معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه اگر این پیادهروی اربعین نبود چیزی از فرهنگ عاشورا نمیماند، گفت: در تلاطم دنیای جدید نقش، اهمیت و ضرورت راه پیمایی اربعین مشخصتر میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از اداره روابط عمومی وزارت علوم، غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، در نشست ستاد اربعین دانشگاهیان استان ایلام، با قدردانی از تلاشهای دانشگاهیان دو استان ایلام و خوزستان در پیادهروی اربعین، اظهار داشت: این نقشآفرینی شایسته برای آموزش عالی کشور مایه مباهات است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه اگر این پیادهروی اربعین نبود چیزی از فرهنگ عاشورا نمیماند، گفت: در تلاطمات دنیای جدید نقش، اهمیت و ضرورت راه پیمایی اربعین مشخصتر میشود و این همایش بزرگ ویژگیها، ظرافتها و در نتیجه ظرفیتها و پتانسیلهایی دارد که هر چه جلوتر میرویم ابعاد و زوایای آن بیشتر میشود.
غفاری بر نقشآفرینی تخصصی دانشگاهیان در همایش بزرگ اربعین تاکید کرد و گفت: پیادهروی اربعین میتواند از ابعاد مختلف مورد شناخت و پژوهش قرار گیرد و اهمیت موضوع تا جایی است که اولین پیمایش این حرکت توسط دانشگاه MIT انجام گرفت و منتشر شد و این کار را نیز به صورت مستمر ادامه داد.
وی تصریح کرد: این موضوع نیز با تمام مولفههای عاشورا در دستور کار قرار گرفته تا در مقام شناخت درسهای عاشورا و اربعین بیش از پیش وارد سبک زندگی ما شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با استقبال از پیشنهاد رئیس دانشگاه ایلام برای تشکیل اردوگاه فرهنگی اربعین گفت: این بلندنظری و نگاه فرااستانی و فراملی دانشگاه ایلام که تنها مربوط به ایلام و حتی ایران نیست و این دستاورد مهم اربعین برای دانشگاههای ما است.
غفاری با بیان اینکه در بخش مطالعاتی و شناختی اربعین کارهایی در ابعاد مختلف شروع شده و هر همایش و فعالیت، سطحی از این واقعیت بزرگ را بیان میکند و مورد توجه قرار میدهد، تصریح کرد: تاکید ما این است که بار اصلی این نشست باید بر عهده دانشگاههای ایلام و شهید چمران باشد و، چون به لحاظ میدانی اطلاعات بیشتری در اختیار دارند و از نیروهای متخصص برخوردار هستند، باید بخشی از این کار در اختیار این دانشگاهها باشد.
وی بر همافزایی دانشگاههای داخل کشور و مطالعات بینفرهنگی و بینالمللی توسط نسل دانشگاهی جوان تاکید کردو گفت: نقشآفرینی انجمنهای علمی و دانشجویی در همایش اربعین با توجه به تجربه علمی و مهارتی، هم مجموعهها را توانمندتر میکند و هم حس تعلق و خودباوری و توجه به هویت ملی و دینی را تقویت میکند.
در این نشست روسای دانشگاههای استان ایلام گزارشی از فعالیتهای انجام شده را ارائه و پیشنهادهای خود را مطرح کردند. در پایان این نشست معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و مدیرکل فرهنگی این وزارتخانه و اعضای ستاد اربعین دانشگاهیان استان ابلام از موکبهای دانشگاهیان این استان بازدید کردند.