نمایشگاه توانمندیهای دانشگاههای بزرگ ایران در اقلیم کردستان عراق در شهر اربیل با حضور فعال و موثر دانشگاه کردستان به منظور همکاریهای علمی مشترک با دانشگاههای اقلیم کردستان برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نمایشگاه توانمندیهای دانشگاههای بزرگ جمهوری اسلامی ایران در اقلیم کردستان عراق در شهر اربیل در پایان آذرماه با حضور فعال و موثر دانشگاه کردستان به منظور همکاریهای علمی مشترک با دانشگاههای اقلیم کردستان برگزار شد.
وزیر علوم و تحقیقات اقلیم کردستان همراه با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل از غرفه دانشگاه کردستان بطور اختصاصی بازدید نمود.
وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی اقلیم کردستان عراق در این دیدار تاکید کرد که برگزاری نمایشگاه اختصاصی دانشگاههای ایرانی در اربیل، اقدامی مهم در راستای توسعه روابط دوستانه دو طرف است.
یوسف گوران پیرامون برگزاری این نمایشگاه گفت: اقلیم کردستان برنامهای را با هدف دعوت از دانشگاههای مطرح جهان عملیاتی کرده است و در این راستا شماری از دانشگاههای کشورهای مختلف با اعزام هیاتهایی آمادگی خود را جهت حضور و فعالیت در اقلیم کردستان اعلام کرده اند.
وی در ادامه گفت: در اجرای این سیاست از حضور و فعالیت دانشگاههای مطرح جمهوری اسلامی ایران، استقبال و حمایت خواهیم کرد.
یوسف گوران گفت: حضور شماری از دانشگاههای مطرح جمهوری اسلامی ایران و برگزاری نمایشگاه اختصاصی توانمندیهای این دانشگاهها در اربیل نشان از آغاز مرحله جدیدی از روابط علمی و دانشگاهی میان طرفین دارد.
وزیر آموزش عالی حکومت اقلیم کردستان گفت: اخیرا توافقی میان وزارت آموزش عالی حکومت اقلیم کردستان و سرکنسول ایران در اربیل امضاء شده است که در آن شیوه همکاریها و روابط دوجانبه در حوزه علمی – دانشگاهی به تفصیل آمده است.
وی تاکید کرد که روابط علمی – دانشگاهی میتواند به تحکیم و توسعه روابط دوستانه میان اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران منجر شود.
در مراسم گشایش این نمایشگاه دکتر احمد دزیی رئیس دانشگاه صلاح الدین اربیل در سخنانی با اظهار خوشحالی نسبت به بازگشایی این نمایشگاه گفت: خوشحالیم امروز میزبان یکی از بزرگترین رویداد علمی و فرهنگی در دانشگاه خویش هستیم.
وی افزود: این نمایشگاه با هدف آشنایی مردم اقلیم و دانشگاههای این منطقه با توانمندیهای علمی و فرهنگی دانشگاههای ایران برگزار شده است و میتواند گامی مهم در مسیر توسعه روابط علمی و فرهنگی بین اقلیم و ایران باشد.
رئیس دانشگاه صلاح الدین با ابراز خوشحالی نسبت به پیشرفتهای علمی ایران در حوزه دانشگاهی اظهار امیدواری کرد این توانمندیها به اقلیم کردستان عراق نیز منتقل شود.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل نیز با اشاره به برگزاری این نمایشگاه اظهار داشت: اکنون ایران دارای ۲۴۰۰ دانشگاه و بیش از ۵ میلیون دانشجو است این در حالی است که ایران در چهار دهه گذشته تحت فشارهای ظالمانه و تحریم بوده است.
مرتضی عبادی گفت: شمار زیادی از دانشگاههای مطرح ایران در اینجا حضور دارند و این نشان میدهد ما اراده جدی برای پیشرفت و توسعه روابط علمی با اقلیم را داریم.
وزیرعلوم و تحصیلات عالی نیز در سخنانی کوتاه ضمن ابراز خوشحالی از حضور دانشگاههای مطرح ایران در اقلیم تاکید کرد اقلیم از هرگونه توافق علمی با ایران برای بالابردن راندمان علمی دانشگاههای این منطقه استقبال میکند.
عبدالحمید علیزاده مدیرکل دانشجویان خارج از کشور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران نیز با حمایت از انتقال تجربیات دانشگاههای ایران به اقلیم کردستان عراق اعلام کرد به این منظور بزرگترین هیات دانشگاهی را به اربیل آورده اند.
این نمایشگاه که با حضور بیش از ۵۰ تن از نمایندگان دانشگاههای ایران در اربیل برگزار شد و به مدت دو روز در دانشگاه صلاح الدین اربیل ادامه داشت.
نمایشگاه معرفی توانمندیهای دانشگاههای ایران در اقلیم کردستان - اربیل با حضور بیش از ۳۰ دانشگاه ایرانی در روزهای ۲۸ و ۲۹ آدر ماه برگزار شد.
در این نمایشگاه که با حضور ۳۳ دانشگاه بزرگ ایران برگزار شد، تفاهم نامهای هم با دانشگاه تیشک منعقد شد.
همچنین در حاشیه این نمایشگاه، لوگوی دانشگاه صلاح الدین به دانشگاه کردستان توسط رییس دانشگاه صلاح الدین (پروفسور احمد دزه یی) اهدا شد.
همچنین وزیر علوم اقلیم، خانم دکتر جوان مدیر تحصیلات تکمیلی وزارت علوم اقلیم، سر کنسول جمهوری اسلامی ایران در هه ولیر، دکتر صلاح رئیس دانشگاه چرمو، دکتر سیروان رئیس دانشگاه گرمیان ودکتر، ولی رئیس دانشگاه کویه اقلیم در غرفه دانشگاه کردستان حضور یافته و با مسئولین دانشگاه کردستان به بحث و گفتگو پیرامون همکاریهای بین دو دانشگاه پرداختند.