاب نبود؛ بلکه سراسر علیه ایشان انجام گرفته بود. جامعه اسلامی دانشجویان از همان ابتدا حساب خود را با این ناکثین جدا کرد و از همان سال ۶۸ از این جریان اعلام برائت جست.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه صنعتی قم ادامه داد: زنگ خطر دوم زمانی زده شد که باز هم همین جریان دانشجویی و همین طیف سال ۷۸ فتنه کوی دانشگاه را بر نظام جمهوری اسلامی تحمیل کرد. فتنهای که بیش از پیش اهمیت فعالیت جریانات دانشجویی را نه در سطح دانشگاه که در سطح یک اننقلاب، یک حکومت و یک کشور نشان داد تا حدی که جریانات دانشجویی حامی فتنه تا حدی جلو رفتند که حتی به خود اجازه صدور دستور ترور را نیز دادند. از اینجا بود که دانشجویان انقلابی به خود آمدند و انشعابهای انقلابی دیگر از جریان دفتر تحکیم جدا شد.
وی بیان داشت: این بیداری به حدی بود که حتی جریان داخلی دفتر تحکیم نیز با ورود نیروهای انقلابی روند همسو با نظام و انقلاب پیدا کرد. موضوعی که خلأ نبود آن یعنی پایگاه دانشجویی متمرکز برای ضد انقلاب به شدت در فتنه ۸۸ احساس شد. جریان دانشجویی متمرکزی که در صورت وجود میتوانست خسارات به مراتب بیشتری به نظام جمهوری اسلامی تحمیل کند.
حشمتی با اشاره به اینکه فتنه ۸۸ مرزبندی برای انقلابی و ضدانقلابی مشخص کرد و نشان داد چه کسانی درصدد بودند تا انقلاب برخواسته از سالها و تلاش و مجاهدت و هزاران خون شهید را زمین بزنند، تصریح کرد: کار به جایی رسید که حتی از توهین به امام انقلاب و ولایت فقیه به عنوان یکی از پایههای اصلی انقلاب و حتی خون هزاران شهید نیز ابایی نکردند.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه صنعتی قم اظهار داشت: ضد انقلاب از بعد از این حوادث و شکست بار دیگر فتنهاش به خود آمد تا دوباره بتواند پایگاه دانشجویی متمرکز خود را با همان اهداف مد نظر در فتنه ۷۸ ایجاد کند. با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، جریانی خاص به دلیل قرابت بسیار زیاد با برخی جریانات دولتی در صدد برآمد تا با تلاش دوباره پایگاه مد نظر خود را در دانشگاهها احیا کند.
وی بیان داشت: درخواستهای متعددی با عناوین مختلف به وزارت علوم و هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی ارسال شد. درخواستهایی که در اغلب موارد به دلیل هماهنگ نبودن موضع گیریها و برنامههای اجرا شده با اصل التزام عملی به ولایت مطلقه فقیه رد میشود؛ اما در گام آخر درخواستی به هیئت نظارت ارسال میشود تحت عنوان «تادا» اتحادیه تشکلهای اسلامی دانشجویان ایران .
حشمتی گفت: این اتحادیه که یکی از اعضای هیئت موسس آن انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی قم است، با درخواست دبیر وقت انجمن اسلامی به وزارت فرستاده میشود وعلی رغم وارد بودن همان اشکال قبل یعنی نداشتن التزام عملی به ولایت مطلقه فقیه، قول مساعدت دریافت میکند و از آنها درخواست اساسنامه میشود تا به مراحل بعدی بررسی فرستاده شود.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه صنعتی قم تصریح کرد: نکته جالب مسئله اینجاست که موازی با همین درخواست انجمن اسلامی مذکور فعالیتهایی را در دانشگاه انجام میدهد که نه تنها نشان دهنده التزام عملی به ولایت مطلقه فقیه نیست؛ بلکه با عبور از خط قرمزهای نظام نیز همراه است.
وی با بیان اینکه به صورت علنی و در برنامههای مختلف از سران فتنه و تحمیل کنندههای این هزینه سنگین به نظام، حمایت میشود. برگزاری برنامههای هنجارشکنانه که آخرین آن محفل ادبی با حضور یکی از شاعران حامی فتنه است که علاوه بر حمایت از سران فتنه، توهینهایی نیز خطاب به رهبری نظام انجام میشود. این اولین و آخرین برنامه نبوده و برنامههای قبلی نیز نشان از این دارد که این اقدامات به صورت کاملا هدفمند صورت میگیرد.
حشمتی با بیان اینکه برنامههایی مانند جشن پیروزی انتخابات در سال ۹۶ که در این جشن ضمن دعوت از مهمانهایی وابسته به سران فتنه توهینها و تهمتهایی علیه نظام مطرح میشود؛ من جمله اینکه بیان شد «منسوبین رهبری در انتخابب دخالت داشتهاند» یا اینکه «اختیارات رهبری باید محدود شود» افزود: این اقدامات بیسابقه نیست و فقط به همین یک مورد ختم نمیشود. در انتخابات مجلس خبرگان نیز شاهد آن بودیم که این تشکل با نصب عکس حضرات آیات یزدی و جنتی روی برد خود، خطاب به آنها نوشته بود «رد صلاحیت توسط مردم».
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه صنعتی قم پخش عکس، فیلم و صوت سران فتنه که بطور قابل توجهی در کارنامه آنها وجود دارد را بخش دیگری از اقدامات این اتحادیه دانست و بیان داشت: حتی این حرمت شکنیها تا جایی ادامه مییابد که در شمارههایی از نشریه خود به نام نشریه «سحر» از ناسیونالیسم شیعی انقلاب اسلامی میگویند و تا جایی پیش میروند که از استقلال کردستان نیز حمایت میکنند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه مسئولین دانشگاه نیز تا حد زیادی از این جریانات حمایت دارند تا جایی که در برنامههای این تشکل حضور یافته و گاهی هم به ایراد سخنران پرداختهاند، اظهار داشت: این هماهنگی و حمایت تا جایی جلو رفته که تشکل مذکور تا توانسته به انتقادات صنفی دانشجویی دانشجویان سرپوش نهاده تا نیروی هم جبههای خود را در این دانشگاه حفظ کنند.
حشمتی با بیان اینکه از مراجعه به وزارت علوم گرفته تا دعوت از معاونت فرهنگی وزارت به دانشگاه با اهداف خاص که برخلاف هدف اولیه تشکل مذکور تمام انتقادات دانشجویان در این جلسه نه متوجه مدیران زیردست که متوجه شخص ریاست دانشگاه بود و آنها را از رسیدن به هدفشان که همان تثبیت جایگاه ریاست دانشگاه بود نرساند، افزود: اما کماکان شاهد این هستیم که حمایتهای بیدریغی از این جریان در دانشگاه صورت میگیرد.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه صنعتی قم تصریح کرد: نهاد رهبری دانشگاه نیز به عنوان یک نهاد انقلابی تا حد توان در مقابل این جریان و اقدامات صورت گرفته توسط آنها ایستاده است که این نهاد نیز از هجمه های این جبهه در امان نبوده است و حتی کانونهای زیرمجموعه نهاد را نیز هدف این تخریبها قرار دادهاند و مدعی وابستگی این کانونها به مراکز قدرت دانشگاهی هستند، در حالیکه همین افراد و جریان که ادعا دارند وابسته به مراکز قدرت نیستند، اما در برنامه افطاری رئیس جمهور که توسط بسیاری از هنرمندان و شخصیتها تحریم شده بود، حضور پیدا میکنند.
وی تاکید کرد: مسئله اخیر پیش آمده نیز نتیجه همین اقدامات و بیقانونیهاست. تا جایی که مشارکت در انتخابات شورای مرکزی این تشکل به پایینترین حد خود رسید، که این مسئله نشان از آن دارد، دانشجویان عضو این تشکل نیز نسبت به سیاسیکاری و برخورد سیاسی با مسائل عدیده صنفی دانشگاه اعتراضاتی دارند که با این عمل خود، آن را نشان دادهاند. انتخاباتی که علاوه بر این نتیجه با تخلفات بسیاری نیز همراه بود و به همین دلیل انتظار میرود این انتخابات از سوی هیئت نظارت دانشگاه باطل اعلام شود. تخلفاتی از جمله:
-طبق اساسنامه تشکل انتخابات باید در مجمع عمومی با حضور دو سوم اعضا برگزار شود که این امر محقق نشده است.
-طبقه گفته تعدادی از کاندیداها و اعضای این تشکل تعداد کل شرکت کنندهها در انتخابات حدود ۵۰ الی ۶۰ نفر بوده است حتی با اغماض از مورد اول نیز باز هم طبق اساسنامه تشکل تمامی اعضای منتخب باید نصف به علاوه یک آراء را به خود اختصاص دهند که تنها یک نفر این نصاب را کسب کرده است.
حشمتی در پایان گفت: بنابر موارد مطرح شده از هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی این درخواست را داریم که مر قانون اجرا گردد و بدون هیچ ملاحظهای با تخلفات این تشکل برخورد مناسب و مقتضی صورت گیرد.